![]() |
|
Dolní propust / zádrž pásma UHFAhoj Všem.. potřeboval bych kvůli rušení odpárat UHF pásmo, ale potřebuji vpustit kolem 10Mhz internet, který je zdrojem toho odpadu co nechci tj. potřebuji Dolní propust např. 0-40 Mhz nebo chcete -li alespoň zádrž celého pásma UHF .. všude googlím jen propusti jiné nebo na LTE a nenalézám co potřebuji. .. VHF ani VKV nepotřebuji.. co nejlépe využít nebo sehnat?..díky za radu..![]() |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
![]() |
|
RE: Dolní propust / zádrž pásma UHFzavolej do Terozu a porad se s panem Postulkou, třeba ti to vyrobi na zakazku. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 677 |
![]() |
|
@PájíkMeleš docela nelogické nesmysly. Kdybys byl konkrétní, bylo by to lepší: "potřebuji vpustit kolem 10Mhz internet, který je zdrojem toho odpadu co nechci." Jako dolní propust je možné použít jakýkoliv slučovač VHF/UHF nebo FM/TV a pod.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Dolní propust / zádrž pásma UHFTO: Enik, máš pravdu, chtěl jsem něco takového vyzkoušet, ale myslel jsem na elegantní řešení nějakou propustí.. zdroj toho rušení je router, který moduluje net na koax. Konkrétně je net modulován na 6,5 Mhz, ale rušení leze do UHF, tak to potřebuji zadržet ze strany routeru směrem do koaxu a slučovačem pak sloučit obojí. Děkuji za pomoc.. |
Pájík
![]() |
|
RE: Dolní propust / zádrž pásma UHFZpětný kanál internetu při DOCSIS3 chodí po koaxu do 35, případně do 65MHz, záleží na poskytovateli. V tomto pásmu je pak několik upstreamů na různých kmitočtech a nikdy nevíš, na který upstream se ti modem přeladí. Je potřeba počítat vždy s celým pásmem, ať na propuštění nebo zadržení.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
RE: Dolní propust / zádrž pásma UHFTO: Omar3, ano to tak asi bude,, ale čím mám to pásmo UHF teda ze strany routeru spolehlivě odtrhnout? |
Pájík
![]() |
|
RE: Dolní propust / zádrž pásma UHFDolni propustí, UHF potrebujes potlacit min. o 30-35dB.Pred par lety jsem pouzival modemy na prenos LAN po koaxu na jednom hotelu, kde nebylo jak stahnout UTP do mist, odkud by to slo rozvest pro hosty wifinou (stary objekt se stenami casto kolem 1m znamenly totalni zadrz pro WiFi). Pouzil jsme modemy pro prenos po TV rozvodu a produkovalo to strasny bordel az do 4TV pasma. Poteboval jsem to utnout kolem 70MHz, prootze ve vHF sly jeste nejake analogy kvuli starym TV. Ty dve dolni propusti jsem tenkrat delal, nebylo to az tak slozity. Ale pro UHF by asi stacil jen slucovac VKV+TV, potlaceni UHF by mohlo byt dostacujici. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
@PájíkNevím jak to máš zapojené, ale zkus třeba účastnickou zásuvku pro kabelovou televizi, kde je solidně oddělen výstup pro data a TV.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
RE: Dolní propust / zádrž pásma UHFMožná by šlo použít opačným zapojením tohle a byl by pokoj: https://www.t-cz.com/tv-r-data-zasuvka-koncova_d15002.html |
Pájík
![]() |
|
to Pajikexistuje takovy odlitek (podobny rozbocovaci) s tremi f konektory, kde jeden je in (5-860MHz), druhy out1 (5-35/65/85MHz), treti out2 (45/75/95-860MHz) s vzajemnym oddelenim vystupu az 45dB (dle cenove relace) a nazývá se diplexor....... zabijes tim (s min. pruchozim utlumem) dve mouchy jednou ranou |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
RE: Dolní propust / zádrž pásma UHFTO: Kaos, to je přesně co hledám.. moc děkuji za pomoc.. https://www.wifihw.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=4051 |
Pájík
![]() |
|
add Pajikneni zac, jen bych se asi poohlednul po typu s lepsim oddelenim, nez tech -30dB |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
RE: Dolní propust / zádrž pásma UHFTO: Kaos, ano, snažím se.. nějakého dodavatele najít.. díky |
Pájík
![]() |
|
RE: Dolní propust / zádrž pásma UHFKvalitné multimediálne zásuvky ( aj dolné priepuste ) vyrába na Slovenku PREVIS B.Bystrica.http://www.previs.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=6&category_id=5&option=com_virtuemart&Itemid=15 http://www.previs.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=68&category_id=31&option=com_virtuemart&Itemid=15 alebo VFTECH Prievidza a takisto Ján Jenča Prešov. |
jarosa
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 212 |
![]() |
|
RE: Dolní propust / zádrž pásma UHFAhoj Všem, docela se mi líbí: http://www.hofisat.cz/hlavni-stanice-sta/technologie-televes/data-pres-koax/televes-769220-pasmovy-slucovac-rozbocovac.html |
Pájík
![]() |
|
![]() |