![]() |
|
AB Cryptobox 752 - veselá příhodaSvému příteli jsem zprovozňoval zmíněný přijímač. Připojil jsem anténu satelitní s monoblokem 6 stupňů a pozemní anténu bez zesilovače.Naladění všech pozemních stanic proěhlo v Menu Manuální ladění, přičemž mi přijímač vyčítal, že nemám zvolený transpordér. Na zvolený kanál OK nereagoval. Nicméně celé pásmo naladil s vyšší citlivostí než měla televize, včetně stanic T2 HEVC. Poté zazářil na obrazovce nápis, který mne vystrašil: Zkrat na na anténě ant 2. Odtraňte závadu a přijímač restartujte! Studovat pořadí antén se mi nechtělo a odpojil jsem satelitní koax. Nápis trval. Zmizel po odpojení pozemní antény. Ověřil jsem si, že napájení pozemní antény z přijímače je vypnuté. Po opětném připojení pozemní antény nápis opět rychle naskočil. A, ty liško! Tobě se nelíbí pozemní anténa bez zesilovače. Napadlo mne otočit zástrčku 220V v zásuvce. A ejhle! Pozemní anténa již nevadí!Ani satelitní nevadí! Všechno potřebné ze satelitu jsem naladil a přijímač funguje. Poučení z krizového vývoje: Když se Vám objeví hláška o zkratu, nemusíse jednat o zkrat, ale o nevhodné uspořádání nuly a 220V Vašeho Cryptoboxu 752 a Vaší televize navzájem. Obraz byl na televizi Hunday 32 palců solidní, doba přepnutí standardní... Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
Všechno je jinak!Po dvouhodinovém provozu přijímač opět dal na obrazovku znepokující nápis: Zkrat na anténě Ant2.Proměření voltmetrem kostry proti nule ve všech možných zapojeních zástrček 220V přijímače a televizoru nepřineslo nic nebezpečného. Ano, anténa má zkrat symetrizačním členem. Přijímač normálně funguje s galvanickým oddělovačem na pozemní anténě. Galvanický oddělovač je ale (nevhodné slovo), která snižuje kvalitu signálu. Konstruktér oddělovače neměl o digitálu ponětí. Přijímač normálně funguje s anténním zesilovačem K21-60, který je napojen přímo do přijímače.Samozřejmě se muselo zapnout napájení "pozemní antény" napětím 5V z přijímače. Kontrola odporu smyčky antény jistou logiku má. Strašit ale lidi zkratem a de facto znemožnit příjem z normálně zapojené antény, je na pováženou. To tvůrci software mírně řečeno pofekálili. Snad přijde "Poučení z krizového vývoje..." Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
@samorostno vidíš,tak jsem měl zase pravdu,to nejde och.cá.va.t |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 400 |
![]() |
|
@samorostmohu potvrdit,že před nedávnem jsem měl u AB 752 to stejné co ty.Zajímavé,že všechny předcházející AB to nehlásili,až tento nový model.Jinak na AB CRYPTOBOX nedám dopustit,všechny šlapou jak hodinky.Toť můj poznatek. |
ba193
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 72 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
![]() |