![]() |
|
Natavenie LNB Astra 4A/Sirius/Cez Diseq 1.O mám nastavené 4 družice . Na jednej parabole mám pozíciu 1W a na druhej parabole Astru 23,5E a 19,2 E a Hotbird 13E. Chcem pridať ďalšiu pozíciu a to Astra 4,8 E /Sirius/ cez Diseq 1.1. Len neviem na ktorú parabolu dať LNB, na obidvoch to bude asi ďaleko. Alebo to riešiť cez toroidnú anténu? Privítam vaše skúsenosti. Ďakujem |
masto
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 562 |
![]() |
|
RE: Natavenie LNB Astra 4A/Sirius/Dej to na parabolu kde máš 1W |
Standa2
Registrace: 5/2005 Příspěvků: 2 221 |
![]() |
|
RE: Natavenie LNB Astra 4A/Sirius/Daleko?1W+4,8E |
JanHora
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 619 |
![]() |
|
RE: Natavenie LNB Astra 4A/Sirius/Zatiaľ som aj ja tak rozhodnutý, ale či to funguje aj praxi ma zaujíma |
masto
![]() |
|
@mastoNa osmdesátce parabole to funguje výborně,neboj se toho!![]() |
Kombi
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 685 |
![]() |
|
@masto frJá jedu na parabole maximum 80 multifokus 23,5e,19,2e,13e,a1w a vše ok!LNB na 4,8e by se ti měl v pohodě vejít mezi 13e a 1w je tam místa dost! Ještě to nejdůležitější střed mám nastavený na Hotbird!Ahoj |
Kombi
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 685 |
![]() |
|
RE: Natavenie LNB Astra 4A/Sirius/Už je tomu veru pár rôčkov dozadu, keď som na dvoch 80-kach parabolách doma prevádzkoval 4w, 0,8w, 4,8e a 9e na jednej. A 13e, 19,2e, 23,5e a 28,2e na druhej parabole a fungovalo to!![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 144 |
![]() |
|
nastaveni lnb 4astra/siriuapridat lnb na hotbirt 13e apobezi uplne v pohode ja tak funguji ji 12roku v poho |
venous
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 44 |
![]() |
|
RE: Natavenie LNB Astra 4A/Sirius/Dakujem za rady, potešili ste ma![]() ![]() ![]() |
masto
![]() |
|
@JanHoraTakto by mělo a kdysi vypadalo toto forum.(připadá ti snad masto jako přisprostlí???)Tak jsi totiž nazval ty,co potřebují poradit dnes v jiném vlákně.Ostatním se omlouvám,že můj příspěvek není k tématu. |
JRCvr
Registrace: 11/2017 Příspěvků: 47 |
![]() |
|
JanHoraPresne ako píšete, takto má vyzerať diskusia k téme. Nie sme všetci profíci, sme tu väčšina sat. nadšenci, nie som ochotný platiť sat. montéra za nekresťanskú cenu, všetko si montujem a nastavujem sám, šlape to už roky, ak som si s niečím nie istý, tak sa tu spýtam a rozumní a skúsenejší poradia, ktorým zároveň ďakujem. Tak už len kúpiť Diseq 1.1, okuliare+ LNB a nastavovať na parabole a v prijímači.![]() ![]() |
masto
![]() |
|
mastomožno by sme mohli otvoriť tému "nekresťanské ceny" montérov.So satelitnými montérmi nemám skúsenosti pretože som si vždy vyšiel sám ale z iných oblastí mám skôr skúsenosti že je problém niekoho zohnať aj za nekresťanskú cenu. Mám pocit že sa tiež vytratili opravári SAT prijímačov - ale čo chceme keď nový najpredávanejší v súčasnosti šrot je za 50EUR. Za tie peniaze by nikto ani len dekel z prijímača neotvoril. A nás čo sme ochotní zaplatiť za opravu viac než za takýto nový šrot je málo... |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
Dagy2Našťastie mne sa pokazil len jeden tuner a ten bol v záruke tak som ho dal opraviť, a teraz sa pokazil znova, ide mi len zvuk, tak som si kúpil nový.A k cene montérov, švagor si objednal Magio a chcel aj montáž. Chceli za to 50 euro, tak mu hovorím , kúp 2-3 litre dobrého vína, ja ti to spravím. Mám taký malý televízor, k tomu starý Openbox na meranie signálu, kým prišiel z práce všetko naladené, ide mu to už pár rokov bez problémov. No a vínko sme samozrejme vypili a ešte aj ušetril 40 euro ![]() |
masto
![]() |
|
mastoak to niekoho baví a je to v rodine, som za.Ale 50EUR je nič. spočítaj si keby si robil montážnika na živnosť. Koľko montáží urobíš za deň aby si si zarobil aspoň na minimálnu mzdu? |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Natavenie LNB Astra 4A/Sirius/To je na masto složitá otázka, to nedá dohromady, bude se muset někde zeptat...![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 764 |
![]() |
|
Dagy2Samozrejme že z toho pohľadu máš pravdu, ale taká firma ako Slovak telekom pri viazanosti na 24 mesiacov by to mohla montovať grátis a montážnikov si zaplatiť na TPP/trvalý pracovný pomer/ |
masto
![]() |
|
@mastoNa Magiosat stačí použiť ich stb, pretože má aj možnosť indikácie správneho naladenia paraboly. Dokonca podľa zvuku sa to dá naladiť.Ale samozrejme, ak vlastníš sat merák, tak potom nie je potrebné riešiť nejaký mini tv s pripojeným stb. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 144 |
![]() |
|
![]() |