Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

VU+ vs Formuler Turbo s

Ahojte. Včera mi asi odišiel vu+ solo se. Keď ho zapnem tak len dva krát blikne a nič aj som skúšal Flashnuť ale tak isto. Tak som začal uvažovať nad kúpov nového stroja a rozhodujem sa medzi VU+ Zero 4K alebo Formuler Turbo S. Ďakujem za Vaše rady a postrehy.

VU+ Uno 4K SE. T- 90, 5,4,1,9,13,16,19,23,28

McLaren
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: VU+ vs Formuler Turbo s

Dřív, než budeš cokoliv dělat, vyzkoušej jiný zdroj...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Co vybrat...

Prvně si polož otázku, co od přijímače vyžaduješ, kolik na to máš a pak vybírej. Pokud ti jde o sharing, jako většině zdejších uživatelů, tak ten jde samozřejmě spolehlivě u obou.

V zásadě jde o naprosto odlišné přijímače, oba jsou samozřejmě UHD. VU+ je založený na Enigma 2 a Formuler běží na 7 Androidu Nougat.

Každý systém nabízí jiné možnosti, i když většinou stejné, akorát jinak zabalené.

Ve Formuleru třeba chodí výborně multimediální KODI 17.6 Krypton a s tím spjaté různé doplňky - Stream Cinema CZ&SK, O2TVGO, iVysílání, ... Taktéž je velmi silný s podporu IPTV respektive OTT služeb. Appka MyTVOnline (součástí systému) je vynikající a pokud máš přístup k nějakému portálu (Stalker většinou), tak přes tohle to chodí skvěle, ale hlavně velmi rychle. Díky Androidu se tam dá provozovat spousta aplikací, které jsou ne vždy přizpůsobené pro TV, ale primárně pro mobily a tablety. Ale dají se bez problémů rozjet jako např.Skylink Live Tv nebo DIGI2GO. Tam bych doporučoval koupit ještě myšku s klávesnicí pro lepší ovládání.

VU+ znáš, tam se v podstatě nic nemění, jenom získáš o 3 generace lepší a výkonnější přijímač. Pluginy jsou stejné jako na tvém předchozím modelu.

Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.

BBS

Ako je to s HDR, mám Dreambox 900 a Openbox 4k,vyskušal som na arte 4k,Openbox ok, Dreambox bez hdr, obraz ako cez filter.

IgorDu
Registrace: 10/2010

@IgorDu

Pokud nemáš tv s podporou HDR, tak bohužel

matchboxx
Registrace: 9/2012

@BBS

Nebo kombinace obojího Android i Enigma2 https://www.parabola.cz/clanky/6443/dinobot-4k-plus-prvni-prijimac-s-dualbotem-android-enigma2-primo-z-vyroby/, Enigma2 včetně funkčního KODI !!!

matchboxx

Ďakujem za reakcie a inšpirácie. Ohľadne kvality obrazu? a dekódovania čistého Irdeta u VU+ v Doscame som si to nastavil a behá to, ako je to v Androide? Stabilita?

Poprípade, ak by ste vedeli niekto pomôcť s VU+ solo se. Nahral som tam Kodi a potom to kľaklo a neviem stým nič urobiť ani tam nič flashnúť. Ďakujem priatelia.

McLaren

@McLaren

Vše funguje jak má v Androidu nebo i E2 u Dinobotu, obraz u Hisiliconu (Formuler,Dinobot) je ten nejlepší z nejlepších. Android 7 Nougat je bezproblémový.

matchboxx

na . pravdepodobne si mohol preplniť flash. rozbehať už len cez jtag . možno bude treba vymeniť aj flash pamäť.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee

@McLaren

Vieš sa na to Vu+ pripojiť cez FTP? Ak áno, myslím, že by sa mal z neho dať odstrániť plugin, čo ti ten crash spôsobil. Ja by som teda skôr šiel touto cestou, ako hneď kupovať nový prijímač. Aj keď aj ja mám nové Zero 4K a zdá sa mi skvelé... :))

medecal64
Registrace: 9/2014
Galerie: medecal64

do vu plus s mipsel , kodi nemajú čo hľadať . kodi sú pre arm procesor . mám aj ja kodi , nainštalované ale poviem pravdu , len ich mám. úplne mi postačí turkvod (vykradnuté kodi ) archív czsk stream cinema a iptv . čo viac tam ešte treba dať.

oneeeee

oneeeee ako dlho máš turkvod? Časom to asi bude chcieť po tebe platbu, ak je to to čo som dávno užíval v E2.

tras
Registrace: 2/2011

turkvod je bezplatne . len v.i.p . programy sú za poplatok.

oneeeee

Je to preplnená flash pamäť. Ako na to. Poprípade koľko by stala oprava. Dik

McLaren

@McLaren

Vymaž ten plugin ručně přes DCC - usr/lib/enigma2/python/Plugins/ Extensions/Kodi ?

matchboxx

matchboxx

Podarilo sa si R^ ďakujem.

McLaren

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra