![]() |
|
Skylink nastavení zvukuPotřebuji poradit jestli mám u sat. receiveru Technisat Isio nastavit u zvuku :Dolby digital zapnout nebo vypnout ???? Mám Skylink,pořídil jsem si optický kabel a propojil s domácím kinem. U receiveru mám nastaven Bistream,ptám se proto jestli má vůbec smysl u Skylinku nastavovat DD zvuk 5.1. Než špatné 5.1 tak raději kvalitní stero zvuk. HBO nemám,tam bych určitě 5.1 zvolil. Dík za radu |
slava68
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 608 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
![]() |
|
@slava68a proč chceš "poradit"? Nemáš vlastní uši?Zapni,poslechni,porovnej a pak si nech zaplé to,co se ti více líbí. Nic složitého v tom nehledej ... ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 954 |
![]() |
|
RE: Skylink nastavení zvukuPřesto si nechám poradit,jak nastavit. |
slava68
![]() |
|
RE: Skylink nastavení zvukuja mam nastavene dolby zap.toto preferuje stopu DD. potom u HDMI ktory ide do TV s dvomi repro nastaveny zvuk na downmix aby som zvuk mohol ovladat DO technisatu. SPDIF mam na bitstream a optokabel do AVR. AVR pozivam len v pripade slusneho zvuku a dobreho filmu |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
RE: Skylink nastavení zvukuDagy2 díky,projížděl jsem to teď odpoledne a zjistil jsem,že když DD zapneš v nastavení zvuku,tak to jen upřednostíš.Asi nechám DD vypnout a případně kvalitního filmu a taky programu v nastavení zvuku u jednotlivého programu zvolím digital. Pak to jde taky v 5.1 |
slava68
![]() |
|
RE: Skylink nastavení zvukuJá mám na VU DD puštěné třeba u Prima ZOOM a Prima COOL. Tam je zvuk pěkný. To samé u ČT. Tady jsou třeba excelentní přenosy z mistráků v hokeji a nebo fotbalu. Na Nově je třeba DD nepoužitelné, tady mám stereo. Na HBO u Skylinku zase výborné.koaxial & utp
|
Diaboltp
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 438 |
![]() |
|
NevímAle nechám se poučit.Kdo z našich provideru a na kterých programech kromě HBO vysílá opravdové nezmršené 5.1.Novy,Primy a jejich bastardi to nemá s 5.1 vubec nic společného.Mluvené slovo po celý film-pořad ze všech tří předku.CT tam je minimálně 90% 2.0.takže o ničem.![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
A tímmluveným slovem myslím i dialog-monolog bez jakéhokoliv dalšího doprovodného zvuku. |
hobo
![]() |
|
Nakonecstačí porovnat s každým DVD z trafiky za 40,- pokud je tam 5.1 tak to je skutečné. |
hobo
![]() |
|
RE: Skylink nastavení zvukuDolby digital je oznaceni druhu komprese. Nic to nevypovida o poctu kanalu. Klidne muze byt dolby digital jen s 2ma kanaly. Stejne tak muze byt mpeg audio 5.1. |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
![]() |
|
@MikekOvšem tady je řeč v dotazu o DD 5.1.specielně tedy ještě v případě Skylinku.A zdaleka nejenom u Skylinku je jakoby 5.1. Pouze HBO není jakoby.![]() |
hobo
![]() |
|
RE: Skylink nastavení zvukupreco by prznil nieco???DD2.0 je bezne na nemeckych programoch a tak ho technisat posunie do AVR ako stereo. technisat nema DPL. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
@hoboNa nově je zvuk v DD zprzněný - tam je vlastně zprzněné všechno..., ale na ZOOM u některých dokumentů jede reálné 5.1. Stejně tak Discovery HD a myslím že jsem zkoušel i Filmbox HD. Prologic je přežitek z analogové doby, ten nemá s DD nic společného. Digitální AVR si určuje dekodér sám a ty opravdu dobré dokáží algoritmem i u sterea docela pěkně nakrmit zadní repráky. A to ne tak, že tam pustí všechno - vyzpožďují a rozfázují zvuk a klidně dozadu pustí jen hudební doprovod a nebo ruchy. Není to plnohodnotný vícekanál, ale určitě to nic nehyzdí - zvláště u běžného sledování televize. Mám vyzkoušeno na Yamaha RX-V 663, propojeno optikou z VU.koaxial & utp
|
Diaboltp
![]() |
|
@DiaboltpTen Proligic jsem uvedl jako první-protože od této vymoženosti se za léta vyrojily ruzné názvy této funkce v dnešních AV rec.Možná jsem neměl to štěstí možnost zachytit u Zoomu reálné 5.1.Filmbox HD ho nemá nikdy.Mám to optikou do AV rec.Onkyo asi 2-3 roky starého.Ted jsem vyzkoušel jak Discovery tak Zoom a mluvený hlas jede opět ze ze všech tří předku.O Filmboxu HD nemluvě to je uplně to samé.AV rec.detekuje 5.1.ale to je asi vše.K čemu je tedy zařazen hlavně prostřední repro?Na mluvené slovo ne?Počkal jsem si na dialogy dvou osob bez jakéhokoliv doprovodného zvuku opět zvuk ze všech tří předních repro.Toto se u HBO nikdy ale nikdy v případě 5.1.nestane.Nestane se taktéž,jak již uvedl výše,ani u jednoho DVD z trafiky.Takže u Skylinku jedině HBO je skutečné 5.1.I když co nejmodernější a drahý AV rec.si určuje sá co chce nikdy to není opravdové 5.1 Nemám co dodat.![]() |
hobo
![]() |
|
@Dagy2Nebudu se opakovat řeč byla o 5.1 v případě Skylinku.![]() |
hobo
![]() |
|
Jenomdodám.Ještě jedno skutečné 5.1.na Skylinku je na programu INSIGHT TV HD.Tam mluvené slovo je pouze ve středním repro. Stačí kdykoliv porovnat s ostatním jakoby 5.1 kromě HBO HD.A to je ode mne všechno.![]() |
hobo
![]() |
|
@hoboFilmox extra HD - to jsem popletl. Z jakého zdroje a jak nastaveného ti jede zvuk? To, co popisuješ, mi dělá jenom Nova.Zoom i Cool mluví z centrálu, doprovod z hlavních a ruchy zezadu. Sub bass jede z aktivního wooferu. Na VU mám nastaveno AC3 downmix vypnuto a PCM multikanál vypnuto. AVR detekuje správně DD tam kde je, kde je mpeg stereo, tam detekuje pcm. Když zapnu pcm multikanál, všechno dekoduje VU a reciever jenom přebírá a zesiluje výsledek. AVR mám nastaveno dle referenčního BD pro kalibraci 7.2 systémů. Teď jsem zkoušel zapnout Pure Direct, což je zvuk bez "přikrášlování" a kromě ploššího zvuku žádná zásadní změna nenastala... koaxial & utp
|
Diaboltp
![]() |
|
Zkoušeljsem zvuk jak z UPC kabel,Skylink,Freesat.Na UPC mám modul a v TV nastaveno DD automaticky připojeno přes optiku.V přístroji Vantage 7100S mám Skylink nastaveno v menu zvuku DD zapnuto,SPDIF DD zapnuto,HDMI DD zapnuto-vypnuto nehraje roli zvuk jde z optiky přístroje.To je na Vantage.Na HD BOXU je nastavení zvuku HDMI DD zapnuto,Výchozí DD zapnuto připojeno přes koax zvuk kabel.Všude stejný výsledek jak jsem popsal výše.Otázka AV rec.taktéž detekuje správně tam kde je DD tak DD,tam kde je mpeg stereo tak detekuje PCM a přehodí z DD na umělý prostorový zvuk u mne nazvaný jako NEO:6 Cinema.Mimochodem přehodí to logicky i při DD 2.0 což je vlastně také stereo.Proč tedy AV rec správně detekuje skutečný DD 5.1,kde zvuk je tak jak má být jak si popsal, což je podle mne HBO HD a INSIGHT TV HD a ostatní Novy a Primy atd.tlachá zvuk ze tří předních?Proč to nedělá u těch dvou.Jinak ten Film box HD jsem samozřejmě pochopil.![]() |
hobo
![]() |
|
Pro jistotuJsem projel všechna nastavení na tom Onkyo podle návodu a vše je správně.![]() ![]() |
hobo
![]() |
|
JeštěUpřesním,že na tom HD BOXU mám FreeSat a tam jsem zkoušel Discovery HD,Animal Planet HD a HBO HD.Jedině HBO reprodukuje správně 5.1.Takže tři ruzné zdroje zvuku od provideru a všude stejný výsledek.![]() |
hobo
![]() |
|
@hoboMám na Vás dotaz:Jaké je Vaše pracovní oborové zařazení, případně přímo pracovní pozice? |
Melichar P
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 83 |
![]() |
|
@Melichar PStarobní duchodce.A co to má společného s debatou?![]() |
hobo
![]() |
|
@hoboZajímalo mě co děláte, že máte tolik času tady pořád psát dokola obsáhlé příspěvky na poměrně dětinská témata. |
Melichar P
![]() |
|
@Melichar PZa prvé nepovažuji toto téma za dětinské-reagoval jsem na uvodní dotaz.Ten Vám připadá dětinský?A jaké další reakce jsem kdy měl tedy obsáhle dokola příspěvkovat? |
hobo
![]() |
|
@hoboVy nepovažujete, já ano. Je to věc názoru. Jděte se občas projít, odreagovat, vyčistit hlavu. Uvidíte, že existuje i jiný svět, než ten, kterým se obklopujete. |
Melichar P
![]() |
|
@Melichar PToto je bezesporu web venovany technickym vecem. Pan Hobo tu diskutuje o technickych vecech. Popravde mi unika smysl vasich prispevku. Ja se zvuku venuji pomerne profesionalne a docela rad si s panem Hobo vymenim par poznatku. A pak klidne pujdu na hriby.koaxial & utp
|
Diaboltp
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
![]() |
|
![]() |