![]() |
|
Kabel na ploché střešeZdravím zde přítomné a znalé.Povedu kabely (od antény+internet) po rovné plechové střeše.Cca 5 metrů.Je dobré je ještě do něčeho(hadice,husý krk...)dát? Přece jenom ten plech je na slunci horký jako plotna.Déšť.Sníh.Řešíte to nějak?Díky předem.![]() Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
Registrace: 4/2015 Příspěvků: 483 |
![]() |
|
RE: Kabel na ploché střešeSamozřejmě dát do kvalitní chráničky-trubky. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: Kabel na ploché střešeKeď tam nedáš nejaký pvc šuntík ale kable s PE plášťom, môžeš to mať plesknuté rovno o plech a pár desiatok rokov to tam vydrží. |
noces
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
RE: Kabel na ploché střešea na rovnej streche je plech ? neverím.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Kabel na ploché střešePokud by chtěl mít kabely dobře tepelně izolované, tak může použít termoizolační návlekové PE trubice (do +90°C) ... myslím že se dají sehnat po 2m, takže by stačily 3 a dají k tomu i spojovací pásku (materiál cca za 100 Kč). Také je možné použít na střechu speciální bílý nátěr a hned je teplota cca o 40°C níž, ale je to dražší.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
@oneeeeeTo víš,že tam malý spád bude 5-10 %,možná do středu (panelák),nebo vce sedlo,jako mám já.Já ty moje Pe kabely dal pod AL plechové hřebenáče s nerez šroubky a komínem dolů.Akorát mám problém dole poznat,kerej je kerej![]() ![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Kabel na ploché střešeAle jasně že je tam drobný spád.Ale netříštěme se na detailech.![]() Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
![]() |
|
vyvěsitalespoň 30 cm kvůli sněhu,nebo to neřeš a za pět let vyměníš |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
RE: Kabel na ploché střešeSirMax to není špatný nápad!.Jen aby s tím necloumal vítr.Jsem myslel že bych to pak nějak připevnil svorkama k falcu a vedl po střeše pod okap až do díry ve zdi kde už je husí krk.Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
![]() |
|
RE: Kabel na ploché střešeNejlepší je husý krk. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 941 |
![]() |
|
RE: Kabel na ploché střešeMam taky plochou strechu s mirnym sklonem potazena ipa lepenkou se svetlejsim odstínem a na ni asi 3 m koaxu Nordix 407Cu od stozaru a signal a kvalita ok uz 12 let. Kabel ma zivotnost 15 garance parametru, tak tam jeste par let snad vydrzi.![]() |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 670 |
![]() |
|
RE: Kabel na ploché střešeoprava: 15 let garance....![]() |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 670 |
![]() |
|
@Badis2Jestli chceš dávat trubku, tak dej UPRMS světle šedou. Je to UV stabilní (RAL 7035) hrdlová plastová pevná trubka (tří metrovka) -25 až + 60°C. Můžeš použít ,,podpěru vedení na rovné střechy,, - (Googlni si), jsou různá provedení. Netuším, jestli by se trubka neprohnula teplem, takže možná 4 podpěry na 3 metry. Dá se sehnat pozink (vyrobit nerez) ohnutý výztužny plech pod (podél) trubky.Nebo můžeš použít kabelový drátožlab. Například Merkur 2, 50x50 mm, například ARK - 221110 ZŽ - žárový zinek (venku cca 12 let), nebo ARK 231110 A2 - nerezový AISI 304. Délka 2m, 1,2kg. Je to celý program, takže hromada příslušenství. Třímetrovky dělá Cablofil. Stahovací pásky taky existují UV stabilní. Nejsem si jist, jestli seženeš UV stabilní ohebnou trubku (husí krk) v šedé barvě, v černé učitě ano. Koax CB 113 64T UV, nebo CAVEL 17PAtC PE. Pokud bys chtěl lepší stínění, tak Cavel TS 703 PE. Datový kabel také s PE pláštěm. Každopádně případná vzdálenost souběžného vedení hromosvodu a koaxiálu, UTP, či jejich křížení je dána mnoha faktory (výška budovy, počet svodů). Lecos se dá spočítat volně přístupným prográmkem http://www.kniska.eu . Čím méně kovových věcí použiješ, tím lépe. Umisťují se do ochranného pásma hromosvodové soustavy, v tom případě je na snadě použít přepěťové ochrany. Je to téma na román... Abych nezapoměměl, existují i masivní zinkované trubky. Rozhodnutí je na tobě, jak moc to chceš nafukovat. Pojišťovny jsou čím dál vychcanější, snaží se držet krok s některými klienty pitomci a poctivý člověk to odnáší. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
@Badis2S tím falcem to není špatný nápad. Mám tam hromosvodný příchytky, akorát místo kulatiny je tam chycený koax, akorát se nesmí přehnat utahování.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
RE: Kabel na ploché střešemirasat - Míro ty mě děsíš!![]() ![]() Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
![]() |
|
@Badis2Jen, že existuje lecos. Tvoje střecha, tvoje věc, co si tam dáš.Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
RE: Kabel na ploché střešemirasat - Díky za popostrčení! Ty podpěry vedení na rovné střechy jsou super.Na netu je toho spousta k vygóglováni.Nejvíc se mi líbí ty pro hromosvody k upevnění na falc.Jak píše omar3 když se to moc neutáhne tak to určitě poslouží dobře. Šlo mi i o to aby se ty kabely po té střeše jen tak nepovalovaly halabala a nepovlávaly ve větru.![]() Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
![]() |
|
@Badis2natáhni tam kulatinu a kabel jen vyvěs na ni |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
RE: Kabel na ploché střešepierrpetr - Jenže to abych tu kulatinu zase nějak kotvil.![]() ![]() Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
![]() |
|
RE: Kabel na ploché střešeNebo něco takového:https://www.omko.cz/ohebna-elektroinstalacni-venkovni-trubka-ffkus-es-f-uv-40-cerna/ |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
![]() |
|
@Badis2Zahradni hadice ...T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 218 |
![]() |
|
RE: Kabel na ploché střešeradek1 - Ta trubka teda vypadá fortelně.To by taky stálo za úvahu.Teď už jen řeším jak to na střeše ukotvit/přichytit. ivo2001 - Jj taky mě to napadlo.I když nevím jestli by se tam vešel 2x internet + koax od tv.![]() Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
![]() |
|
RE: Kabel na ploché střešetakmer 30 rokov mam na rovnej streche zeleny koax a funguje.![]() |
BDfKNM
Registrace: 6/2018 Příspěvků: 254 |
![]() |
|
RE: Kabel na ploché střešeBDfKNM - Jenže tenkrát se všechno dělalo ještě poctivě.Takový koax už se nesežene.![]() Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
![]() |
|
![]() |