Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Telly/Digi TV SK

Nahravani flash

Potrebuju radu mam koupenu usb flash na nahravani u digi tv boxu kaon....kdyz neco nahraju tak potom si to pustim a zjistim,ze treba 6x za 45 minut zamrzne nebo se tak rozpije obraz a posune se nahravka o 30-60 sekund dal...myslite,ze flash usb je spatny?dik

kolopik
Registrace: 4/2014
Odpověď v diskusním vlákně

@kolopik

Skusit vymenit USB flash je najjednoduchsie.To si uz mal davno skusit.A znovu naformatovat na FAT32.

Gustoh
Registrace: 9/2016

@GUSTOH

Ta,flash usb 128GB je me stala 1000kc...ted jsem koukal na na nahravku a zastavila ze sekanim a rozpijenim obrazu u 10minuty u fotbalu a posunula se dokonce na 19minutu tak jsem 9minut nevidel.

kolopik

@kolopik

V kazdom pripade vyskusaj mensiu kapacitu.Najlepsie 32Gb.Potom budes mudrejsi.Pozicaj si od niekoho najlepsie.

Gustoh
Registrace: 9/2016

@Gustoh

Ta fleška naformátovaná na FAT32 si v přístroji od Digi ani netukne.Tam je uplně jiný formát a mělo by stačit formátování přístrojem.Nevím jaký formát to je.Možná exFat.Nebo pokud muže tak naformátovat pěkně pomalu,žádné rychle, na PC na skutečně podporovaný formát v přístroji. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

@kolopik

Pokud se nepletu,tak jsi tam měl flešku 3.0 64GB bez problému.Tak asi ta momentální už asi má možná problém.Ale zápis má slušnej pokud se nepletu. ;)

hobo

RE: Nahravani flash

Kup si 2,5 HDD, daj si ho sformátovať cez stb a NEVERÍM!!! Že by ti to nefungovalo!!!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

tak ja nevim asi to byl spravny tip usb flash na to nahravani s digi tv od toho boxu kaon co mam pujcene...tady tu flash mam ADATA S102 PRO 128GB.

kolopik

Že fleška stála 1000Kč je hezké, ale nic nevypovídající. Stálo by za uvážení uvést typ flešky, případně rychlost zápisu a čtení.HD záznam je dost náročný. Do přístrojů, které nepodporují záznam v NTFS, Ext3, Ext4 nebo alespoň ExFat takhle velká kapacita nejspíš nepatří. Formátovat 128GB ne FAT32 mi připadá jako zhůvěřilost, velikost souborů je omezena na 4GB, a když přístroj má kontinuální záznam, a neumí segmetovaný záznam po 4GB je vymalováno.Tam FAT32 nepatří. Také je vhodné vypnout Timeshift při běžném záznamu. Nárokuje si dost velou část záznamové rychlosti. Třeba Amiko (Opticum) má test rychlosti záznamového media. Řešením je použití HDD nebo SSD, tam rychlost vždy vyhovuje

konas
Registrace: 12/2014

@konas

Taktiež - Moja reč!
Chlapec si myslí, že keď dal za USB kľúč 1000-ku, tak si kúpil "zázrak"! Nepoznám parametre tejto flashky, ale skôr si myslím, že zaplatil skôr za reklamu, než za kvalitu výrobku.

;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

@konas

Ten přístroj od Digi podporuje zcela určitě jeden z těch formátu kromě NTFS a FAT32 to vím určitě.Takže by ta jeho s rychlostí zápisu 50MB/s i v usb 2.0 měla teoreticky mít zhruba polovinu možná i trochu více.Navíc ten přístroj při použití Flešky vubec Timeshift nepovoluje-kolonka není prosvícena.

hobo

@mmiriboy

Samozřejmě s tím pevným diskem je to nezvratná pravda.Jenom si dovolím poznamenat,že dnes fleška 3.0 128GB s rychlostí čtení okolo 100 a více a zápisu 50 a více bohužel stojí od 1000Kč nahoru.A není v tom žádný reklamní tahák. ;)

hobo

Na Amiku je to prosté-požadované hodnoty jsou v MBits/s: 20SD,60HD,120HD+Tms
Např. moje fleška SanDisk Extreme64 má 134MBits/s, a Amiko rovnou poskytne info: Můžete nahrávat 1HDkanál+sledovat 1HD kanál TimeShiftem(požadováno 120MBits/s) Nikdy jsem s ní neměl problém.

konas

Pro laiky pozor na záměnu hodnot 1Byte= 8Bits

konas

Znacka usb flash jsem tady napsal v 11:36:10. Tak se nato muzete podivat jake ma parametry...flashku 128GB jsem kupil kvuli vice mista at tam treba muza nahrat 8nahravek...mam flash 32GB a tam se vejdou 4nahravky jenom.

kolopik

No měla by stačit, i když extra terno to není.(rychlosti čtení max. až 100 Mb/s a zápisu AŽ 50 Mb/s na USB3). Kolik to asi bude na USB2?

konas

@konas

Odborníci tvrdí,že rychlost zápisu by měla poklesnout o 1/3.I kdyby to byla polovina,tak jeden HD program by to mělo zvládnout.

hobo

@hobo

Jo tak to bude. Prodejce tvrdí:Při využití USB 2.0 portu je nutné počítat se snížením rychlostí pod 30 MB/s.

konas

@hobo

To jsem okopíroval z webu. Já bych asi napsal 30Mbps.

konas

Dle webu jsou testy 64GB varianty této USB flash paměti následující:

Sekvenční test (MB/s):
Čtení ... Min. 27,6 ... Max. 196
Zápis ... Min. 7,81 ... Max. 95,6

Test 4K souborů (MB/s):
Čtení ... Min. 1,89 ... Max. 7,29
Zápis ... Min. 0,01 ... Max. 1,44

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

Já bych to dále neřešil. U flešek postupným zaplňováním daty klesá rychlost zápisu. Většinou to není dramatické, ale může to způsobit problémy. Pro primární záznam se zásadně používá HDD, flešky jsou primárně určeny na přenášení souborů, při kopírování se nanejvýš zpomalí a nic se neztratí. Také jsem ji používal na primární záznam, ale teď jedu na SSD 120GB. Koupil jsem kdysi levný ničemný disk s bufferem na vstupu a při kopírování je, po nějaké chvíli bleskové práce, pomalejší než klasický HDD. Na HD záznam ale stačí.

konas

@hobo

S tým "reklamným tahákem" by som si nebol až tak istý! Pretože drvivá väčšina tovaru aj takého typu pochádza z Číny, t.j. väčšinou veľa peňazí (chce ryžovať hlavne distribútor a predajca) a málo muziky. Čo je zrejme aj tento prípad.
:)

mmiriboy

@mmiriboy

To bychom se ale mohli bavit pomalu o většině spotřební elektroniky jako takové nebo snad ne? ;) V čem nemají dnes ty šikmoočka prsty?

hobo

nebo jaky SSD disk 120GB treba byste mi doporucili na to nahravani od boxu kaon od digi tv?ja se v tom moc nevyznam.diky

kolopik

nekdo mi doporucil tady ten typ SSD Transcend ESD 220C 120GB

kolopik

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra