, sekce: Příjem satelitů |
|
Družice a prijímacie zariadenia pred Astrou 19,2Čas letí. To mi napadlo, keď som pri upratovaní natrafil na pozvánku z roku 1986. V tých časoch to veru sranda nebola. Súdruhovia nás mimo hraníc socializmu nepúšťali a tak stretnutie v Prahe malo svoje nezabudnuteľné čaro.V kontakte so spoločnosťou C.ITOH som bol vtedy už nejaké tie roky. Naši doma mi k narodeninám dávno pradávno kúpili v Tuzexe prenosný " magič " Panasonic. V krabici som našiel kontakt na Japonskú firmu. Vtedy sme ako deti mali také hobby. Posielali sme listy do zahraničia a žiadali sme o zaslanie prospektov. Japonci mi odpísali o zastúpení v Prahe, čo sa mi neskôr hodilo keď som riešil satelitný príjem. Pravda, v roku 1986 som už vlastnil amatérsky poskladanú satelitnú súpravu, avšak profesionálny satelitný prijímač by sa hodil. Na stretnutí v Prahe som získal prvé info o prijímači Maspro s tým, že sa možno bude predávať v Tuzexe. Neskôr sa tak aj stalo. Jediné čo ma mrzí sú fotky z akcie. Kdesi som ich zapotrošil. Ak nejaké v súvislosti s tou dobou vlastníte, ozvite sa mi. Vopred vďaka. |
Satgur
Registrace: 6/2018 Příspěvků: 92 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
|
|
RE: Družice a prijímacie zariadenia pred Astro...nick Mařenkaco pak se ti houpe v kalhotech? skoukni si youtubáky od kulečníka bohouška to bude neco pro tebe |
Benderovec
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 204 |
|
|
moje tri youtube kanalysu priemerne, avsak vobec mi nevadia...To uz som vacsmi spokojnejsi s google map, kam prispievam. Moje fotky v takychto mapach, pomahaju cestovatelskej verejnosti prevazne v Grecku. Vsak ano, Benderovec...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
|
|
RE: Družice a prijímacie zariadenia pred Astro...v grécku do moravusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
|
|
@bohus31Bohusko, dohodnime sa na jednom. Pre mňa je komunistická totalita najväčším zločinom proti ľudskosti. Pre Teba, zdá sa, systém vtedajšej doby vyhovoval, to je ale problém Tvojho vedomia a svedomia, do toho si môžeš vstúpiť iba sám. Pokiaľ ale niekto napíše hlúposti v štýle, ako ZSSR dotovalo ČSSR, tak to už je na pováženie zdravej mysle. ZSSR nás zničilo exportom komunistickej zločineckej ideológie a zločincov samotných, vraždilo našich ľudí, okupovalo od 68, okrádalo a dlhy ktoré malo po 89, splácalo len na papieri cez smiešne kšefty s uhlím a inými somarinami. To je pravdivá história. Rusko dnes je najväčšia krajina sveta s najväčším prírodným bohatstvom a s najväčšími problémami vo vzťahu bežný človek versus oligarchistický totalitný štát. Prosto, chlapi chlastajú a rýchlo umierajú a ľud už nestíha toľko piť a vyrobiť, koľko si chce vrchnosť ukradnúť zo štátu. To by bol len vnútorný problém Ruska, pokiaľ by neexistovali v SR a ČR postkomunistické väzby, ktoré preberajú ruský oligarchistický štýl. No a teraz by to chcelo ešte niečo z histórie SAT TV, ale zdá sa, že všetko už bolo povedané, takže kde niet o čom, tam diskusia neexistuje... |
Satgur
|
|
RE: Družice a prijímacie zariadenia pred Astro...jasne že mu vyhovoval systémjako sportovec mnel stereoidy zadara což se ted projevuje,dávám mu tak rok nebo dva cesta na západ volná ,plná podpora strany uvksč já nedostal ani blbou doložku a devizní príslib do yugoslávie ted se zde ohání co mnel,co má,co bude mít,jak pašoval a podobné kecy |
Benderovec
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 204 |
|
|
Družice a prijímacie zariadenia pred Astrou 19,2Na tuto dobu také stále v dobrém vzpomínám.Bylo to vzrušení, když jsme vyráběli podle Amatérského rádia satelitní přijímače / přelom roku 1988-1989, konstrukce byla z Maďarska. paraboly jsme lepili z laminátu na dřevěném kopytu průměru 130cm a natáčení se dělalo ze šroubovice automobilového heveru a poháněné stěračovým motorkem. Snímač otáček byl aripotem. Kde jsou ty časy. Ale v té době stál komplet pro Astru 1 v Tuzexu v přepočtu 48000Kčs a nám toto zařízení i s polárním závěsem vyšlo na 14000Kč. Nejdražší byl konvertor ,v té době Techisat se šumem 1dB. Ještě mám toto zařízení z nostalgie doma schované. |
pepa12
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 212 |
|
|
@pepa12Pepiku, to je fakt krása, čo si napísal, akurát šumové číslo tomu LNB Technisat si príliš prikrášlil, pre istotu to skontroluj. |
Satgur
|
|
RE: Družice a prijímacie zariadenia pred Astro...technisat 1,4 až 1,7vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
|
|
@satguruzorientovať Vás kľudne môžem. V 50-tych vedelo o lágroch pár ľudí, ostatní by tomu aj tak nikdy neuverili aj keby im to hovoril sám Klemo v rozhlase. Za 50 rokov tu nebude ani jeden z nás a naši vnuci možno budú objavovať ako slobodne fungovali ľudia na začiatku 21.storočia. To, že vy dnes netušíte v 50-tych ste možno tušili, nič neznamená.satelitné vysielanie v 90-tych neurobilo pre pád komunizmu nič, túto teóriu ste vytiahol pre založenie tejto nezmyselnej témy. My na západe sme 20 rokov pozerali slobodnú telku, ktorá bola na STA-čkach. No a čo? Dnes sa tu popravujú ľudia nie v lágroch ale priamo v ich domoch a 70% ľudí čučí na sat a je im to jedno. Vo voľbách budú zase voliť istotu. Howgh, toto sem naozaj nepatrí a nemá to tu význam. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 176 |
|
|
@Dagy2Tak ako som povedal, každý si sám svoje vedomie a svedomie oklame, alebo pravdivo informuje o najväčšom zločineckom komunistickom režime a jeho genocíde proti ľudstvu. Ja do Vašej nevedomosti a svedomia vstupovať nemôžem. Raz ale aj to Vaše svedomie bude nútené konfrontovať sa s najťažími zločinmi komunizmu, ktoré popieralo, prípadne im nadržiavalo... |
Satgur
|
|
@satgurU vzpomínaných konvertorů z předešlé doby byl přidáván jednoduchý měřící protokol, mám jej tady před sebou, konvertor typ NJR8125F, který jsem rovněž používal koncem 80. let , má na udávané FREQ. 10,95 GHz Gain 57,1dB, NF 1,0dB, na FREQ. 11,35GHz Gain 55,4dB, NF 1,1dB a na FREQ. 11,7GHz Gain 28,4dB a NF 1,1dB. Jsou to údaje, kterým se dalo věřit. Pak samozřejmě záleželo na kvalitně zhotoveném ozařovači. Polarizace se dělala natáčením celého tělesa konvertoru servo motorkem, takže zde žádné ztráty nebyly. |
pepa12
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 212 |
|
|
satgur, bohus31 je momentálnena trestnej lavici, alias Váš jazer 31 , tak sa Vám nemôže venovať .https://www.parabola.cz/forum/black-list/ 👤👤👤
|
fann
Registrace: 8/2016 Příspěvků: 633 |
|
|
@pepa12Pepiku, vďaka za info, dá sa predpokladať, že priložený merací protokol zodpovedá skutočnosti. Ešte si to tak overiť u technika, ktorý meranie ako kusovku uskutočnil a tie hodnoty tam napísal vlastnoručne perom. Ešte raz vďaka a protokol s LNB si odlož, je to cenný historický artefakt. |
Satgur
|
|
RE: Družice a prijímacie zariadenia pred Astro...Když už jsme u té historie, tak tady na Parabole se člověk něco dozvěděl, nebyly tu takovéhle samé plané řeči. Bylo to věcné a poučné.Dnes většinou nevím, že jsem na "Parabole". |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|