Quantcast

Diskuse

Uzamknuté diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

TV tip: Rai 3, Tenkrát na Západě

Dnes večer odvysílá Rai 3 slavný italský western Seregia Leoneho s nádhernou hudbou Ennia Morriconeho Tenkrát na Západě. Tato, italská verze je trochu odlišná než ta americká. Za prvé je delší asi o 15min a v některých scénach je mírně odlišná hudba. Společnost Rai Cinema film v roce 2013 zrestaurovala do 4K a zvukmdo formátu Dolby 5.1.
Film z roku 1968 neměl být původně ani westernem. Na scénáři se společně s Bernardem Bertoluccim podílel i hororový mistr Dario Argento, který přišel z námětem na thriller odehrávající se v 18 století v USA. Producent Bino Cicogna ale původnímu projektu nevěřil a řekl, že je to příliš velké riziko a že thriller se líbit nebude. Navíc, už měl v plánu mezinárodní herecké obsazení které nebylo zrovna za pár peněz. Proto, se Argento rozhodl scénář změnit a vznikl tak western. Argento se ale rozhodl některé scény typické pro thriller ve filmu ponechat, jako vyvraždění celé rodiny, detailní záběry na mrtvoly apod. Skoro celý film se natáčel v Arizoně, Utahu a Novém Mexiku, což pro tzv. spaghetti westerny nebylo vůbec pravidlem. Pouze několik málo scén se natáčelo v římských studiích Cinecitta. Tehdy se totiž většinou točilo na jihu Itálie, v Jugoslávii nebo Španělsku. Vůbec první premiéru měl film 21.12.1968 v Itálii, následovaly USA v roce 1969 a další země a jako poslední v roce 1981 se film dostal do kin do východního Německa.
Dnes večer máte tedy možnost vidět 100% nesetříhaný originál filmu.

Rai 3 (nekódovaně) od 20:30h

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Registrace: 8/2015
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 98
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TV tip: Rai 3, Tenkrát na Západě

Franko jako vždy zajímavé informace na celý film se asi nekouknu bo moc neumím italiano ale na kousek se kouknu jsem zvědavej jak zní v originále :)

jiri26
Registrace: 3/2017

mila youtrubka

ja nic nekradnem ,len vkladam link na trapnu fotku. lebo v kazdom vlakne musi byt tvoj gulecnik a plazma. ;P

BDfKNM
Registrace: 6/2018

nemystifikuj BDfKNM

a neurazaj...Na konkretny pripad kolizie zaujimavych vysielacich casov trebars RAI3 vs. CBC sport HD, mam jednoduchy liek. Origo film RAI 3_13E o 20:30 hod zaznamenam na ext. HDD a pozriem neskor. Taliansku Seriu-A_CBC sport HD pozriem LIVE na 46E...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

Tak určitě je upozornění na jinou verzi tohoto filmu lepší než plácání o přeplacených čutálistech.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Re:TV tip: Rai 3, Tenkrát na Západě

Je tady víkend a dost lidí by uvítalo kultůrní tipy z orbitu,ale tady to vždy končí fotbalem. Stačilo by,aby zde ti co mají zájem o sport a kultůru reagovali na na dané téma a nemíchali jablka s hruškami. Pokud mám na někoho averzi, tak to řešit jinak,nebo je s tím nějaký problem?

2x Azbox HD Elite,motor Sg 2100A,parebola Al 85+ Gibertiny 125

hell01
Registrace: 4/2007

@hell01

pokud si člověk, jenž si pořídí satelitní přijímač, tzn přístroj s příjmem stovek programů, neumí vybrat na co se koukat, nemá smysl se s takovýmvůbecradit, ne tak mu ještě radit

milan33
Registrace: 1/2018

milan33

Proč urážíš zakladatele příspěvku do "špagetáckýho trapáka" (sám zdůrazňuješ že si zakládáš na slušnosti a bez urážek).
Každý někde žije život si nevybírá..ale to ty jako mladý 23roční ucho ještě nevíš jakej pořádně život je a co připraví..
Tobě taky nikdo nenadává do havířovskýho šaška.

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

@ milan33

Neležím u satu ani na gauči, prostě makám. Pokud se chci na něco podívat tak se kouknu sem a co vidím na každé straně 3-4 téma o sportu. Když sem dá někdo něco jinného,tak ho hned sepsuje masa čutálistů.Takže o sportu je tu hafo témat o ničem a to druhé zde nemá cenu prezentovat. Toto je pokud si myslím sat.forum kde se diskutuje o sat. a pozemním příjmu.Ve zprávičkách jsou tipy našich platforem, tak je zcela normální zde dát tip co je zajímavého na orbitu.

2x Azbox HD Elite,motor Sg 2100A,parebola Al 85+ Gibertiny 125

hell01
Registrace: 4/2007

tieto talianske spamy nemajú zo sat forom nič spoločne

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150

pele1
Registrace: 2/2008

No ja si radšej pozriem fotbálek na Elevenoch či Polsat Sport Premium 1 -6 alebo Canal Sport 1,2 ;) Je to tam komplet R^

Dreambox DM 900 UHD 4K Triple tuner 1x DUAL DVB-S2X- 1x DVB-C/T2 - Dreambox DM 7020 HD - od legendárnej nemeckej firmy - Image OpenPLi & OpenATV - 6 x LNB Inverto Black Ultra - TV OLED LG 55B7V

Naaalim
Registrace: 3/2016

@pat

1. nikoho jsem při zmínce o "špageťáckém trapákovi" nejmenoval. Pokud se tím cítí někdo dotčen, je to jen proto, že zná rčení "O potrefené huse"...

2. V Havířově jsem nikdy nebyl

milan33

@pele1

Souhlas... a to, že někteří silně omezení jedinci (přeji pěkný den uživateli "hell01") si zdejší technické fórum zaměňují s TV věstníkem na tom nic nemění

milan33

Titanic, dnes ve 20:00 na Prima Max

esquire
Registrace: 7/2008

@franck

Tož informace o původní italské verzi je zajímavá, sám mám Blu-ray s tímto filmem vydaný Paramountem v roce 2011 také s 5.1 kanálovým zvukem - v délce cca 165minut. -
Dle filmové databáze IMDb.com má italská verze 175 minut. Skeptický bych byl s přepisem do 4k - už na HD na blu-ray je vidět nepříliš vysoká obrazová kvalita, pramenící z toho, že tento film je formát pro anamorfotickou projekci v kinech cinemascope 2,35:1, byl však natáčen ekonomickou variantou na negativ 35mm s poloviční výškou obrazu, strh jen dvě perforace na políčko, čímž se dosáhlo poměru stran cinemascope bez použití anamorfotické optiky, ale využilo jen poloviční plochy políčka.
Jo kdyby měli finance a snímali na negativ 65mm, to by ten scan do 4k měl už větší opodstatnění ... :)) Informace o způsobu snímání je vyčtena na výše zmíněné IMDb.
Vynikající film, ctí formát žánru a přitom jej pojímá s nadhledem...dalo by se toho napsat hodně, ale ne na tomto fóru.
Fakt, že je v televizi ( možná bohužel )často,neznamená současně, že je tuctový, pane Milane33. Ale debaty o umělecké kvalitě filmů sem opravdu nepatří.

DPetr
Registrace: 2/2014

Jurský svět dnes ve 20:20 na Nově

William cz
Registrace: 10/2016

Já jsem si ho nahrál z polského cinemaxu HD... :laughing:

Fanyn
Registrace: 11/2007

o 23:33 Haben Sie das von den Morgans gehört? na ORF1!!!

keby niekto nevedel aky to je film tak su to Morgenovi

jožko
Registrace: 7/2016

01:45 LeoTV: Večer českého sexu - Prasákův gauč

milan33

Dpetr

Děkuji za pozitivní reakce. Je mě samozřejmě jasné, že zrovna tento film se často vysílá i v ČR (a nejen), můj tip mířil spíše na fanoušky tohoto filmu kteří neměli možnost vidět i jinou, tedy originální verzi a s originálním zněním. Stejně předpokládám, že film většina z nás zná už nazpaměť a proto by i jiný jazyk než je čeština nemusel v tomto případě vadit.
Chtěl bych jen mírně opravit Dpetra, film není natočen v CinemaScope, ale TechniScope a filmy Sergia Leoneho byly první co tento formát použily. TechniScope vznikl v roce 1962 v římských laboratořích CinemaScope a právě tento formát se jevil pro westerny tím nejlepším řešením. Formát se de facto používá dodnes (to jsou ty filmy s pruhy nahoře a dole).

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

franck

úplne postačí tá tvoja verzia

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

@franck

Ano,však já jsem nepsal, že byl natočen v cinemascope, ale popsal jsem vlastně princip Techniscope - použitý při natáčení na negativ. Takto vzniklý formát se však nepoužívá pro projekci v kinech. (To se děje jen u filmů maskovaných nanejvýš do poměru stran cca 1,85:1).
U Tenkrát na západě je formát poměru stran 2,35:1 a to už je příliš "nudlovitý" poměr stran.
Kopie pro běžnou distribuci v kinech jsou opticky redukovány do běžného anamofortického formátu a-la cinemascope, kvůli kompatibilitě a lepšímu využití světelného toku projektoru.

Už jsem si naprogramoval nahrání dnešního vysílání,máte pravdu, že dialogy mi vadit nebudou, i kdyby byly jen v italštině, třeba bude i anglická zvuková stopa. Zajímají mě ty pasáže navíc. Takže díky za tip, přinejmenším jednomu člověku jste udělal radost. Díky.

DPetr
Registrace: 2/2014

@DPetr

Ano, omlouvám se, špatně jsem Vás pochopil. Film bude pouze v italštině.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

pele1

A co mají ze sat. fórem společného ti čutálisti? :lookaround:

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Justin Timberlake: FutureSex/LoveShow, 21:31 Stingray iConcerts HD

esquire
Registrace: 7/2008

@BIDLO

nájdi mi jednu tému ktorú som ja o futbale založil nájdeš len parametre feedov ktoré snáď na sat forum patria

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150

pele1
Registrace: 2/2008
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 98

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra