Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Rozdvojení

Zdravím. Poradil by mi někdo? Mám dva lnb konektory a chtěl bych je sloučit do dvou pokojů. Chápu, že dám konektory do diseqc ale pak to rozdvojím jak? Na internetu jsem našel vždycky jen z diseqcu pro jednoho uživatele. Není možnost to rozdělit? Díky

LionelM
Registrace: 9/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Rozdvojení

A kolko ma vystupov kazdy jeden z tych lnb "konektorov"?
Tebe bude treba diseqc napr. Centauri P166-TW .....ale asi budes musiet este vymenit "konektory", ked nie su aspon twin...

kobram
Registrace: 4/2014

Rozdvojení

Pokud jsou oba LNB s jedním vývodem tak to lze pouze sloučit přes diseqc, ale rozdělit na dva to přímo nejde (nezávislý příjem). Je potřeba mít se dvouma vývodama (twin) a pak přes dva přepínače do dvou STB (pokojů).

Warpik
Registrace: 9/2016

Rozdvojenie

Ako Ti uz napisali, nezavisly prijem (ak su to single LNB) takto mozny nieje, no ak Ti nevadi prijem v style master/slave, to znamena, ze master prijimac rozhodne o tom ake stanice z ktorej druzice, polarizacie (H/V) a pasma sa budu dat sledovat v druhej izbe, tak potom diseqc a sat. rozbocovac, no niekedy zalezi ci to bude dobre fungovat aj od typov sat prijimacov.

RadoJ
Registrace: 3/2009

Budto dva twin monobloky, nebo dva twin lnb a dva diseqC přepínače, jsou ale i diseqC přepínače se dvoumi výstupy pro dva pokoje, samozřejmě platí 2xtwin lnb...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@tukan

Dík lidi za odpověď. Tukan: poslal bys mi nějaký odkaz?

LionelM

@lionel, tukan

tukan sa jemne seknul.
Možnosti:
1/ twin monoblok, t.j. 2-čumákový LNB konvertor s dvomi konektormi. Každý čumák je pre jednu družicu (napr. 19E a 23E). Vnútri sú dva diseqC prepínače a z dvoch konektorov povedieš dva koax káble - každý do jednej izby.

2/ 2ks twin LNB + 2ks diseqC 2/1 (alebo 1ks 4/2 - to sú len dva strčené v jednej krabičke). Z každého LNB privedieš jeden koax do diseqC a máš z každého diseqC výstup, rovnako ak ov 1/ privedieš od nich 2 koaxy - jeden do každej izby

3/ existuje aj možnosť zlúčiť a zase rozbočiť signál - to ale nie je o dvoch družiciach ale ak máš len jeden kábel privedený od paraboly do izby.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Dík moc lidi

LionelM

Dagy

Asi jsi zapomněl na možnost diseqC přepínače se dvoumi výstupy, prostě 2xtwin lnb in a 2xoutput, myslel jsem na tuhle možnost, ne na rozbočování signálů, samozřejmě je tady ještě unicable, ale to je zase z jiného soudku...

tukan

Dagy

Aj, už vidím, že jsi nezapomněl, jenom nevím, v čem jsem se jemně seknul, ale není vylouč, člověk se může se seknout v čemkoliv... :)))

tukan

tukan

to nebolo nič v zlom, ani nemám ambície tu opravovať skúsenejších kolegov.
"sekol" si sa v "Budto dva twin monobloky,...". Twin monoblok bude stačiť jeden na dve družicové pozície.
Pekný aj keď upršaný víkend.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Dagy

:)) máš naprostou pravdu, někdy rychlejc píšu, než myslím, já jsem to nebral ve zlým, hezký poslední letní den...

tukan

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra