![]() |
|
Nový set-top box O2Tak jsem si myslel, že mám dost zkušeností a že mne STB O2 nezaskočí. Zaplatil jsem si Sport Pack a dnes koupil STB za 1.999,- Kč. Postupoval jsem přesně dle návodu, byl jsem zvědavý, jestli se při stahování aktualizace sw zaseknu na 84% jako se to někomu stalo - viz diskuse před pár dny. Dostal jsem se k 34%, pak až k 74%, pak už nic. Aktuálně, po všelijakém zkoušení, po továrním nastavení, mi to ukáže jen první krok: zvolte jazyk. A dál nic, nic, nic. Zatuhlé. Prosím o radu!!! (tři zoufalé vykřičníky). |
stippy
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 302 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 119 | |
![]() |
|
Nový set-top box O2 SML 5442TW + O2TV Sport PackDnes jsem si pořídil O2 TV Sport Pack a k tomu STB nové generace SML 5442TW a musím říct, že velké zklamání . Spárovat ovladač s STB se mi sice podařilo SW se aktualizoval na verzi 4.34.3, ale STB stále zamrzá 2 x jsem dával STB do továrního nastavení a znovu aktualizoval, ale furt stejné....... programy se nanačetly ( načetlo se pouze menu a u programů černá obrazovka někdy i se zvukem ) resp. programy se nespustily Jednou se spustily, ale po pár vteřinách celý STB zamrznul. S internetem nejsem u 02, ale u jiného providera na optice s rychlostí 1Gbps takže si myslím, že internetovým připojením to není .Důrazně varuji před novým STB O2 ML 5442TW nepořizovat dokud tomu nevyladí SW, Dám za to O2 ![]() ![]() ![]() |
shiraz
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 748 |
![]() |
|
@gunter, @stippyahoj,děkuji za reakce, stippy to popsal přesně, dnes u zápasu Sparty šla nejlépe MD -ty čtyři okna, zbytek chvíli šel, potom třeba jen zvuk bez obrazu. Co šlo pořád tak to byla ČT sport. Mám pocit, že to nechce brát živý přenos, neboť když jsem se vrátil v čase, tak to šlo.Jakékoliv přepnutí programu dělá problém. Po zápase jsem si pohrál ještě s nastavením televize a O2 TV běží v pořádku včetně živého finále tenisu na O2 Tenis. Tak nevím... |
michel66
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 37 |
![]() |
|
@shirazVždycky hledám chybu napřed u sebe, ale když čtu popisy, jak se i dalším lidem děje ab-so-lut-ně to samý, jako u nového STB O2, docela mě to uklidní. Jen doufám, že ten sw vyladí a ještě vylepší. Dneska mně to dvakrát vyhodilo fotbal, vyplo televizi, trucovalo než fotbal znovu naskočil, chvíli byl jen zvuk, MD nabídla 4 obrazovčičky, ale na zápas samotný jsem se chvilku ne a ne dostat...tenis zatím no problem, skvělá Simona! |
stippy
![]() |
|
@michel66ahoj, nevím jestli jsi mě dobře pochopil, ale mě na tom starším černém boxu šlape vše co má, akorát ta multidimenze se "vyprovokuje" jen tak, že se udělá reboot boxu. S ostatními proogramy nenám tedy problém jako vy u těch novějších boxů. Schválně jsem zkoušel udělat i továrko a potom aktualizaci fw, ale box si stejně nechal starý fw. Prostě je to tak jak tu bylo popsáno, problémy se týkají zejména novějších stb. Starších je to bazarech celkem dost (zatím).zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
@shirazTak koukám ,že nejsem jediný, co má problémy s STB SML 5442TW. Zítra půjdu na prodejnu O2, dle doporučení odborníků z linky podpory, aby mi tam prodejci předvedli, jak STB má správně fungovat, protože si mi ho nepodařilo zapnout a na tož koukat na nějaký program. Jsou to vyhozené peníze !!! DOPORUČUJI NEKUPOVAT !!!!!!!! |
hifik
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 436 |
![]() |
|
@gunterano, já jsem tě pochopil a děkuji za informace. Svoji odpověď jsem myslel spíše už všeobecně. Snad se to vyřeší ke spokojenosti všech. |
michel66
![]() |
|
@hifikČus dej vědět tady na fóru jak jsi dopadnul ... |
shiraz
![]() |
|
RE: Nový set-top box O2Nechci to zakřiknout, ale technici O2 po mém podnětu zabodovali, Sport Pack jede. |
stippy
![]() |
|
@stippytak mně to zatím jede též, ale to bylo i včera dopoledne, když nebyla multidimenze. Uvidí se večer kdy je tenis, já budu připojen na PC, tak dej prosím vědět, zda to jede přes STB včetně Baníku na Bohemce. Díky |
michel66
![]() |
|
@shirazVámi popisované problémy jsou u mne velmi obdobné. Jen nemám linku 1 Gbps, ale 20 Mbps, tak nevím, jestli se mám vůbec snažit to nějak řešit![]() |
lungaj
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 20 |
![]() |
|
@shirazTak mám vyměněný O2 Box a dělá mi to stejně, jako tobě. V prodejně mi to zprovoznili a SW se za chvíli natáhnul, ale moc to nezkoušeli a doma to chvíli jede tak 5 minut a pak O2 box zatuhne, neraguje na ovladač , takže ho musím vypnou ze zdroje a znovu to načítá 2 minuty a zase chvíli programy jdou. Naladil jsem i DVBT2 programy, ale mohu říci, že tuner má velmi slabou citlivost příjmu než můj combi Amiko 8265+, kde programy DVBT2 hrají bez problému i ze slabších vysílačů a na O2 boxu nejdou. Takže asi počkám na září , kdy mají vydat nová SW. Zatím půjde do skříně a koukám přes 3 PC v pohodě. |
hifik
![]() |
|
@hifikMůžeš mně prosím prozradit, jak jsi naladil DVBT2 programy? Děkuji. O2 Tv mně jede v pohodě. |
mattes
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 193 |
![]() |
|
@mattesV menu jsem dal DVBT2 příjem , potom ruční ladění DVBT2 , dále výběr kanálů od čísla kanálu - do čísla kan. a potom ladit. Naskočí tabulka kde to ukazuje sílu a kvalitu signálu a ladí to. Box naladil i rádia v DVBT. Potom jsem dal seřadit kanály podle mého a IPTV kanály jsem sloučil S DVBT2 kanály a umístil na pozice , které chci já a ne podle nich, protože to bylo všechno rozházené. Sporty začínaly od čísla 5 a DVBT kanály 500 a více a rozhlasy 400 a více. Nyní to mám pěkně seřazené podle mně, ale O2 box občas nechce reagovat na DO nebo kompletně zatuhne. Rozlišení mám nastavané na 1920x1080i. Naskočily tam i nějaké další aplikace / TV Stream, DVT, Aktuálně atd./ Mohli by tam dát i nějaký internetový prohlížeč a HBBTV. Uvidíme v září co z nich vyleze. Mám to připojený kabelem a i Wifinou a chodí to stejně. |
hifik
![]() |
|
@hifikDíky. Ladění DVBT-PŘIPRAVUJEME, toto mi píše STB. I přes to jsem to zkusil, ale mám signály 0%, takže zatím nic. |
mattes
![]() |
|
@hifikPořád jede dobře. V O2 jsou docela rádi za každou naši odezvu protože o to rychleji sw doladí. Mně to stále tuhne na starší plazmě Panasonic, zapsali si to a ozvou se. Jsem spokojený. |
stippy
![]() |
|
@stippy + mattesPřesně tam jsem to naladil, chytám asi 10 různých vysílačú DVBT + DVBT2 tak jsem naladil programů dost. Mám dotaz, kam se dá napsat technikům O2 o problémech. Mám poslední plazmu Panasonic a na tý to vůbec nešlo zprovoznit a potom starou asi 10 let na tý to jede, pěkný obraz, ale box někdy nepravidelně zatuhne. |
hifik
![]() |
|
@hifikTen SW má mouchy. Přepnu na O2TV Tenis tma. Po restartu jede. |
mattes
![]() |
|
Nový set-top box O2 SML 5442TW + O2TV Sport PackU mne nadále beze změny . Stále zamrzá . Nahlásil jsem to na O2 tak uvidím s čím příjdou. Jen jim ty svoje problémy pište ať vědí, že to není bez problémů a že se to musí vyladit. Já jsem to nahlásil včera tak, že jsem se přihlásil do O2TV.cz a kliknul dole na kontakty a tlačítko návrhy na zlepšení a tam jsem jim popsal své problémy. Dnes se ozvali, že je to v řešení a že se mi ozve nějaký technik tak uvidíme s čím příjdou.@hifik + @stippy Co je to za blbost, aby televize měla vliv na zamrzání STB ? Já mám 7 let "starou" plazmu Panasonic TX 50G30E a nedám na ní dopustit. |
shiraz
![]() |
|
@shirazVčera mi technici O2 poradili, abych TV plazma Panasonic vypnul z proudu a po minutě zapnul. Nic. Vyzkoušel jsem na TV i STB všechno možný, nic. Sport Pack se rozběhne, za 20 vteřin zamrzne a už se nerozeběhne. Čili něčím ta televize zřejmě nestačí na požadavky STB. Jinak Sport Pack na novějším Samsungu běží jak drak. |
stippy
![]() |
|
stippy,televize s tim nemá nic spolecneho. TV pouze spracovava signal na vstupu HDMI z vystupu HDMI STB. Ještě bych se mrknul v menu na funkci viera link a tam bych vypnul tuto funkci, která ovlada zarizeni stejne znacky při zapnuti nebo vypnuti TV. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 670 |
![]() |
|
stippy,jaka rada TV Panasonic to je? I kdyby to byla tv HD Ready s rozlisenim 1024*720p, vždy si tv prepocte rozliseni obrazu. Takze obraz v rozliseni Full HD by mel jit na tv zobrazit a rozhodne by to nemelo mit vliv na funkci STB O2, maximalne co muzes je nastavit rozliseni obrazu STB na nižší rozliseni HD ready 1280*720p pokud to jde a tim přizpůsobíš vystup HDMI rozliseni panelu tv plasma Panasonic. Obraz ale asi ztrati trochu na ostrosti. |
HYPER
![]() |
|
@HYPERTX-P42X10Y. 100 Hz. Zkusil jsem i přepnout v TV obnovovací frekvenci na 50Hz. Nic. |
stippy
![]() |
|
RE: Nový set-top box O2stippy, je to plasma HD ready s rozlisenim 1024*768p. I kdyby si tam poustel obraz ve Full HD 1920*1080i, v tvem pripade STB O2, tak ho tv zobrazi na vstupu HDMI. Jak jsem psal a nejen ja, rozhodne to nema nic spolecneho s problémem, který popisuješ s TV. Samotny problém je v STB. Ta obnovovaci frekvence s tim nemá nic spolecneho. |
HYPER
![]() |
|
Nový set-top box O2 SML 5442TW + O2TV Sport PackJá si myslím, že tady hraje roli několik faktorů STB SML 5442TW je vlastně ještě nedodělek ( bude se dodělávat firmware pro DVBT2 aplikace 3. stran apod. ) a k tomu nový balíček O2 TV Sport Pack, který je zřejmě také softwareově zřejmě v beta pracovní verzi . O2 to nechce přiznat, ale STB SML 5442TW je hardwareově sice celkem dobře vybavená krabička, ale firmware nebyl asi pořádně odladěn. Zajímavé je, že na starých STB O2 Sport pack dle diskutujících běží bez problémů. Docela by mě zajímalo, zda na novém STB SML 5442TW běží korektně, jiný programový pack od O2 . S trpkým úsměvem se mi čte úvod na záručním listu STB " Vážený zákazníku, zařízení, které jste si zakoupil, prošlo náročnými testy výrobce."... Vypadá to, že se dnes na Slávii nebudu koukat přes STB v "multidimenzi" , ale v PC tam se to snad sekat nebude![]() |
shiraz
![]() |
|
@shirazTak jsem dnes před polednem napsal stížnost do O2 přes formulář, ale zatím není žádná odezva. Jak dlouho ti trvalo, než se ozvali s odpovědí ? Jinak u mne Box stále občas zamrzne a musí se vypnout z proudu a pak naskočí.Od souseda jsem si půjčil starší černý box a ten jede bez problému. Tak musím nějaký sehnat a tenhle jim hodím na hlavu. |
hifik
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 119 | |
![]() |
|
![]() |