Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Jiné placené TV

Orange TV cez satelit ??

Ahojte lovci , rozhodol som sa že otestujem signál na 16,0,E Eutelsat 16A, kde pred cca necelými 5 týždňami ,odštartovala nová satelitná televízia od Orange Slovensko
Balíky sú fajn ale bral by som to ako kombináciu k Digi TV Slovakia , DigiSporty+Orange Sport , ale čo chcem jedno povedať ,je to že signál je tam dosť kvalitný hlavne na tp.
11,054 V 27,500 (90 % úroveň signálu) a kvalita signálu (70 %),
11,094 V 27,500 (90 % úroveň signálu) a kvalita signálu
(70 %) , sú to u mňa dve najsilnejšie tp. na 16,0,E
10,928 H 30,000 (90 % úroveň signálu) a kvalita signálu
(50%)
11,366 V 30,000 (90%) úroveň signálu) a kvalita signálu
(40%)
11,324 V 30,000 (90%) úroveň signálu) a kvalita signálu
(60%)
12,524 V 10,850 (90%) úroveň signálu) a kvalita signálu
(63%)
10,887 H 30,000 (90%) úroveň signálu) a kvalita signálu
(59%)
Čo ma osobne prekvapilo je to že programy z FEC 10,928 H 30,000 a 11,094 V 27,500 , sú vysielané v kodeku HEVC H.265 , čiže mne to nájde ako rádio kanál , čo má dosť štve , P.S , ako ste na tom vy zo signálom jednotlivých tp. na 16,0,E? , P.S 2 , počkám ešte pol roka a potom uvidím čo ďalej ,veď vy viete o čom hovorím * :laughing: , cez leto sa mi podaril sprevádzkovať tv cez VLC media player a zato sa chcem poďakovať nicku Jerzy , P.S 3 , nemal som tu teraz čas chodiť tak dúfam že na budúci týždeň sa tu aj objavím :laughing: ,za odpovede Vám vopred ďakujem z pozdravom Zetor25, som rád že som sa tu mohol niečo nové od Vás naučiť ohľadom sat vysielania, už som trochu múdrejší ako som bol pred tromi rokmi ,keď Som sa tu prihlasoval :laughing:

Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,Canal+

Zetor25
Registrace: 11/2015
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Orange TV cez satelit ??

Na vojně jsem byl v Popradě . to ti nik neuverí .
V Poprade si ani nebol. však , ani nevieš , ako to napísať. prestaň tárať. kto to má stále čítať.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

TUZEX

Osobne kupa sat.prijmaca znacka Maspro v Tuzexe v Trencine Prior 1 poschodie rok 1989 cena bola vtedy okolo 45000 korun uz ani kolko to bolo bonov, pat kde v Poprade si bol na vojne teda ktore kasarne?Tiez som v tom obdobi tam bol. ;)

coral
Registrace: 9/2009

on bol v Popradě. to bude niekde v čechách.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

coral

Tak sláva další kdo koupil sat.komplet v Tuzexu za totality!
Jinač v Popradě byli dvoje kasárna já byl v těch u zimního stadionu.Byla tam spojařská PŠ.Vyhníval jsem tam celý 2 roky.

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

@pat

Ano boli tam spojari tam som jazdil dost casto na Uaze ;) ja som bol v tych druhych na zapade v meste protivzdusna obrana cele 2roky. :-/ a tiez tam bol tuzex ako si spominal dnes je to uz pesia zona ;) Kurna ale je to uz davno.To boli casy ked sme sa hrali na vojakov. :)) R^

coral

coral

joojo máš pravdu.Zima tam bola.A Spišská borovička tekla proudem,já skoro nepiju ale co moji spoluválečníci toho vychlastali dodnes nechápu.
Měj se !

pat

@pat

Inak ked som tam jazdil tak vzdy som parkoval pred autoparkom a stale si ma tam odchytil urcity vtedy porucik pisal sa Bielik mozno si ho poznal ten mi to tam zo zaciatku z neprijemnoval ;) ale ku koncu uz bol v pohode. R^

coral

coral

jooo Bielik jméno určitě znám jen už si tvář nedokážu připomenout.Já je znal všechny ty zelený hlavy.Bol som kuchár ;) tak se tam chodili k nám zašívat a napchávat zadarmo.Ale zase jsem měl klid na pivko na zimák do "Hokejky" kdykoliv.

pat

@pat

Tak super trosku sme zaspominali R^ Ak Ti to nerobi problem posli na seba nejaky kontakt mozez trebars aj email mozme nieco poriesit aj ohladne sat.Dikes idem uz do hajan.Ahoj. R^

coral

komplet maspro satellite

si mohol zakupit v TUZEXE NAJSKOR v DECEMBRI 1989 aj s malou 90cm parabolou, nakolko uz bola v prevadzke ASTRA 19E a v CESKOSLOVENSKU vtedy nastavali politicke zmeny. Rozhodne vsak nebolo mozne zakupit v TUZEXE
satelitnu supravu pocas tzv. totality v roku 1988, ako pise nezmyselne pat. Nakoniec v roku 1988, by si v CSSR na 90cm parabolu zachytil z orbitu velke NIC.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

sat v tuzexe

V Tuzexe koncom roka 1988 bolo možné kúpiť zostavu s prijímačom Grundig STR201. Následne na začiatku roka 1989 (marec) to bola zostava s prijímačom Salora.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

Rasto

Díky za potvrzení R^ .Jak jsem psal přelom 88/89 jsem to kupoval já.Bohuš to nikde nesehnal tak to prostě nebylo a hotovo. A všichni si to jen vymýšlí.

pat

staci

svoje tvrdenie opriet o relevantne foto s dokladom o DATUME kupy v TUZEXE...neverim ze by niekto takyto doklad o kupe stratil, alebo zahodil. Pretoze na tu dobu to boli velke peniaze za sat. komplet. Nakoniec napisat moze hocikto hocico, avsak relevantne AUTENTICKY zdokladovat takuto TUZEX kupu, je v rovine FOTO sci-fi pisatelov...

bohus31

na saloru z roku 89 si spomínam aj bola to prvá parabola ktorá sa v mojom okolí objavila takže nie je to žiadne scifi

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150

pele1
Registrace: 2/2008

To bohus

Precitaj si napr. AR11/88 - Grundig.
Zaciatkom roku 89 som na vlastne oci cumel na spominany Grundig kupeny v Tuzexe spolu v komplete s parabolou 180cm.
Maspro prislo az v 90, nasledne Amstrady s malou dierovanou ofsetkou, ale tie sa dali kupit aj v normalnych obchodoch.
Amaterske prijimace - najprv navody z Madarska, v 89 aj komplet navod v AR, ... .

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

Jo Grundig znacku, to si take pamatuju. Mel jsem katalog 88/89 jejich vyrobku HIFI veze, televize a i satelitni reciever tam byl. Disajnove pekny. Uz jsem ho vyhodil. :)))

HYPER
Registrace: 11/2010

Môžte si tu pozrieť čo vtedy všetko bolo. A bohus31 si môže aj fotky stiahnúť :)))
https://www.rewindmuseum.com/vintagesatellite.htm

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

najde sa tu

vobec niekto okrem mojej malickosti, kto dokaze odfotit svoje komponenty druzicovej televizie v casoch tzv. totality? Moja malickost aspon odfotila sat receiver Technisat a prirubovy konvertor Technisat 1,8dB ktory som kupil v NSR. Ozarovac a magneticky polarizer som si vtedy vyrobil kutilskym sposobom sam. S tymto zariadenim a podomacky vyrobenou PF laminatovou parabolou 180cm, som bol v casoch tzv. totality navysost spokojny...
https://www.parabola.cz/album/foto-531/
sekce Album: sat. receiver technisat z roku 1988 + konvertor technisat 1,8dB s magnet. polarizerom
Popis fotografií:
[1] sat. receiver technisat z roku 1988 + konvertor technisat 1,8dB s magnet. polarizerom

bohus31

Astra 19E

Vůbec první Astra 19E byla uvedena do provozu 12.12.1988.

V březnu 1990 jsem zakoupil v Praze na Václaváku sat. komplet: parabola Kovosat 120; sat-receiver Grundig STR20 a LNB Fuba - v té době za cenu: 30.000,-Kčs (až později jsem dokoupil magnetický polarizér, který v ceně nebyl!) :O
Taky to bylo na pořadník - objednávali jsme ho společně s kolegou, ale vyzvedávali jednotlivě (já dříve). Poté co jsme je už měli, si jej tam objednal ještě další kolega.
To byly v té době docela velké peníze, když např. Škodovka 125 stála: 65.000,-Kčs.
Zase jsem se rozhodoval, jestli koupit VCR "Avex" za 20.000,- a k tomu 30 videokazet (á 340,-) což bylo cca dalších 10.000,-Kčs - tak sat. komplet to vyhrál na celé čáře.
A vůbec 1. satelit (který jsem zprovozňoval) byl ten Amstrad SRX100 (16 předvoleb pro A1) - v r. 89 dovezený z GB. Měl spolupracovat s tvp Color 110ST, tak jsem musel přeladit modulátor na 6,5(či 5,5)MHz, aby nám šel zvuk (pro GB tam bylo 6,0MHz!). K němu byla "plná" 60ka parabola.
O něco málo později jsem "bojoval" se zprovozněním právě soupravy Mascom (z Tuzexu v Gottwaldově!), protože jeho LNB musel být namontovaný pod 45°, s čím jsem se do té doby nesetkal :O :)
Ještě později jsem zprovozňoval Amstrad SRX200 s "děrovanou" parabolou fí 80cm.

kokun
Registrace: 5/2015

Nemas podobne foto

https://www.parabola.cz/album/foto-531/

tak ti jeho maličkosť multinick ,so skusenosťou od roku 88, neuverí.
sekce Album: sat. receiver technisat z roku 1988 + konvertor technisat 1,8dB s magnet. polarizerom
Popis fotografií:
[1] sat. receiver technisat z roku 1988 + konvertor technisat 1,8dB s magnet. polarizerom

👤👤👤

fann
Registrace: 8/2016

Nas první satelitni set po revoluci v 90.letech byl prijimac Technisat ST 2000S plus parabola 65 Technisat a LNB bylo od Amstrad co davali k sestavam SRX, sumove číslo bylo 1,6dB s oscilátorem 10G, kupovali jsme to u elektro prodejce RODEL ELEKTROLAND za hranicema v Oberwissenthalu ještě na slevu. Myslim, ze to stalo něco přes 500 DM,-

HYPER
Registrace: 11/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra