![]() |
|
LCD LG 42LE5300 vadný V-BLOCK poradí někdo?Vlastním TV LCD LG 42LE5300 a objevila se u něho závada. Po zahřátí TV se obrazovka rozdělí a na jedné prosvětlujívodorovné čáry až černo. Pravděpodobně se jedná o závadu V-BLOCK a jestli se to vůbec vyplatí. Oslovil jsem jednu firmu a ta mě řekla, že nemá náhradní díly atd. asi se jí to nevyplatí. Mám jednoho elektronika, který by mě to i opravil, kdyby věděl co za součástku koupit a vyměnit. Popřípadě, jaký náhradí díl je k tomu zapotřebí. Děkuji za radu Satelit amatér
|
Pacanda
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 121 |
![]() |
|
RE: LCD LG 42LE5300 vadný V-BLOCK poradí někdo...Ja som mal podobnú chybu vo vysokofrekvenčnom bloku na LCD monitore. Keďže som kedysi amatérčil, rozobral som monitor a zistil, že nefunguje vysokofrekvenčné trafo. Objednal som si ho a vymenil. Stálo asi 5 € a precínovať jeho 6 kontaktov trvalo iba pár minút. Pacanda - možno aj ty máš túto najčastejšiu chybu. V každom servise ti to ľahko zistia a povedia aj cenu opravy. Ak nepochodíš v jednom, zájdi do druhého. Možno sa nebudeš stačiť čudovať, aké majú rozdielne cenové požiadavky. |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
@PacandaPacanda dobry nick. Jmenujes se tak, nebo jsi fanda Milana Pacandy? |
Bloogy
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 102 |
![]() |
|
@Karneržádný servis se tom nebude hrabat zadarmo,zajdi do druhého a pak do třetího |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
RE: LCD LG 42LE5300 vadný V-BLOCK poradí někdo...Náhradné diely:https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_nkw=+LG+42LE5300+board&_sacat=0 |
kobram
Registrace: 4/2014 Příspěvků: 602 |
![]() |
|
RE: LCD LG 42LE5300 vadný V-BLOCK poradí někdo...Pošli foto obrazu. |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
RE: LCD LG 42LE5300 vadný V-BLOCK poradí někdo......" Mám jednoho elektronika, který by mě to i opravil, kdyby věděl co za součástku koupit a vyměnit. Popřípadě, jaký náhradí díl je k tomu zapotřebí."....- tak to nieje elektronik![]() ![]() ![]() ![]() |
dano01
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 371 |
![]() |
|
@BloogyJo fanoušel Pacandy, Švancary a bejvalé Zbrojovky.![]() Satelit amatér
|
Pacanda
![]() |
|
Má vůbec cenu to opravovat?Ten elektronik nedělá TV, ale jestli tady někdo podobný problém měl, tak by mohl poradit. Také nevím jestli má cenu to ještě opravovat a třeba kupovat za 2000 Kč celou desku. Na googlu je obrázek porucha4.jpg a to je přesně to co mi to dělá...![]() Satelit amatér
|
Pacanda
![]() |
|
RE: LCD LG 42LE5300 vadný V-BLOCK poradí někdo...podľa obrázku to môže byť T-CON, alebo aj elektronika obrazového panela. To je len odhad, bez premerania sa nedá jednoznačne povedať.T-Con sa dá vymeniť, ale elektronika obrazovky v podmienkach našich servisov asi ťažko. ![]() Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 553 |
![]() |
|
@PeonDělá to až po zahřátí, když jí pustím, tak třeba hodinu to jde bez těch čar a pak se to zhoršuje.Satelit amatér
|
Pacanda
![]() |
|
RE: LCD LG 42LE5300 vadný V-BLOCK poradí někdo...to je bežný úkaz pri chybe T-CON modulu, ale ak čipov na páskových vodičoch k obrazovému panelu. Ako som už písal. Bez merania sa nedá s určitosťou povedať, kde je problém![]() Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 553 |
![]() |
|
RE: LCD LG 42LE5300 vadný V-BLOCK poradí někdo...Konkrétne tento TV ani T-CON nemá, zo základovky to ide rovno do displeja... |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
@PacandaSi Chech, obrat sa Behemota (diit.cz)![]() |
f117c
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 22 |
![]() |
|
PacandaNahrál jsem chybu TV na youtobe. https://youtu.be/DYrKEbCuq1wSatelit amatér
|
Pacanda
![]() |
|
![]() |