Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Jiné placené TV

Orange TV cez satelit ??

Ahojte lovci , rozhodol som sa že otestujem signál na 16,0,E Eutelsat 16A, kde pred cca necelými 5 týždňami ,odštartovala nová satelitná televízia od Orange Slovensko
Balíky sú fajn ale bral by som to ako kombináciu k Digi TV Slovakia , DigiSporty+Orange Sport , ale čo chcem jedno povedať ,je to že signál je tam dosť kvalitný hlavne na tp.
11,054 V 27,500 (90 % úroveň signálu) a kvalita signálu (70 %),
11,094 V 27,500 (90 % úroveň signálu) a kvalita signálu
(70 %) , sú to u mňa dve najsilnejšie tp. na 16,0,E
10,928 H 30,000 (90 % úroveň signálu) a kvalita signálu
(50%)
11,366 V 30,000 (90%) úroveň signálu) a kvalita signálu
(40%)
11,324 V 30,000 (90%) úroveň signálu) a kvalita signálu
(60%)
12,524 V 10,850 (90%) úroveň signálu) a kvalita signálu
(63%)
10,887 H 30,000 (90%) úroveň signálu) a kvalita signálu
(59%)
Čo ma osobne prekvapilo je to že programy z FEC 10,928 H 30,000 a 11,094 V 27,500 , sú vysielané v kodeku HEVC H.265 , čiže mne to nájde ako rádio kanál , čo má dosť štve , P.S , ako ste na tom vy zo signálom jednotlivých tp. na 16,0,E? , P.S 2 , počkám ešte pol roka a potom uvidím čo ďalej ,veď vy viete o čom hovorím * :laughing: , cez leto sa mi podaril sprevádzkovať tv cez VLC media player a zato sa chcem poďakovať nicku Jerzy , P.S 3 , nemal som tu teraz čas chodiť tak dúfam že na budúci týždeň sa tu aj objavím :laughing: ,za odpovede Vám vopred ďakujem z pozdravom Zetor25, som rád že som sa tu mohol niečo nové od Vás naučiť ohľadom sat vysielania, už som trochu múdrejší ako som bol pred tromi rokmi ,keď Som sa tu prihlasoval :laughing:

Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,Canal+

Zetor25
Registrace: 11/2015
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Orange TV cez satelit ??

Já pálím Slivovici vždycky na 55% měřeno lihoměrem........

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

Praveze tie menovane 11094 a 11054 su najslabsie u mna okolo 40 -45 percent ,tie ostatne su silnejsie to sedi .

Toroidal83
Registrace: 7/2018

@Toroidal83

Máš aj tie programy s kodekom H.265 ? alebo len s kodekom H.264? :lookaround:

Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,Canal+

Zetor25

Hruza, zas rovnaka tema ako par dni dozadu. A tie hodnoty 50 percent a pod, tak to je akoby si pobedal ze mas polovicny signal, z coho nikto nevie kolko to vlastne je

mike2011
Registrace: 7/2011

Zetor25

mal si ešte mesiac počkať .

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Presne tak, ty první TP jsou slabsi, TP 11366/V 30000 je silnejsi TP, ktery je zde uveden i jako referencni kmitočet v tabulce. Na jakem lavoru to prijimas. :)))

HYPER
Registrace: 11/2010

Mam s obidvomi kodekmi

Toroidal83

Aj s kodekom H.265

Toroidal83

hlasim 30 20 15 47 v kombinacii s lavorom do hor

jede traktor je to zetor jede do hor vorat brambor
tak asi takovou hodnotu ma ten tvuj prispevek
jak a cim si to proklel vidlema od hnoje snad ani nechci vedet natoz kde. asi tam kde zemedelec zasel brambor. to bych bral jako jedinou 100% informaci, stejne jako ze si mladenec kapsu namasti.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Mě zase fascinuje jak na to jde Traktor25 mazaně....po partyzánsku.
Nejdřív si ted potichoučku otestoval signál a ted píše že bude pul roku čekat co se bude dít na bojištý...pak se uvidí co nepřítel a podnikne
Prostě v sat.technice jsem zažil dost ale vidím že je pořád co se učit.

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

@pat

Neboj sa , netestoval som signál po tichu , ja som tento nový satelitný paket na 16,0,E začal testovať už v polovičke júna keď začali prebiehať prvé neoficiálne testy na tp. 11,324 V 30,000 a 11,366 V 30,000
A v satelitnej technike som tiež zažil všeličo ,
cca pred 8 rokmi mi do antény udrel blesk a odišla mi v tedy celá zostáva (Parabola , LNB konvertor , sat prijímač v tedy som mal prvý prijímač od výrobcu Humax ,
a odišla mi aj dvojmesačná úplne nová TV , takže od 21.08.2010 do 12.09.2010 som bol bez TV , ale potom som si kúpil novú väčšiu sat parabolu 90 CM , s DUO LNB konvertor a prijímač Opticum HD X 403p) , a od vtedy ma to začalo lákať, prežil som aj analóg na 13,0,E , bolo to v tom istom roku 2010 , keď som pozeral Poliakov na 13,0,E , ktorí vysielali zadarmo (TV Puls , TVP 1,TVP 2, Polsat a TVN) , to boli časy. Pamätám si ešte aj TVP z Astry 19,2,E z tp. 10,862 H 22,000 , kde som rád pozerál programy ako sú TVP Info , TVP Sport , TVP Kultura a TVP Historia , a ešte si pamätám ako vypli Primu pre SR 24.01.2017 a hlavne celú Novu ,(01.03.2017) , to som ako´blázon stával o 07.00 hodine ráno aby som si to overil že celá Nova je fuč. , Ale čo chcem povedať je to že , keď už doladujem tp. na príklad na 19,2,E,13,0,E alebo na 16,0,E ,takže ich už viem všetky naspamäť ,poznám aj všetky ponuky operátov po celej Európe a aj ich všetky frekvencie.v mojej hlave mám okolo 5000 kanálov , ktoré poznám z rôznych webov ,a robil som si aj do zošita veľké prehľady , a aj teraz idem robiť veľký prehľad všetkých satelitných operátov na Slovensku ,chcel som len nie jakú kombináciu k Skylinku , lebo v Digi nemí War TV , KinoSvět , atď a zasa v Orange nie tiež TV War a KinoSvět a niekde nie je ani JOJ Cinema HD a Viasat Nature , (FreeSAT SK) , ale zase na druhej strane , chcem aj futbal , ale chcem aj pretáčať parabolu hore dole takže na toto fórum sa vrátim až 10.09.2018 , čiže asi tak , takže úplný nováčik nie som v satelitnej technike R^

Zetor25

Traktor25

No jsi šikovnej pionýr snažíš se máš zápisníček prostě Tě to baví..
Moje začátky jako pionýr byli trochu komplikovanější.
Rok 1988 nákup satelitní soupravy v Tuzexu za 2300 marek.Po koupi a zaplacení hned zadržení "Bezpečností v civilu" u vchodu a celý odpoledne výslech na služebně.Kde jsem vzal a sehnal tolik marek a co hodlám přijímat za zahraniční programy a proč atd...Opruz.Potom ještě asi 2X předvolání co přijímám,na co koukám,jestli sleduju západní programy atd..no na zvracení.
Pak to ruplo v 89 a už to jelo...normálka jen co si vzpomenu.
Dekodér Filmnet,Multichoice,Teleclub,Nokia 9600 a snad celá Pay Tv v Evropě v EMU,Legenda Humax 5400,Cerebro karta,UPC karta..atd
Ale to jsou a názvy co Ti nic neříkají ale zase jsi mladší.Jen jsem zavzpomínal.
At Ti to jede.

pat

si jednotka na trhu . . . aj v táraní. :laughing:

oneeeee

@pat

..v ktoromze TUZEXE si kupil satelitnu supravu v roku 1988??? Pretoze v tom roku som pochodil viacero Tuzexov v CSSR a viem, ze prijimace /receivery/ na druzicovu televiziu vtedy v TUZEXE nepredavali. Nieto este paraboly pf 180cm, ktore boli vtedy na kvalitny prijem potrebne. Kto chcel v 1988 prijimat druzicovu televiziu, tak si receiver a konvertor prepasoval do CSSR zo zapadu a parabolu musel postavit svojpomocne doma na kolene, nakolko velka parabola sa prepasovat jednoducho nedala...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

mám od dnes prasknutý konvertor

Ahojte , mám smutnú správu dnes po obede mi po 8 rokov praskol môj dlhoročný kamarát LNB, včera keď sme pozerali večer JOJKU aj STV 2 ,tak išlo to v pohode ,ale aj dnes ráno keď som pozeral telku, tak mi ešte bežala aj otáčať motorom sa dalo ale po obede už nie pozrel som sa na LNB a ten biely okrúhly plast je prasknutý ,môže to byť tým že stále otáčam parabolu z družice na družicu ? , ten konvertor už mám vyše osem rokov , alebo to môže byť aj tým že je vonku strašne horúco a nevydržal ten plast ? , za odpovede ďakujem , musím kúpiť Nový LNB ,dal by som tu aj foto len ešte nám k tomu prístup ,ja budem asi cca dva dni bez TV. nemohlo to prasknúť v pondelok ? ale na víkend :scared: :scared: :scared:

Zetor25

bohušu

Hergot co pořád nevěříte tam z toho východu.Ty jsi jak ten čudo podivínskej co má LG TV a VU a myslí že má to nejlepší na světě.
Uvědomte si že jste a budete 100 let za opicema. :))) trochu legrace neberte to vážně.
Tuzex Praha Libenský most.Konec roku 88 max. začátek 89 přesný měsíc už nepamatuju.Přišel jsem ,sat.souprava vystavena jen kus na ukázku.Bylo potřeba položit zálohu zapsat se do pořadníku a čekat.Za 2 měsíce to dorazilo a hotovo.Co je na tom k neuvěření.
Na vojně jsem byl v Popradě tam byl Tuzex jen na jídlo,tam jsi to těžko sehnal... :))

pat

@ pat

klidek, v BA Tuzex myslim Gorkeho ul. rok 1989 jar to bola a podobné ako v Prahe.

Dreambox DM 900 UHD 4K Triple tuner 1x DUAL DVB-S2X- 1x DVB-C/T2 - Dreambox DM 7020 HD - od legendárnej nemeckej firmy - Image OpenPLi & OpenATV - 6 x LNB Inverto Black Ultra - TV OLED LG 55B7V

Naaalim
Registrace: 3/2016

pat,

v NDR koncem 80.let to bylo taky dobry v tech Inershopech, platba v zapadnich markach, privezl jsem si tam odsud kazetak JVC za 320, marek. Na hranicich jsem mel (nevhodné slovo) staženou, dopadlo to dobře. :)))

HYPER
Registrace: 11/2010

Hyper

To sem nepiš to Ti z východu stejně nikdo neuvěří :))
Kazeták ten jsem měl fakt brzy ani už nebudu psát kdy stejně neuvěří.Máma měla známou na letišti a ta ho nechala dovézt od nějaký letušky.Pak mi vozila skoro"zadarmo" kazety Maxell takový do žluta myslím s tím se dobře šmelilo.

pat

@pat

..velmi si protirecis pat. Pretoze v tej dobe vlady jednej statostrany, podliehal predaj tovaru v TUZEXE schvalovaciemu procesu podniku zahranicneho obchodu PZO, ovladany statostranou. Tvoj vyrok o kupe satelitnej supravy v TUZEXE v roku 1988, ktory bol ovladany statostranou a nasledne tvoja kontrola tajnou verejnou bezpecnostou statostrany je NEZMYSEL. Vtedy sa v TUZEXE predavala elektronika, len tzv. politicky nezavadna. Napr. VIDEA urcene tzv. na prehravanie filmov proveniencie RVHP. Kto chcel zapadnu kulturu musel bud videokazety pasovat, alebo nahrat pokutnym sposobom. Rozhodne vsak statostrana nepredavala cez TUZEX nic, co by potom musela v akejkolvek podobe kontrolovat, na co nemala dosah. Nakolko vysielanie slobodnej europy, hlasu ameriky alebo radia bbc na strednych a dlhych vlnach radovo v KHz sa rusit dali. Avsak vysielanie druzicovej televizie radovo v GHz rusit sudruhovia nevedeli. Takze satelitne supravy ako politicky zavadna elektronika, nebola v PZO TUZEX NIKDE v CSSR predavana pred udalostami novembra roku 1989...Satelitnu supravu si mohol pat kupit oficialne na uzemi Ceskoslovenska, najskor az po novembri 1989. Rozhodne nie v roku 1988. Vtedy som pochodil tuzexy v CSSR v mestach ZA, BA, OVA, AA...A nikde sat supravy nemali ani v Prahe, pretoze po politickej baze ani mat nemohli. NEMYSTIFIKUJ pat.

bohus31

Bohušu

Nevěř nedá sa nič robit.Uvědom si že to už byl čas kdy vládl Gorbačov od roku 1985 a všechno začalo být uvolněnější a lepší a rok 88/89 to už byl opravdu konec před koncem.
A když si teda někdo propašoval věci ze západu a sat.soupravu postavil sám a nainstaloval a provozoval to nikomu navadilo ?Jak to státostrana tedy kontrolovala jak píšeš?

pat

@pat

nepocitujem potrebu sa dohadovat o nicom...Jednoducho svoju "a posteriori" skusenost som opisal vyssie.

bohus31

bohušu

Ok nevysvětluj Tvoje věc.Moje zkušenost a realita je zase jiná.

pat

bohušu

Ještě se k tomu vrátím.I když už Tě to nezajímá.Jen tak jsem pohledával po netu.
Přečti si pátý příspěvek od shora.
I ta cena kterou jsem uvedl já tomu skoro odpovídá v diskuzi v bonech...

https://forum.digizone.lupa.cz/index.php?topic=2444.0

pat

pat . . .

ty si chválenkár . ty si si to kúpil skôr ako to vyrobili .
aj vuplus solo2 si kúpil skôr ako bol v predaji a ešte v ten deň si vyskúšal niekoľko image . v tej dobe bol iba jeden a aj to vti.a to si v jeden deň stihol popísať aj na všetky fóra.
housky si taky sežral , skôr ako ich stihli upiecť . a deska do racka čo tu vypisoval cb21 bola tvoja ,len to nebolo publik.
samochvála smrdí. vysadil si zase lieky a takto to potom dopadne .
čo bohunice ? aj tam si bol skôr , ako si sa narodil.

oneeeee
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra