Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Zgemma H7S

Zdravím,měl bych dotaz na zkušenosti s tímto strojem.Na obrazovou kvalitu na full hd výstupu a zda podporuje HDMI CEC.Díky za info.

Zgemma H7S , Maximum E-85

fourthface
Registrace: 2/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Zgemma H7S

za ty prachy se tady u nás nechytá nic,obrazově perfekt,rychlost vše ok R^

jansmrz
Registrace: 3/2015

Zgemma H7S

Mám ho něco přes týden, tak s ním trochu ve volném čase laboruji . Mám tam aktuálně image Open ATV 6.1. se skin HD Glass 16 se softcamem
CCcam 2.3.2 a Oscam . Na oba softcamy jedou v UNIčtečce karty jak ICE Freesatu tak i ICE Skylinku ( kvůli zkoušce jsem si zaplatil Skylink na 5 dní prostřednictvým SMS) . Já osobně mám u tohoto přijímače problém s CAM modulem zkoušel jsem v něm Irdeto Smit ( Skylink ready - fialový ) a u Freesatu to dekódovalo pouze zvuk, kartu Skylinku jsem v modulu nezkoušel do menu modulu jsem se normálně dostal přijímač ho vidí . CAM modul jde s mírnými obtížemi do přijímače vložit - kolejnice CI slotu jsou uvninř přerušené , ale není moc prostoru pro jeho vytažení - jedině pomocí placatých kleští :-( Nevím jestli je někde problém v nastavení modulu v image , ale prostě pro mně je zatím modul v tomto přijímači nepoužitelný. Obraz je slušný, přepínání programů rychlé, bootování rovněž rychlé , źkoušel jsem naladit i nějaké italské programy na 12,5W v multistreamu a fungovalo to. Aktuálně jsem vyzkoušel i Eurport 4K s French Open, ale bohužel nemám UHD TV tak obraz na mé plazmě HD Panasonicu je slušný . DVBT2 Tuner bez problémů naladí HD programy České televize v normě DVB T2.
Při nahrávání jednoho programu a sledování druhého jsem občas sledoval na sledovaném programu rozpadávání obrazu ( nevím zda za to může přijímač a nebo příjmové podmínky - nahravaný pořad byl O.K. Původně jsem chtěl do přijímače nahrát image OpenPli , ale nerozchodil jsem v tomto image HbbTv proto jsem zatím zůstal u OpenATV, kde HbbTv funguje. Další problém, který mám s OpenATV v tomto přijímači je dostat se k menu titulků - tlačítko subtitules nefunguje - a ve Freesatu mám u některých programů problém, že mi nejdou titulky vypnout ( History HD, HBO HD apod. ) HDMI CEC to samozřejmě umí
Jinak bych to asi shrnul následovně pokud se mi zmiňované problémy podaří odstranit či eliminovat budu spokojenej na 100% takhle tomu dávám 80 % : plusy: slušná cena, 2 x DVB S2X tunery 1 x DVB T2 tunery - vše umí HEVC a 4 K Mínusy: špatná přístupnost k CI šachtě pro CAM modul - nespolupráce se Smit IRDETO - občasné rozpadávání obrazu při nahrávání a současném sledování ( nevím zda nebylo zapříčiněno příjmovými podmínkami )

shiraz
Registrace: 8/2008

Díky za info.

Zgemma H7S , Maximum E-85

fourthface
Registrace: 2/2007

titulky v OpenATV žluté tlačítko OK,potom šipka vpravo

Dreambox DM900,Dreambox TWO ,Sony BRAVIA KD65AF8 OLED XR-65A80L OLED

Pepik71
Registrace: 1/2006

@Pepik71

Problém je ten , že jsem pod žluté tlačítko už dal pluginem Multiquickbuton právě ty nefungující titulky a už si nepamatuji co tam bylo po žlutým tlačítkem defaultně nastaveno :((

shiraz
Registrace: 8/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra