Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

Kvalita Arte UHD

Na Atře 19,2E se vysílají dvě varianty programu Arte UHD. Jeden s HDR a druhý bez. Já mám variantu s HDR obrazově podstatně horší. Čím to může být? Třeba tím, že moje TV není vybavena systémem HDR, ale jiné programy vysílané s HDR takové zhoršení nemají.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kvalita Arte UHD

ArteHDR je tam podstatny rozdiel od inych stanic ako pises (TV OLED LG HDR 10bit)

shagrath
Registrace: 2/2010

přes DM920 a LG (starší typ s HDR)tak obraz je sytější barevně,
ale nejsem si jist jak je vysílaný materiál modulován do HDR,
mě to dělá to , že pokud dám další signál do pomocného okna
na DM tak se v tom okně obyčejný signál UHD taky více vybarví

dnurg
Registrace: 12/2016

Nejde jen o to, že je obraz s HDR bledý, ale i lehce rozostřený. V takové kvalitě ztrácí UHD význam. Jde o to čím to je nebo může být. Na jiných UHD programech to nepozoruji.
Škoda, že se nezapojuje více diskutujících. Na odborném fóru by se měly probrat komplikace s HDR, HLG nebo HFR dříve, než se to dostane k obyčejným divákům. Jó, to kdybych napsal, že mi kostkuje Skylink, to bych měl rad.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3

To bude asi tím, že zatím je těch UHD programů tak málo(což je škoda), že nemá cenu to rozebírat

lukáš95
Registrace: 6/2018

Na testy je UHD programů haba kuk. Mám jich naladěných kolem 15, což je asi 3x víc, než sleduji českých.

omar3

Nejde jen o to, že je obraz s HDR bledý, ale i lehce rozostřený. V takové kvalitě ztrácí UHD význam.
------------------------------------------------------------------------
tak rozostřený určitě není a bledý už vůbec ne , ale LG se přepíná automaticky do HDR systému a pokud to HDR není tak se zase přepíná
do normálu u ARTE UHD HDR obraz je jednoznačně lepší u mě

dnurg

tak jsem v DM920 vypnul vše co se týkalo HDR a obraz na ARTE HDR se chová
přibližně stejně jak popisuješ , no psalo se , že by to mělo být OK i
na TV bez HDR no , ale je to experiment!

dnurg

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra