Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Družice a prijímacie zariadenia pred Astrou 19,2

Čas letí. To mi napadlo, keď som pri upratovaní natrafil na pozvánku z roku 1986. V tých časoch to veru sranda nebola. Súdruhovia nás mimo hraníc socializmu nepúšťali a tak stretnutie v Prahe malo svoje nezabudnuteľné čaro.V kontakte so spoločnosťou C.ITOH som bol vtedy už nejaké tie roky. Naši doma mi k narodeninám dávno pradávno kúpili v Tuzexe prenosný " magič " Panasonic. V krabici som našiel kontakt na Japonskú firmu. Vtedy sme ako deti mali také hobby. Posielali sme listy do zahraničia a žiadali sme o zaslanie prospektov. Japonci mi odpísali o zastúpení v Prahe, čo sa mi neskôr hodilo keď som riešil satelitný príjem. Pravda, v roku 1986 som už vlastnil amatérsky poskladanú satelitnú súpravu, avšak profesionálny satelitný prijímač by sa hodil. Na stretnutí v Prahe som získal prvé info o prijímači Maspro s tým, že sa možno bude predávať v Tuzexe. Neskôr sa tak aj stalo. Jediné čo ma mrzí sú fotky z akcie. Kdesi som ich zapotrošil. Ak nejaké v súvislosti s tou dobou vlastníte, ozvite sa mi. Vopred vďaka.

Satgur
Registrace: 6/2018
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Družice a prijímacie zariadenia pred Astro...

nick Mařenka
co pak se ti houpe v kalhotech?
skoukni si youtubáky od kulečníka bohouška to bude neco pro tebe
:)))

Benderovec
Registrace: 3/2018

moje tri youtube kanaly

su priemerne, avsak vobec mi nevadia...To uz som vacsmi spokojnejsi s google map, kam prispievam. Moje fotky v takychto mapach, pomahaju cestovatelskej verejnosti prevazne v Grecku. Vsak ano, Benderovec...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

v grécku do mora

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

@bohus31

Bohusko, dohodnime sa na jednom. Pre mňa je komunistická totalita najväčším zločinom proti ľudskosti. Pre Teba, zdá sa, systém vtedajšej doby vyhovoval, to je ale problém Tvojho vedomia a svedomia, do toho si môžeš vstúpiť iba sám. Pokiaľ ale niekto napíše hlúposti v štýle, ako ZSSR dotovalo ČSSR, tak to už je na pováženie zdravej mysle. ZSSR nás zničilo exportom komunistickej zločineckej ideológie a zločincov samotných, vraždilo našich ľudí, okupovalo od 68, okrádalo a dlhy ktoré malo po 89, splácalo len na papieri cez smiešne kšefty s uhlím a inými somarinami. To je pravdivá história. Rusko dnes je najväčšia krajina sveta s najväčším prírodným bohatstvom a s najväčšími problémami vo vzťahu bežný človek versus oligarchistický totalitný štát. Prosto, chlapi chlastajú a rýchlo umierajú a ľud už nestíha toľko piť a vyrobiť, koľko si chce vrchnosť ukradnúť zo štátu. To by bol len vnútorný problém Ruska, pokiaľ by neexistovali v SR a ČR postkomunistické väzby, ktoré preberajú ruský oligarchistický štýl. No a teraz by to chcelo ešte niečo z histórie SAT TV, ale zdá sa, že všetko už bolo povedané, takže kde niet o čom, tam diskusia neexistuje...

Satgur

jasne že mu vyhovoval systém
jako sportovec mnel stereoidy zadara
což se ted projevuje,dávám mu tak rok nebo dva :laughing:
cesta na západ volná ,plná podpora strany uvksč
já nedostal ani blbou doložku a devizní príslib do yugoslávie
ted se zde ohání co mnel,co má,co bude mít,jak pašoval a podobné kecy
:laughing: :laughing: ,tak snad ty jeho blbosti ješte nekdo baští ;P

Benderovec
Registrace: 3/2018

Družice a prijímacie zariadenia pred Astrou 19,2

Na tuto dobu také stále v dobrém vzpomínám.Bylo to vzrušení, když jsme vyráběli podle Amatérského rádia satelitní přijímače / přelom roku 1988-1989, konstrukce byla z Maďarska. paraboly jsme lepili z laminátu na dřevěném kopytu průměru 130cm a natáčení se dělalo ze šroubovice automobilového heveru a poháněné stěračovým motorkem. Snímač otáček byl aripotem. Kde jsou ty časy. Ale v té době stál komplet pro Astru 1 v Tuzexu v přepočtu 48000Kčs a nám toto zařízení i s polárním závěsem vyšlo na 14000Kč. Nejdražší byl konvertor ,v té době Techisat se šumem 1dB. Ještě mám toto zařízení z nostalgie doma schované.

pepa12
Registrace: 6/2007

@pepa12

Pepiku, to je fakt krása, čo si napísal, akurát šumové číslo tomu LNB Technisat si príliš prikrášlil, pre istotu to skontroluj.

Satgur

technisat 1,4 až 1,7

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

@satguru

zorientovať Vás kľudne môžem. V 50-tych vedelo o lágroch pár ľudí, ostatní by tomu aj tak nikdy neuverili aj keby im to hovoril sám Klemo v rozhlase. Za 50 rokov tu nebude ani jeden z nás a naši vnuci možno budú objavovať ako slobodne fungovali ľudia na začiatku 21.storočia. To, že vy dnes netušíte v 50-tych ste možno tušili, nič neznamená.

satelitné vysielanie v 90-tych neurobilo pre pád komunizmu nič, túto teóriu ste vytiahol pre založenie tejto nezmyselnej témy. My na západe sme 20 rokov pozerali slobodnú telku, ktorá bola na STA-čkach. No a čo? Dnes sa tu popravujú ľudia nie v lágroch ale priamo v ich domoch a 70% ľudí čučí na sat a je im to jedno. Vo voľbách budú zase voliť istotu.
Howgh, toto sem naozaj nepatrí a nemá to tu význam.

Dagy2
Registrace: 11/2010

@Dagy2

Tak ako som povedal, každý si sám svoje vedomie a svedomie oklame, alebo pravdivo informuje o najväčšom zločineckom komunistickom režime a jeho genocíde proti ľudstvu. Ja do Vašej nevedomosti a svedomia vstupovať nemôžem. Raz ale aj to Vaše svedomie bude nútené konfrontovať sa s najťažími zločinmi komunizmu, ktoré popieralo, prípadne im nadržiavalo...

Satgur

@satgur

U vzpomínaných konvertorů z předešlé doby byl přidáván jednoduchý měřící protokol, mám jej tady před sebou, konvertor typ NJR8125F, který jsem rovněž používal koncem 80. let , má na udávané FREQ. 10,95 GHz Gain 57,1dB, NF 1,0dB, na FREQ. 11,35GHz Gain 55,4dB, NF 1,1dB a na FREQ. 11,7GHz Gain 28,4dB a NF 1,1dB. Jsou to údaje, kterým se dalo věřit. Pak samozřejmě záleželo na kvalitně zhotoveném ozařovači. Polarizace se dělala natáčením celého tělesa konvertoru servo motorkem, takže zde žádné ztráty nebyly.

pepa12
Registrace: 6/2007

satgur, bohus31 je momentálne

na trestnej lavici, alias Váš jazer 31 , tak sa Vám nemôže venovať .

https://www.parabola.cz/forum/black-list/

👤👤👤

fann
Registrace: 8/2016

@pepa12

Pepiku, vďaka za info, dá sa predpokladať, že priložený merací protokol zodpovedá skutočnosti. Ešte si to tak overiť u technika, ktorý meranie ako kusovku uskutočnil a tie hodnoty tam napísal vlastnoručne perom. Ešte raz vďaka a protokol s LNB si odlož, je to cenný historický artefakt.

Satgur

Když už jsme u té historie, tak tady na Parabole se člověk něco dozvěděl, nebyly tu takovéhle samé plané řeči. Bylo to věcné a poučné.
Dnes většinou nevím, že jsem na "Parabole".

sateliťák
Registrace: 2/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra