![]() |
|
Výměna zákl.desky na Samsung TVZdravím všechny..Měl jsem problem s zakladovou desku u TV Samsung UE48J6272SU a tak jsem na netu sehnal a zakoupil stejnou desku z rozbite TV,stejný model,akorat uhlopříčka 40. Proto se chci zeptat zde odborníku,co musím udělat,aby vše fungovalo jak má..? |
bagr3210
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 126 |
![]() |
|
RE: Výměna zákl.desky na Samsung TVTakto sa to nerobí, do TV treba dať čo do neho patrí. |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
DoskaMôj názor je taký ak tá doska má rovnaké označenie ako tvoja stará tak ju len založíš napojis a malo by to ísť. Ale ak je iná čo si myslím, že je tak asi ti to nepôjde. |
domi357
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 331 |
![]() |
|
RE: Výměna zákl.desky na Samsung TVMyslim si že to fungovať spravne nebude a bude problem z obrazom.Treba vyskušať. |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 789 |
![]() |
|
@Rasto1978to fááákt ? mam pocit ze nejaky domaci monterko si tu nahana biznis :D... pretozev 48-cke je taka ista ako v 40-tke a inych UE32J6272 UE40J6272 UE55J6272 UE60J6272 a staci mu v servisnom menu zmenit typ panela a pre istotu dat reset .. BTW: a k predoslej doske by som len dodal ze stacilo vymenit spi flash - cca 15 euro naprogramovana, alebo prehrat. dumpov je mrte bars aj u rusov |
arioner
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 583 |
![]() |
|
@arioner"a k predoslej doske by som len dodal ze stacilo vymenit spi flash" - ty si jaký jasnovidec, ako vieš že ta má vadnú len pamäť, keď ani nepíše čo mu ten TV robil predtým ? |
Rasto1978
![]() |
|
@arioner"staci mu v servisnom menu" - ešte mu prezraď ako sa tam dostane ? potrebuje servisné dialkové s tlačítkom "FACTORY" (klasický postup s obyč. dialkovým INFO-MENU-MUTE-POWER tuná nefunguje). |
Rasto1978
![]() |
|
@Rasto1978jasnovidec nie som, lenze pise problem zo zakladnou doskou, takze to uz kdesik mal na ohraniceni a panel vylucili, a druha najcastejsia vada u tychto tv je prave spi flash (to myslim vies)BTW: a na margo servisneho dialkoveho : tuto appku iste tiez poznas : https://play.google.com/store/apps/deta ... csam&hl=tr . Zatlacenim dvoch tlacitiek si v servisnom menu ![]() |
arioner
![]() |
|
RE: Výměna zákl.desky na Samsung TV"prave spi flash (to myslim vies)" - no neviem u Samšunta som ešte s SPI problém nemal (zato s NAND áno, avšak nie tento model (mainboard)). Tie SPI som mal zatial len u TV s Tureckým šasi.čo sa týka tej apky - nepoznám, nepoužívam (neviem kam by som si ju nahral). |
Rasto1978
![]() |
|
RE: Výměna zákl.desky na Samsung TVjo, D-ckove hlave rada uexxd55xx su nandkami povestne, a sem tam nejake eh-cko sa ukazeJ6272 trpia prave spi flash a samozrejme podsvietenim |
arioner
![]() |
|
RE: Výměna zákl.desky na Samsung TVS podsvietením to je asi tak že 95% porúch nových moderných TV sa týka problém podsvietenia. Ale to nebude tento problém samozrejme, ikeď doteraz od autora vlákna nevieme ako sa mu TV choval (pred výmenou dosky) a taktiež nieje jasné či po tej výmene má vôbec aký taký obraz. |
Rasto1978
![]() |
|
RE: Výměna zákl.desky na Samsung TVKluci,do servis menu se dostanu i bez specialniho DO..S tim panelem to zkusim,nafotim si "stare menu" at vim,co a jak.. Muzete mi prosim vysvetlit,co je spiflash a kdo by mi to udelal?TV uz mam po zaruce.. |
bagr3210
![]() |
|
@arionerMuzes napsat nazev appky,odkaz nejde zkopirovat..Je potreba mit pak v mobilu Ir,nebo to jde pres sit,nebo jak? Dik za vysvetleni. |
bagr3210
![]() |
|
RE: Výměna zákl.desky na Samsung TVNenapísal si podstatné veci, ako sa ti choval TV s pôvodnou doskou ? Taktiež si nenapísal ako sa TV chová s doskou čo si tam osadil."Muzete mi prosim vysvetlit,co je spiflash a kdo by mi to udelal?" - najbližší servis v okolí, by som ti poslal jeden link, ale sem to ísť nesmie. Aktivuj si PM, potom ti to pošlem. |
Rasto1978
![]() |
|
RE: Výměna zákl.desky na Samsung TVPokud umíš zodpovědně pájet, tak stačí tu "SPI" většinou jen přehodit či přeprogramovat (v programátoru). SPI je seriová flash paměť (většinou SMD s 8-mi vývody, značená 25Q/25L-velikost, např.25Q64x je 64Mbit/8MByte) |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 846 |
![]() |
|
@WarpikPájet neumí a programátor tiež nemá. To je zrejmé z prvého príspevku, on si myslel že výmena mainboard za iný z podobného TV je "plug-n-play" . |
Rasto1978
![]() |
|
RE: Výměna zákl.desky na Samsung TVJe to tak,mikropajku na takovy veci nemam a ani neumim.. a programator taky nemam.. |
bagr3210
![]() |
|
@bagr3210Už si toto popísal dosť, ale stále si mi neodpovedal na moje otázky. (Vidím že už máš PM, pošlem ti jeden link). |
Rasto1978
![]() |
|
RE: Výměna zákl.desky na Samsung TVTo vážně má cenu řešit výmenu desky u malé, staré, levné TV? |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
![]() |
|
RE: Výměna zákl.desky na Samsung TVPro nekoho mala,mne staci.. Pro Tebe levna,mne stala dost,ale hlavne..za desku dam 500 za novou TV cca 15tis.Bez urazky,na nazor jsem se neptal,ale na reseni! |
bagr3210
![]() |
|
každejvymejšlí jak ušetřit |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
![]() |