![]() |
|
Diseqc prepinac nefungujeZdravim, vedeli by ste mi pls poradit s nastavenim Diseqc prepinaca?Doteraz som mal len monoblock 19+23, vcera som kupil mutifeed drziak a dalsie LNB, ktore chcem mat na hotbird 13. + kupeny diseqc prepinac emp-centauri 2/1 option. Vsetko je namontovane, signal chytam aj z monoblocku aj druheho lnb (ked zapojim LNB priamo do STB). Ked to zapojim cez diseqc prepinac, tak nejde vobec nic. Nastavenia v menu (cryptobox 650hd) som skusal snad vsetky, nic nepomohlo. Moze byt pokazeny diseqc prepinac? alebo co s tym este skusit? dakujem ![]() |
andrejmali
Registrace: 8/2016 Příspěvků: 8 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
RE: Diseqc prepinac nefungujeDiSEqC kombinácia 2/1 position (v monoblocku) a 2/1 option (externý) na drvivej väčšine stb funguje úplne bezproblémovo - toto je stará známa vec. Len z pohľadu do budúcnosti niekedy je vhodnejšie sa poobzerať po DiSEqC prepínači z viacerými vstupmi. V tomto prípade je veľmi dobrá kombinácia (môžeš pripojiť aj viac monoblockov!) s DiSEqC prepínačom z 8 vstupmi, ktorý pracuje v protokole 1.1.A nastavenie súbežného prepínania v protokoloch 1.0 a 1.1 nieje pre väčšinu stb problém. Inak pozor! Pri sat tuneri v tv to problém môže byť, pretože napr.aj ja som sa stretol s takým tv, ktorý diseqc povel 1.1 vôbec nepoznal! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
RE: Diseqc prepinac nefungujeOption povel je součást protokolu Diseqc 1.0, nikoliv 1.2.Monobłok má v sobě přepínač Diseqc 1.0 position, takže připojení dalšího LNB k monobloku v režimu 1.0 je možné pouze s použitím relatka option. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Diseqc prepinac nefungujeCož znamená, že 4in relé Diseqc 1.0 potřebuje k plnohodnotnému využití povely option i position.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Dobrá tedy,v případě, že přijímač nemá volbu povelů position-option, jak se to nastaví? Diseqc 3/4?Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
samorostemáš predsa Technisat, alebo aspoň návod z neho, prípadne návod stiahneš.Máš tam konkrétne zapojenie antén a prepínačmi diseqC 2/1 option a 2/1 position a 4/1. Všetko obslúžané klasickou tabuľkou "nastavení antény" s diseq 1.0 povelmi. ale osobne sa prikláňam ku všetkým ktorí doporučovali 4xLNB plus disqC 4/1, pretože je to prehěadné zapojenie, veěmi jednoducho sa nastaví aj pre začiatočníka a hlavne keď začnú problémy tak nájsť závadu je záležitosť 10 minút pre každého kto používa aspoň sedlácky rozum. Krása (a spoľahlivosť) je v jednoduchosti. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
Samorost1in Op0/Pos02in Op0/Pos1 3in Op1/Pos0 4in Op1/Pos1 On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Díky za poučení,nikdy jsem ale neměl přijímač, který by měl možnost volby Op/Pos.V návodu Technisatu je kaskáda Option 2/1 v prvním stupni a ve druhém stupni jsou multipřeínače 9/8. Přepínač 2/1 není v návodu podrobněji popsán. Ze zapojení vyplývá, že LNB 1 a LNB 2 jsou na jedné pozici, tedy Opt 0, a LNB3 a 4 jsou na pozici Opt.1 přepínače 2/1. Přijímač Technisat umí pouze 4 povely Diseqc 1.0, ty jsou tedy složeny každý vždy ze dvou dílčích podpovelů. Nepotřeboval jsem to nikdy, teď mám kaskádu 19/1=4/1+16/1. Z Vašeho výkladu vyplývá, že je možné pomocí Opt přepínače 2/1 zapojit na jeden přijímač dva monobloky. Moje "složité" zapojení umožní zapojit monoblok a dva další jednoduché LNB. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
@samorostale ty nepotřebujueš aby přijímač měl možnost volby Op/Pos, stačí aby měl ten Diseqc 1.0 - tj. v přijímači volíš 1,2,3,4 a tímto přijímač vysílý ty povely Opt/POs jak psal Saxon. A zapojit můžeš samozřejmě libovolně jak chceš přes relé option 2/1 buď 2 monobloky, nebo monoblok + 2x LNB přes další relé position 2/1, nebo klidně 4x LNB (1x relé option2/1+ 2x relé position2/1 - což ale nedávý smysl když lze použít jedoduše 1x relé 4/1) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
to lanceSem to pochopil. Fakt!Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
@samorostTak to se omlouvám jestli jsem se Tě nějak dotkl, jsem jen obyčejný trouba který nechápal proč tu opakovaně omíláš "možnost volby Op/Pos" v přijímači (kterou kromě Tebe asi nikdo jiný ani nikdy nehledal).. a měl jsem tudíž za to, že Ti stále uniká jak Diseqc 1.0 funguje![]() |
lance
![]() |
|
RE: Diseqc prepinac nefungujeProblém proč někdy nějaká kombinace přijímač-relé nefunguje jak by měla může být v implementaci Diseqc 1.0 v daném přijímači a také vlastnostmi konkrétního relé, přijímač vysílá poveny v nějaké časové posloupnosti po nějakou dobu atd. a to musí jít dohromady s rychlostí přepnutí relé, jeho propustností pro povely v kaskádě... prostě je to někdy o praktickém zkoušení a nalezení vhodné kombinace konkrétního typu přijímače a konkrétních typů relé (zvláště u kaskádových zapojení) |
lance
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
![]() |