![]() |
|
Zkušenost s anténou DVB-TDostala se mi do ruky anténa novější výroby se 3 direktorama asi od sencoru byt na výrobci asi moc nezáleží protože vypadají prakticky všechny stejně nezáležně na výrobci ,lišící se asi jen a pouze provedením kvality použitého materiálu.S údivem jsem ale zjistil že ta maličká docela ošizená krabička co se objemu a velikosti týče je pouze a jen pro sym. a LTE filtr co se nachází uvnitř jehož výstup je vyveden F konektorem .Zajímalo by mě teda docela jak by se dal či mohl /měl/ použít ant. předzesilovač co se umístuje do vstupní anténní krabice kde není žádné místo pro umístění a to i kdybych odstranil ten stávající LTE filtr protože F-konektor je vyveden axiálně a ne svisle jak to je u stávajících ant. předzesilovačů. DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 287 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
@EnikHm no vidím že na rozdíl od ostatních kteří tu uvádějí věcné reakce a zkušenosti na danou antenní problematiku se ty jediný chceš odlišovat ,zatím jsi totiž neuvedl jedinou věcnou reakci a zůstává jen u rýpání čili se chceš asi nějak zviditelnit jinak to nevidím takže ti doporučuji se nad sebou zamyslet než tu napíšeš ty své bláboly o ničem .Budeš si asi muset trochu proštudovat a čerpat ne jen od /Českého/ ale i z červených a modrých časopisů AR /kompletní ročníky/ z roku 64-82 kde je toho poměrně dost publikováno které mám stále doma a mohu ti je když poprosíš půjčit abys tu jen neprudil ale také o tom měl aspon trochu páru.Naopak ostatním děkuji za přínosné odpovědi ,naprostý souhlas že nejlepší zes. je samotná anténa pokud ale se jedná o dálkový příjem pak leda bud antény spárovat nebo pomoct anten. zes. jak jsem zmínil když na tu colorku /spectrum z Chlumce/ nedám zes. tak si k polským Muxům ani nečuchnu a Ostravských rovněž takže svůj význam docela splnuje. DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
Zkušenost s anténou DVB-TS touto anténou už opravdu zesilovač potřebovat nebudu.Dávám ze staré školy přednost spíše těm klasickým yuagi antenám než ty trojramenné potvory které takový deklarovaný zist podle mě nemají .https://allegro.pl/antena-telewizyjna-uhf-atx-91-symetryzator-dvb-t-i5464702243.html DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
@DVBhmm, tak možná máš doma letitou sbírku literatury, ale k čemu? stejně jsi zůstal blbej... zjevně si neuvědomuješ, že působíš dost směšně když se tu ptáš na elementární kraviny a přitom se navážíš do chlapa který má o věcech páru 100x větší než ty... sebevědomí ti teda nechybí![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
@DVB![]() https://www.digitalnitelevize.cz/forum/dvb-t-anteny/atx-91-vs-color-klasik-dlouha-143629/?kotva=atx-91-vs-color-klasik-dlouha-157642 |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 044 |
![]() |
|
@DVBZ vlastnej skúsenosti viem, že aj "trojramenné potvory" niesu na zahodenie a bohato v mnohých prípadoch poslúžia. Samozrejme, tak ako pri každom inom type antény, ani táto nieje "uni-liek na všetko"!Tak ako tu min. jeden nick už spomenul - správnu anténu treba vždy vybrať podľa príjmových podmienok v mieste príjmu signálu. A taktiež treba mať na pamäti, resp. nezabúdať na rozdiely medzi miestnym a diaľkovým príjmom signálu. To že výrobca pre svoj výrobok "ospevuje výkonové a kvalitatívne zázraky" mnohokrát znamená iba reklamný ťah na zákazníka. A je mnoho takýchto "mudrlantov - (nevhodné slovo)ov", ktorí sadnú na lep! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
@lance"yuagi" hovoří za vše. :-) S tím člověkem nemá smysl ztrácet čas. Nejdřív se tu ptá na zcela elementární věc a pak dělá machra. Mně nabízet k půjčení AR je prostě směšné. Odebírám totiž obě řady celý život. Takže vlastním a stále mám po ruce už víc než 45 ročníků! :-)Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
To:Enik+lanceHm no vidím že si oba navzájem prdélkujete čili bez komentáře ,naštěstí tu je chvála bohu naprostá většina rozumných chlapů kteří na toto téma přicházejí s věcnými zkušenostmi což je podstata věci.Směšně vypadáte spíše oba /naštěstí od ostatních/ protože umíte jen žvástat a kritizovat bez věcného rozkladu takže pro smích tu jste spíše ostatním ,kecy a zase jen kecy na nic jiného se vy ubožáci nezmůžete.Až uděláte těch hafol VKV jednotek /obě normy OIRT+CCIR/konvertorů VKV pro rádia anten. kanálových a širokopásmových zesilovačů a antén podle českého a jiných autorů pak se teprve se mnou můžete bavit ale tam jak vidno zdaleka nesaháte. To že se již touto oblastí nezabývám je další věc a určitě ztrácet čas se mnou nemusíš,stačí když répaní tady necháš nikdo tě nenutí sem psát a na elementární věci se ptám proto když už to chceš vědět poněvadž jsem se jako radioamatérskou činností přestal zabývat už nějakých pár let zpátky takže se rád nechám poradit současnou technikou DVB-T,to ale neznamená že o antenní technnice nic nevím ,chytráku. Ano ty ses nikdy ještě nespletl ve psaní, takže ti to napíšu ještě jednou píše se to YAGI anténa promin pane vševědoucí. DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
@mmiriboyAno v tomto nezbývá než naprosto souhlasit s tvým názorem ono to tak s tím reklamním tahem na zákazníka za totáče protože nebyla velká konkurence jako dnes a navíc se publikovali objektivněji parametry v literatuře AR-A/B jak cizích renom. značek jako Hirschmann ,Kathrein,Fuba apod. stejně tak našich antén převážně vyrobených v Chlumci n. Cidlinou.Dnes je to spíše honba za zákazníkem pomocí zkreslených a nadnesených parametrů které zdaleka neodpovídají skutečnosti.Proto se raději přikláním i dnes stále ke klasickým YAGI anténám ,byt ty tzv. sita díky všesměrovosti mají stále velkou popularitu především v polsku protože se toho dá díky rovinatému terénu více pochytat z jednoho směru.Ostatně i já mám obdobnou zkušenost na chatě na Jesenicku chytám dálkově jak Ostravské tak Polské muxy jelikož signál přichází přibližně z jednoho směru ,pokud použivám tu menší Spektrum z Chlumce tak už s ní musím točil rotátorem od Stolle.Až ted jsem se setkal (dostal) tu trojramennou potvoru o které se publikují ty nejlepší zvěsti se ziskem 16-18 dB což si myslím že ani náhodou a příliš jim nevěřím ,to byl důvod proč jsem se ptal a založil vlákno s tou možností použít případně antenní předzesil uvnitř ant. krabice to je celé. DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
@DVBTy ako amater urcite nemozes poucovat profika Enika. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
to DVBskoda, ze jsi hned na zacatku neuvedl, ze ten zesilovac jsi chtel umistit do krabicky toho "trojplosnika" a ne do krabicky antenky s 3-ma direktorama....mohl jsi byt toho skoleni od chytrolina usetren |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
RE: Zkušenost s anténou DVB-TJá jsem si říkal,kdy to vyplave....Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
@kaosVždyť on se "jen spletl." :-) "Jenom" zaměnil pojem "direktor" a "ráhno." To se přece takovému machrovi na všechno může snadno stát. Všechno dělá, všemu rozumí, všude byl a jen se ptá na kraviny! :-) Taková maličkost jako je záměna ráhna s direktorem, to je přece hned. :-)))Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
@EnikPak mě ovšem diví že když jseš takový machr že ti to nedošlo že jsem se spletl když už ,měl jsem samozřejmě na mysli ráhno osazené direktorama ,nj sorry že jsem to nepoložil na stříbrném podnosu byt takovému machru by to mělo dojít snad samo ale budiž.Jinak jsem se jasně vyjádřil v tom smyslu že jsem se ptal a podivoval nad tím že dnes se u těchto nových druhů antén neuvažuje o možnosti použití ant. předz. do ochranné krabičky dipolu tedy sorry aby zase nedošlo k výtkám tak zářiče prosím,ach jo nejlepší bude ukončit tuto debatu protože už mě nebaví to stálé poučování a ponižování. DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
@DVBPodivovat se nad tím, proč se dnes nedělají krabičky u antén tak, aby do nich bylo možné dát předzes, může jen člověk, který věci absolutně nehoví. Člověk, který ví a zná se tomu prostě nediví. Už jsem to tu psal. Zesilovače přímo na zářič jsou dnes absolutní nesmysl, protože před každý zes je nutné dát filtr, protože dávat zes do antény nepřináší žádné hmatatelné výhody, protože je to nepraktické pro údržbu, protože .......Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
@EnikNo konečně nějaká to reakce a věcné sdělení ,nicméně pak ovšem na druhou stranu bych rád věděl proč se pak tyto ant. předz. /umístitelné na zářič/ vyrábějí řekl bych ve velkém a to nejen v¨již zminovaném polsku ale i např. /teroz/ u nás na Slovensku atd. když je tomu tak jak uvádíš ?Ano přiznám se že se v současné době touto tématikou již nezabývám proto jsem také založil toto vlákno vysvětlující důvod proč se tyto /nové druhy troj ráhnových antén/ vyrábí bez možnosti takovéto instalace.Pochopil bych problém a nutnost použití LTE filtru která je odůvodnitelná ale ty se už do nových zmíněných ant. předz. montují také takže v tom bych problém neviděl.Vysvvětli mi pak jak je možné že na tu menší verzi naší spektrum antény si bez ant. předz. na polské muxy ani neškrtnu a se zes. jedou v pohodě? DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
@DVBDalší omyl. LTE filtry běžně dodávané v anténách nebo zesilovačích jsou zcela neúčinné, takže v praxi nepoužitelné. Měřil jsem několik různých výrobků tohoto druhu a komerčně prodávané LTE filtry a zesilovače s LTE filtry jsou zcela nepoužitelné. Takže opět cokoliv z toho montovat přímo na zářič je cesta do pekel. Osobně mám vyzkoušené 40dB LTE filtry od TEROZu a na ty nedám dopustit. Pan Poštulka mi je ladí na zcela libovolný kmitočet, takže třeba na Praděd už ořezávám k54 a pod.To, že někdo něco vyrábí a někdo to prodává ještě neznamená, že to má nějaký smysl. Jde především o kšeft, takže výrobci vyrábějí a prodejci prodávají. V TEROZu se také vyrábějí zesilovače přímo na zářič, jenže jejich výroba se téměř blíží nule. Spíš jde o to, že jsou v nabídce sortimentu než o to, že by je někdo kupoval. Většinou je berou právě lidé, kteří o problematice nic netuší! Odborník totiž dnes dá do antény symetrák, pak 3m kvalitního koaxu, kanálový filtr, LTE filtr a hned za něj kvalitní zes. LTE totiž dokáže prolézt i 30cm koaxiálního kabelu mezi filtrem a zesilovačem. Vriantou je pak zesilovač s integrovaným filtrem LTE a kanálovými filtry mezi stupni. Ten se ovšem do anténní krabičky určitě nevejde! Lze jej ovšem objednat na zakázku v TEROZu! Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
@EnikAno to už dává smysl a nemám důvod nevěřit zmíněným argumentům,otázkou pak je proč výrobci LTE filtrů příp. ant.předzes. postrádají účinnost pokud jsou nepoužitelné .Myslím že to bude především v závislosti na dnešním dostatečném pokrytí signálu až na malé vyjímky a největší problém je v rušení LTE.Je zmíněn Praděd který chytám stejně jako z opačného směru Bruntál při možností použití rotátoru a s anténou spektrum color /pol./ chytám až s vyjímkou muxu k 38 /který je dost slabý/ vše v pohodě a to i bez LTE filtru ,je také možné že se ty trojráhnové antény chovají jinak než ta moje s těmito anténami dosud nemám zkušenosti a s nástupem DVB-T se již touto technikou nezabývám proto jsem také položil dotaz. Jinak mám s terozem z minulosti /analogové doby/ velice dobré zkušenosti nicméně s ohledem na uspokojivý příjem v mé lokalitě nemusím nic dále řešit a vymýšlet. I tak děkuji za smysluplný výklad. DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
@DVBPodle tvých dotazů to na uspokojivý příjem moc nevypadá. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 941 |
![]() |
|
@sirdaPokud bys četl všechny mé příspěvky tak by jsi zjistil že jsem se opětovně zminoval o tom že používám kratší /specktrum color/anténu vyrobenou kdysi v Chlumci n. Cidlinou na kterou dosud nedám dopustit a používám ji nyní úspěšně /byt jen s použitím ant. předz./ kromě Ostravkých muxů rovněž Polské s vyjímkou jediného rovněž už zminovaného (K.38)nicméně doba jde kupředu a jelikož se mi dostala náhodile do ruky ta nově koncepčně vyráběná trojráhnová anténa ,chtěl jsem ji vyzkoušet rovněž s ant. předz. zda by to vyřešilo onen K.38 tod vše a proto jsem se dotazoval na možnost /nemožnost/ použití ant. předz. jak u té colorky to je celé už jsi to pochopil ???DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
![]() |
|
For DVBKdo by taky všechny ty tvoje nesmysly cetl...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@DVBNepochopil a nevěřím, že nějaké trojráhno je lepší než poctivá chlumecká colorka. |
sirda
![]() |
|
RE: Zkušenost s anténou DVB-TTrochu slusny trojrahno je od Emme Esse. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 670 |
![]() |
|
RE: Zkušenost s anténou DVB-TJinak samozrejme yagi anteny jsou na tom nejlíp co se tyka zisku a kvality konstrukce. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 670 |
![]() |
|
@HYPERA o to jde, ale taky záleží na výrobci. |
sirda
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
![]() |