![]() |
|
DVB T2 Praha - Žižkov (Mahlerovy sady)Dobrý den,píši s laickým dotazem. Před dvěma týdny 2.7.2018 jsem si zakoupil settop box Thomson THT712, anténu mám nasměrovánu na Prahu-Žižkov (Mahlerovy sady). Nyní v neděli 15.7.2018 mi však zmizely všechny programy České televize, bohužel pro mne nejzásadnější. Ostatní programy běží naprosto v pohodě, kvalita obecně téměř 100%. Mohu se zeptat, v čem je problém, že mi nejde patrně Multiplex 1? Aktualizoval jsem settop box do továrního nastavení, jemně pootočil anténu, mám jí v podkroví, v Praze, bez vlivu povětrnosti. Aktualizoval jsem i firmware. A bez výsledku. Opravdu nevíte, čím by to mohlo být? Pakliže tento settopbox umí DVB T2 v kodeku HEVC, patrně H.265 a připojím ho přes HDMI, tak přeci tento kodek nemusí umět má starší televize, jak mi řekli v Datartu. Můj starší Samsung umí jen H.264? Děkuji Vám za reakci. |
comte
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 8 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
Pročby se asi ty stb T-2 prodávaly?Přeci pro TV co nemají tento tuner.HDMI a hrát to musí.![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
RE: DVB T2 Praha - Žižkov (Mahlerovy sady)Přesně takto jsem uvažoval a i jim stejně odpověděl:-) Tvrdili cosi o kompatibilitě.Každopádně nechápu, proč mi nejde Česká televize. Kanály settopbox vůbec nyní nenaladí. Při fotbale se to začalo "kostičkovat v sobotu" a po finále to zmizelo úplně, v ne HD kvalitě to běželo ještě v neděli bez problémů. Může na to mít vliv třebas i nepatrný posun antény, mám tam dvě, laicky "veliké", po předchozím majiteli, de facto přímý výhled na Žižkov. Jsem v tom laik, ale když ostatní kanály chytám, může tento něco rušit? |
comte
![]() |
|
Rušitmuže třeba jenom tento kanál.Zkusit filtr LTE. |
hobo
![]() |
|
LTE - rušeníJsem laik, omlouvám se, nevím, jak nastavit filtr LTE? To je mobilní internet? |
comte
![]() |
|
RE: DVB T2 Praha - Žižkov (Mahlerovy sady)Pokud to šlo, tak vzít přijímač a vyzkoušet ho v prodejně...např. program prima love jde.. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 644 |
![]() |
|
Filtrje třeba pouze koupit-nic nastavovat.V odborné prodejně poradí jaký i jak zapojit. |
hobo
![]() |
|
@comte1.Co máš za anténu?2.Máš ji orientovanou Vertikálně? 3.Máš použitý předzesilovač nebo je anténa pasivní a kabelem rovnou do Thomsona? Pak se dá radit smysluplně. Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
FIltrAhoj,koupil jsem teď dům, tak ho ještě tolik neznám. V tom domě na půjde jsou dvě na sobě vertikálně orientovaný antény.Předzesilovač tam podle mne není. Podle mne rovnou to Thomsona. Spíš mi vrtá hlavou, proč to nejde, Česká tlevize občas kostičkovala v HD, ostatní programy jsou 85-100% kvalita,ale v neděli to zmizelo. Jako laikovy mi vrtá, proč. Zeptám se tedy v prodejně i na ten LTE filtr. |
comte
![]() |
|
RE: DVB T2 Praha - Žižkov (Mahlerovy sady)Co má 26. kanál - 514 MHz společného s LTE?![]() Žádejme kvalitu, ne kvantitu.
|
PetrT
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 638 |
![]() |
|
comteHouby filtr ale anténa. Jestli používáš nějaké pokojové křápy tak se tomu výsledku nediv.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
AnténaNevím, antény obě dvě vypadají sofistikovaně, 2,5m délky, v podkroví. Spíš nexhápu, jde mi o princip, možnost řešení,jak to že vše běželo a najednou Česká televize zmizela, jako laik se ptám? |
comte
![]() |
|
@comtePokud je to ze dne na den, pak to musí mít přímou souvislost s něčím, něco se změnilo.Máš dvě vertikální antény pod střechou. V Praze se ve vertikálu vysílá 1. ze Žižkova, 2.z Olšanské (kanály 24,42,56), 3. K57 Strahov, 4. lokálka Butovice K21. Ty vysílací výkony i v rámci jednoho stanoviště mohou být různé. Pokud jsou natočeny do stejného směru, může se jednat o tzv. dvojče. Ovšem dvojče pod střechou, to by byla tedy laskomina. Předpokládám, že jsou do různých směrů. I vertikálně orientovaná anténa chytá s potlačením horizontální polarizaci. ČT vysílá v Praze na K53 (MUX1), K26(PS11 T2), K37(MUX1a také HD). Ovšem pozor, K37 je v Praze pouze v horizontálu, neb nevysílá z Olšanské. Takže, být tebou, bych se soustředil na vyřešení kanálu 26, neboť ten se měnit už nebude. Vyřešit by to měl anténář. V nouzi použij kanál 53. Pokud ti nehraje ani ten, tak smolík a musíš počkat, až ten šikovný pán přijde, pokud na to nebude stačit tvůj rozum. Holt od stolu je to na dlouho. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
RE: DVB T2 Praha - Žižkov (Mahlerovy sady)Ještě v práglu je mux 12 t-2 kanál 31 a ten jde nebo nejde...![]() |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 644 |
![]() |
|
RE: DVB T2 Praha - Žižkov (Mahlerovy sady)Bez fotky tohle asi nemá řešení.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
RE: DVB T2 Praha - Žižkov (Mahlerovy sady)No dve dlouhy anteny pod srtrechou nebude asi dobra volba v vzhledem k ruznym zmenam signalu. Vhodne bude spis sito se symetrizacnim clenem a zaradit filr LTE k tomu, když uz ma byt anténa pod strechou, ale vzasade plati, ze anténa pod strechu nepatri, zejména pokud je plechova. Jak daleko ses od vysilace a je na nej videt? |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 670 |
![]() |
|
@PetrTJenom pro moji informaci od jakého čísla kanálu je vhodné pro jistotu zařadit filtr LTE?Já ho musel dát např.na kanál 48.![]() |
hobo
![]() |
|
@hoboČím méně signálů (užitečných i neužitečných, v pásmu UHF i mimo něj) bude na vstupu zesilovače, tím větší úroveň docílíš na výstupu, aniž bys výrazně zhoršil parametry. Takže ideální stav po druhé digitalizaci bude povětšinou (ne vždy) propust 21 až 48 na vstupu.Dá se tedy napsat, že takováto propust může příznivě ovlivnit parametry v celém užitečném pásmu kanálů 21 až 48 (nyní 21 až 60). Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
@hoboSignál LTE Ti zboří jakýkoliv jiný signál kdekoliv v přijímaném pásmu. Citlivost systému na toto rušení je dána jeho konstrukcí a provozními parametry. Takže konkrétní odpověď na Tvůj dotaz není možná. Teoreticky je možné, že Ti příjem čehokoliv znemožní jakýkoliv jiný signál, který dopadá na anténu. Č9m širší je šířka přijímaného pásma, tím větší je pravděpodobnost, že se najde signál, který bude působit problémy. Takže LTE Ti klidně znemožní i příjem VKV rozhlasu, pokud budeš mít na VKV neladěný širokopásmový zesilovač!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
Pánovéděkuji za vyčerpávající vysvětlení daného problému.![]() |
hobo
![]() |
|
RE: DVB T2 Praha - Žižkov (Mahlerovy sady)Co třeba pokecat se sousedem vzít lahvinku a jemu to asi funguje.Aby tam opravdu neměl zesilovač a neměl vypnuté napájení v settopboxu.Pak mu opravdu nic nepůjde. |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
RE: DVB T2 Praha - Žižkov (Mahlerovy sady)jo rada nad zlato , půjč si někde (nebo kup v Alze kde to můžeš vrátit) domácí anténu na UHF a zkus proladit , když je výhled na vysílač. |
dnurg
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
VŠICHNIDěkuji Vám za vyčerpávající odpovědi.Jsem technik,ale ne lektro,v tomjsem laik, spíš mi vrtá hlavou, proč se najednou teď o víkendu všehcny kanály objevily. Tedy trhaně. Kostičkovaně a vypadává to. Jen tam není Ceska televize bez HD kvality a CT24. To mi prijde opravdu, ze to neco rusilo, zkousel jsem to kazdy den. Bydlim na kraji Zbraslavi v Praze 5, souseda ve vysledku nemam, kolem baraku mam velky lesni pozemek, vedla prazdna vila, naproti zamek. Primy vyhled skrz strechu (tasky), na strechu kvuli pamatkarum antena nesmi. Mam primy vyhled na vysilac, skrz dva realtivne proridle stromy, vzdalenost prima 12,5km. |
comte
![]() |
|
@comteSnad budeš mít štěstí na anténáře.Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: DVB T2 Praha - Žižkov (Mahlerovy sady)comte, videl bych to na prekazky kolem staveni jak pises lesni porost, zejmerna ty dva stromy pokud jsou uz vyssi jak strecha a i když jsou proridle, muze docházet stejne ke zmenam intenzity signalu, zejména při pohybu vetvi vetrem a perlu tomu dava ta strecha, která zpusobuje další utlum signalu o nejaky ten decibel. Ty dve dlouhy anteny muzou byt jeste z dob analogu. Mají na rahnu prvky ve tvaru motylku nebo tycek? |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 670 |
![]() |
|
HYPER:Ano, maji,ale DVT v nich prý majitel předtím v pohodě naladil.Mně jen vrtá hlavou, proč všechny ostatní programy, vyjma České televize běží, a přitom by přímka k vysílači měla být shodná. |
comte
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |