Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Jakou vybrat parabolu?

Zdravím, jsem naprostej zelenáč a vím o tom houby, ale zajímalo by mne, jak je to s parabolama? Bývá konkrétní typ navržený pro konkrétní satelit nebo jsou univerzální? Chápu, že na vzdálenější družici je potřeba větší parabola, ale jak je to s dalšími parametry paraboly a LNB? Můžu koupit na bazoši starou parabolu, co někdo někde vyhodil, a začít lovit satelity? Když koupím v obchodě komplet prezentovaný jako vhodný pro dvě družice Astra 1 a Astra 3, bude schopný naladit i další družice?

Easyrider
Registrace: 5/2018
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jakou vybrat parabolu?

Tak to asi bude anténa 80cm, chytneš na ni dost jiných družic a nechytneš ještě více:)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Vzhledem k ceně nový paraboly bych o ojetině uvažoval tak leda u nějaké od 1,5m a výše. Na Astru kup parabolu v Al provedení a s nějakým solidním úchytem, aby to první vánek neotočil. Ale v prodejně se SAT technikou ti jistě poradí :8)

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Pokud si začátečník, tak si kup komplet. Když tě to bude bavit, něco se naučíš a budeš si chtít "hrát", tak je pak spousta dalších možností co přijímat, na jakém zařízení atd... Hlavně je mít na to čas a peníze.

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

Ano, kup rozdhodne 80.ku, hlinikovou. Existuje i parabola s durkama (Mesh), ktera pousti vitr, je ale drahsi, jestli jsi nekde ve vetrne oblasi. Na 2x astru si kup inverto single monoblok 4,3 stupnovy. Bude bohate stacit. ;)

radioactiv
Registrace: 7/2007

@Easyrider

rozhodne ako zaciatnik, kup novy komplet...Pretoze tam mas akusi istotu spravneho prisposobenia ozarovaca LNB ku typu a velkosti paraboly. Akonahle nadobudnes viacere poznatky, potom sa pokus laborovat s roznymi LNB a typmi parabol, pretoze ozarovac LNB musi k vyzarovacej ploche paraboly presne sadnut. Dlhorocnymi skusenostami vsak prides nato, ako dosiahnut z akejkolvek paraboly maximalny zisk prijimaneho signalu...Na zaciatok by ta mohol samostatny nakup LNB a samostany nakup paraboly, otravit nedostatocnym prisposobenim LNB ku parabole.
Potom bude tvoje laborovanie financne narocnejsie...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

Zelenáči!

Co od satelitního příjmu očekáváš???
Budeš balit kočky na počet TV stanic? Nebo na počet hudebních stanic?
Chceš se zdokonalit v nějaké cizí řeči?
Chceš proniknout do technických podrobností satelitního příjmu?
Chceš sledovat politické diskuze jiného typu než mají české televizní společnosti?
Potřebuješ dohnat znalosti v oblasti stavby ženského těla?
Až budeš znát odpověď na tuto základní otázku, lze Ti poradit, Zelenáči: Očekávej také jiné, než slušné a pozitivní reakce, společnost, do níž se pokoušíš dostat, je specifická, místy dost hodně...

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Jen doplním předešlé odpovědi.

Jaké jsou tvé "montážní" možnosti?Od toho se jde k výběru paraboly a následně možný "úhel" viditelnosti přijímaných družic.Dále pak,zda chceš placené české(cizí) programy nebo ti stačí jen free nabídka z jedné či více družic,ale to už se dostáváme k penězům.Kolik programů a za kolik peněz je dost zásadní......Zda půjdeš do klasického přijímače nebo využiješ computer na USB nebo PC kartu......Parabolou(několik stokorun) a konvertorem(150Kč) to většinou začíná....

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

@Kamil_k4

konvertorem za 13000kčs to začalo u mě,jenže vejplata byla 1800kčs

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Velmi děkuji za rady všem. Hlavně jsem chtěl vědět, jestli nejsou paraboly nějak výrazně odlišné z hlediska účelu použití a to tedy nejsou? Takže to chápu tak, že je víceméně jedno, jakou parabolu na pokusy pořídím. Ještě bych rád poprosil o vaše názory na tento komplet:
https://www.kasa.cz/parabola-mascom-op-vj2-lnb-monoblock-kabel-koax-seda/
a tuto nabídku bazarovky, která má i motor a proto mi příjde zajímavá:
https://elektro.bazos.cz/inzerat/89014059/Parabola-s-motorem.php
Vyřeší za mne motor problém s vyhledáváním satelitu? Vyhledá si příjmač pomocí motoru družici sám, nebo budu muset pozici družice stejně nejdříve ručně nastavit?

Easyrider

@Easyider

Určitě doporučuju hlinikovou. Je sice dražší, ale nerezne.

Skylink + O2TV

kvasnak
Registrace: 3/2009

@Easyrider

precti si rubriku ABC :) at vis do ceho jdes

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@kvasnak

já doporučuji FE,ne kvůli ceně,nebo reznutí po patnácti letech,ale kvůli tuhosti a pomalejším změnám tvaru po určité době

pierrepetr

@bublajs

Jejda :) ABC jsem přehlíd, díky. Tak už vidím, že ten komplet Mascom je pro mne tak akorát :)

Easyrider

@Easyrider

"jsem naprostej zelenáč" - V tom případě bych Ti dooručil obrátit se na dobrou, kvalitní, satelitní montážní firmu.

ja987
Registrace: 1/2016

@kvasnak

Ano hliníková nerezne. Za 10 let na ocelové nemám náznak koroze ani rezu.

ja987

@ja987

Ale jo, na odborníky jsem se obrátil. Teď jak má Skylink tu akci vše za korunu, tak to jsme dali dědovi na střechu. Přijel technik, na střechu dal parabolu, připojil krabičku co udělala pííííííp pííííííp píííííííp píííp píp pip pip pip pip, dotáh šrouby bylo hotovo. Pak naladil příjmač a odkódoval kanály a za půl hodiny měl hotovo a jel pryč. Jenomže do toho se nebudu hrabat, když to funguje. Já vlastně ani na TV nekoukám, spíš jsem si to chtěl vyzkoušet, naladit nějaký družice a mrknout se, co tam na těch kanálech běží.

Easyrider

Dobrá záliba, projíždět si družice a hledat zajímavé stanice. Připrav si na to ale dost času.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

@Easyrider

Všechno bych v tvém vysvětlení bral. Ale parabolu na střechu? Brrr nee nee nee ne!

ja987

@ja987

Proč ne parabolu na střechu? Že tam na ni budou kálet ptáci?

Easyrider

@Easyrider

na střeše to má velkou výhodu pro montážníky,jednoduchý přístup,na štědrej den se lehce leze ometat sníh,žádný vítr,prostě údržba bezva,vůbec neplatíš během let

pierrepetr

@pierrepetr

Tohle je plochá střecha, tam snad jedině ten vítr, ale je hned u komína, tak to taky nebude tak strašný, doufám.

Easyrider

@Saxon

Koukám, to chytáš 16 satelitů současně? Dávali tam někde Americas Cup?

Easyrider

@Easyrider

v mínus dvaceti je nejlepší ruka z okna

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra