Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

OneTrade P 240 AL Parabol Satellite Dish 240cm

Koupil jsem použitou sat. parabolu, podle vzhledu a tvaru držáku jsem vygooglil, že by to měla být OneTrade P 240 AL Parabol Satellite Dish 240cm. Máte s ní prosím někdo zkušenost? LNB jsem taky googlil a podle vzhledu by to měl být: Invacom SNF-031 0.3dB C120 Universal Single. Fotky: https://www.zonerama.com/25m9/Album/4387995 Díky za info.

ac1139
Registrace: 5/2018
Odpověď v diskusním vlákně

doplění

Cílem je chytnout BBC+ITV na Hodonínsku :O

ac1139

RE: OneTrade P 240 AL Parabol Satellite Dish 2...

Asi bych to, dokud to jde, řešil příjmem z Intelsatu 27,5W...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Vyhnat ty brouky,otočit na dvojkové astry a vyzkoušet..

Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž

Danny10
Registrace: 11/2012

Těch 240cm asi stačit na 28,2E nebude.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

@ac1139

A nevzdat to, když to nepůjde dle představ. Jednak je teď roční období s nejhoršími podmínkami (patrně vliv sluníčka na propustnost ionosféry ) a pak je momentální oslabení signálu britských svazků - rozhodně tady na východní straně postranního laloku ( moje poloha Brno ). Myslím, že u ASTER 2
provedli, jak občas činí, korekční manévr - družice driftují a je potřeba je čas od času posadit do sředu pomyslné prostorové "krychle" či čtverce. Náhlé zhoršení nastalo zhruba před týdnem, takže to asi ještě pár dnů potrvá, než se v nové pozici družice usadí a postranní lalok si "sedne" na obvyklé místo.A ještě jedna věc pro nastavování užitečná - tady na východě od středu laloku, který je někde na Vysočině, je nejsilnější signál britských svazků po obědě, nejslabší ve večerních hodinách, bohužel... Věřím, že pokud není dotyčná parabola zborcená, měly by jít na Hodonínsku aspoň SD ( respektive modulace QPSK )stanice. Od září se bude signál zlepšovat a kolem vánoc je nejlepší.
A s těmi brouky je to pravda, loni mi najednou zmizely signály jedné polarizace a uvnitř vstupního vlnovodu konvertoru byla za dipólem jedné polarizace, která šla, jemná pavučinka, která utlumila signál té druhé. Na evropském svazku se ten drobný útlum samozřejmě neprojevil, jen na britském
:))

DPetr
Registrace: 2/2014

@ac1139

P.S. mám středovou 230 cm, LNB INVACOM C120 UNIQUAD 0,3 dB

DPetr

@DPetr

Jak bude stožár, tak to nahodím a budu referovat (fotky paraboly jsou ještě z inzerátu). LNB - doslova domeček pro brouky, už jsem ho vyčistil. Ď.

ac1139

@ac1139

držím palce,atˇ se ti to vše podaří!!! "A lovu(signálu) zdar" R^

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

Ja jsi teda myslím ale není to podstatné že se jedná o bulharskou parabolu Pasat (mám ji ve 210) a alespon´ ten feedhorn je úplně stejnej.Jinak single Invacom nic moc na dx.Doporučují všude na forech minimálně twin nebo rovnou quad.Ale já dal Inverto black flange za pět korun a zdá se mi že vykazuje lepší hodnoty co se uk beamu týče,kromě itv hd vlastně všechno dalo by se říci celý den ale samozřejmě okolo 01:30h našeho času je signál nesilnějí (okr.MB)

Ferguson HF 8900 / SG2100 / Triax 105cm / Inverto Eco Green/Ariva 200 HD / SG2100 / No Name 120cm / Inverto Black single/Magic Module/X-Cam / Multicrypt Technisat / SkyLink/CsLink/ SkyItalia / MTV Unlimited / Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod

skohy
Registrace: 8/2006

Muzu se prosim zeptat, jaky by jste doporucili lepsi LNB na 150cm offset, nez IBU? Jinak jsem tento tyden "testoval" prijem BBC a na 10847 V jsem to na 100cm vytahl max na 2dB. Ale pamatuji si, ze jednou se mi to povedlo vytahnout na 5dB prave par dni pred Vanoci. Lock samozrejme nenastal... Na to je potreba u tohoto TP 6.6dB. Ale aspon tento TP mi ukazoval signal. Ostatni TP ani tuk. :laughing: Jinak lokalita Severni Morava.

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009

@skohy

Asi máte pravdu, je to bulharská. Podle tohoto článku je hlavním identifikačním znakem díra uprostřed paraboly a ta moje ji má: https://www.satandpcguy.com/satellite-dishes/prime-focus-satellite-dishes/2-4m-prime-focus-satellite-dish/
A tady jsou pěkné fotky - i ten ozařovač je stejný:
http://www.dxsatcs.com/content/pf-pasat-240-cm-fix

ac1139

@ac1139

Ale to vůbec nevadí, nebyla to špatná anténa a dodnes jsou v prodeji pokud jí někdo nenakopl a nebo jí něco zlého neprovedl tak mají poměrně slušný zisk.je to přesně jak tu někdo psal,je potřeba udělat kompromis protože ty družice jsou 3 a každá na jiném stupni ale to bbc hd jsi myslím pojedei na moravě je dost silné tady v MB to jede i na offset 150cm (asi dobrý lalok) to itv hd nechytá běžně snad nikdo tam bych to viděl spíše na 3 metry.Jinak lovu zdar

Ferguson HF 8900 / SG2100 / Triax 105cm / Inverto Eco Green/Ariva 200 HD / SG2100 / No Name 120cm / Inverto Black single/Magic Module/X-Cam / Multicrypt Technisat / SkyLink/CsLink/ SkyItalia / MTV Unlimited / Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod

skohy

@skohy

Já si na 230 cm v Brně mohu dovolit kompromis jedině v zimních měsících.ITV by mu mohlo jet v SD.

ITV HD - problém by ( v Brně ) nebyl jen v absolutní intenzitě signálu, ale v tom, že na vedlejších frekvencích jsou silné signály evropského svazku.
A ITV HD je (nikoli jen na jedné frekvenci, ale vše nepříznivě ) na A2G, kteréžto signál je tu na východě v britském svazku katastrofa, kdežto evropský buší velmi silně. Nejsilnější britský svazek tu byl z A2F, bohužel z něj přehodili BBC4 HD na A2G (brzy po jejím uvedení do provozu ) a BBC ani ITV tam není. ITV HD mi občas jde v zimě, kdy poměr intenzity svazků (britský/evropský) není tak vyhrocený.

Obávám se, že Hodonínsko na tom bude se signálem ještě hůř než Brno. Začal bych takto: Nastavil bych parabolu na nějaký transpondér evropského svazku z Astry 2E a pak zkoušel na A2E v britském svazku
napřed lovit např. 10773 H, 10788V a podobné - nastavování s přesností pod 0.1 stupně je nutností, naprosto pevně uchycená parabola... a fakt je teď hodně nepříznivá doba.
viz https://en.kingofsat.net/pos-28.2E.php

DPetr

@DPetr

Jo,znám tu problematiku V H a itv ale zkusil bych určitě to Inverto přírubový , já mám teda jen černý ale četl jsem na polských forech že to bílý má bejt ještě o chlup lepší i tak to černý je hodně dobrý už jenom jak se s ním pracuje protože je lehký.Neříkám že Invacom je špatnej ale pro můj daný účel a lokalitu se jeví to Inverto lepší, ve spodním pásmu mi dokonce vyjela bbc sd o 3db! (beze srandy) vypadá forový a dá se sehnat někde kolem 250kč což za pokusný lov určitě stojí.Zimu jsem ještě s bbc nezažil ale vysledoval jsem že skutečně ten signál je kolem jedné ráno nejsilnější jinak mi to všechno běhá na hraně 6/7db a bbc 4 hd v noci za odměnu a ne každý den i tak jsem skoro se 100 programy spokojen jen těch hd kdyby bylo více.Taky nevím jak bude morava chodit ale chce to zkusit jinak to člověk nepozná,jedna věc jsou footprinty a druhá je realita.Nikdo vlastně nedokáže přesně říct kde je ta hranice chytatelnosti na nějaký 2 metry,to fakt musí každej zkusit sám jestli je v dobrým postraním laloku nebo ne.Rozhodně úplně neplatí že čím dál na východ tím hůře.Jak píšeš,to nastavování musí být na 100% a je nutný ho opakovat stále dokola v různý denní či noční hodiny a pak z toho usoudit závěr..není to sranda

skohy

@tukan

Intelsat si nechávám jako záložní řešení...

ac1139

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra