Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Subjektivní kvalita video výstupu - UHD

Najde se zde někdo, kdo se pokusil o nějaký alespoň miniaturní "test" kvality obrazového výstupu (HDMI) dostupných satelitních přijímačů a to na UHD vysílaném contentu?
Je možné s jistou mírou erudice doporučit nějaký UHD sat receiver právě pro jeho kvalitní obvody zpracování obrazu?

JanHora
Registrace: 8/2018
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Subjektivní kvalita video výstupu - UHD

Používám USB tuner a notebook s projektorem....obraz naprosto excelentní. R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

VU solo 4K mám a na kvalitu obrazu si nestěžuju. DM 900 4K jsem zákazníkovi dával na motor a po flash z originál firmwaru, který je téměř nepoužitelný, na Open ATV 6.1 má obraz taky excelentní. I na HD je to moc pěkné.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

@JanHora

Já bych pro vás doporučil nejprve Bohnice.

prazak
Registrace: 9/2018

akékolvek testy
vykonávam vo svojom volnom čase
a za euro,doba zadarmo už , ak nevieš pred 30rokmi chválabohu skončila :)

rohan
Registrace: 9/2018

@JanHora

A čemu konkrétně nerozumíte? :laughing:

MartinP
Registrace: 8/2016

@MartinP

:laughing: R^

Martin79
Registrace: 7/2008

Diaboltp

S jistou mírou erudice musím říct, že bych Tvým zákazníkem asi nechtěl být, nic ve zlým...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Já se jako spokojený vlastník připojím s doporučením pro Vučko Solo 4K, i když možnost testování a bezprostředního porovnávání jsem neměl. Jistě by bylo zajímavé srovnání tohoto stroje s TechniSat DIGIT ISIO.

Melichar P
Registrace: 10/2018

pro upřesnění

Tím jsem myslel, že do dreamu nepatří openATV, i když je to můj oblíbený image pro mipsel...

tukan

@tukan

DM 900 4K neni Mipsel, ale ARM

matchboxx
Registrace: 9/2012

tukan

A čo patrí do dreamu DM 900 4K ?

Dreambox DM 900 UHD 4K Triple tuner 1x DUAL DVB-S2X- 1x DVB-C/T2 - Dreambox DM 7020 HD - od legendárnej nemeckej firmy - Image OpenPLi & OpenATV - 6 x LNB Inverto Black Ultra - TV OLED LG 55B7V

Naaalim
Registrace: 3/2016

@tukan

Podívej, ATV jsem tam dal jenom proto, že zákazník nebyl spokojen s Dream Enigmou. Vůbec se v ní nevyznal a popravdě - není se mu proč divit. Proč si koupil zrovna DM 900 nevím, po mě chtěl to jen zprovoznit. Pravdou ale je, že s Open ATV dream jede a jede o poznání svižněji, než s původním OS. Boot téměř okamžitý, pluginy, které zákazník požadoval bez problémů, ovládání intuitivní. Majitel je spokojený, nemá problém s online archivy, tak proč bych to měl řešit?

koaxial & utp

Diaboltp

do dreamu DM 900 4K jedině software 2.5

Dreambox DM900,Dreambox TWO ,Sony BRAVIA KD65AF8 OLED XR-65A80L OLED

Pepik71
Registrace: 1/2006

Jo, to je fakt. Kdybych si pořídil DM, budu tam mít nějakou image 2.5.. Bohužel ale asi víme, jak dlouho se řešili problémy s pluginy pro archivy Primy v hbb na sat a nebo CZ/SK archivy. Tohle má zase ATV vychytané a tohle chce používat majitel tohoto stroje. That´s all.

koaxial & utp

Diaboltp

Taky test nema sancu urobit ziadny amater!!! Na amaterskej urovni to bude dost o "subjektivnom dojme" aj ked moze byt viditelne pri pripojenych "rovnakych rovnako nastavenych paneloch" rozdiel v obraze z roznych prijimacoch.
Obraz nejde priamo po demodulacii/dekodovani von na HDMI, ale je este spracovany systemom/procesorom. A tam sa da nastavit toho velmi vela...

kobram
Registrace: 4/2014

matchbox

To nevidíš, že přesně to jsem podotkl? Z vlastní zkušenosti po přechodu z vučka na dreama, taky jsem tam hned cpal openATV, ale OE2.5 je opravdu někde jinde, co se týče obrazu, rychlosti, prostě všeho. Kdybys mu tam dal skin mymetrix z openATV, tak by byl spokojen. Nevím, proč je původní skin jak ze staré 7000-covky z minulého století. Na jinou skladbu menu a systému se dá zvyknout, stačí se v tom trochu pohrabat...

tukan

Naalim

Poslední unstable+GP4, popř. Merlin...

tukan

@kobram

Nejspíše jste si pozorně nepřečetl můj vstupní příspěvek, jinak byste nenapsal svůj vcelku zbytečný post.
Jde mi právě o laické a subjektivní posouzení kvality obrazových obvodů.

JanHora

tukan

Preto som sa pýtal, lebo ja mám úplne v pohode openATV. Tu mi ide všetko. Na každom image mi niečo korektne nešlo. Buď hdd, cz/sk archív alebo TURKvod. Obraz je tak isto super, keď som porovnával s napr. Merlinom.

Dreambox DM 900 UHD 4K Triple tuner 1x DUAL DVB-S2X- 1x DVB-C/T2 - Dreambox DM 7020 HD - od legendárnej nemeckej firmy - Image OpenPLi & OpenATV - 6 x LNB Inverto Black Ultra - TV OLED LG 55B7V

Naaalim
Registrace: 3/2016

Naalim

Není nad to být spokojen, každý má jiné priority, takže proto i různá hodnocení. Když Ti všechno funguje a jsi spokojen, není důvod něco měnit a at si každý myslí, co chce...

tukan

@JanHora

" Jde mi právě o laické a subjektivní posouzení kvality obrazových obvodů."
" Větší blábol aby jeden pohledal. "
" Najde se zde někdo, kdo se pokusil o nějaký alespoň miniaturní "test" kvality obrazového výstupu (HDMI) dostupných satelitních přijímačů a to na UHD vysílaném contentu?
Je možné s jistou mírou erudice doporučit nějaký UHD sat receiver právě pro jeho kvalitní obvody zpracování obrazu?"
A v tom vstupnom príspevku nevidím slovo laické, ani subjektívne, ani nič podobné, čo by tomu malo nasvedčovať.
Ono totiž, ani si neviem predstaviť, ako by laik mohol urobiť "test" DOSTUPNÝCH satelitných prijímačov. Hlavne že subjektívne a "na UHD vysílaném contentu". Ale s istou mierou erudovanosti!
" Větší blábol aby jeden pohledal. "

Frank11
Registrace: 2/2009

@Frank11

oba vime, co ted od nej, nebo alter ega Melichara prijde za odpoved, ze? :)))

MartinP

Ono to chce číst i titulek příspěvku, například.
Ale chápu, že pro některé i přesto, že jsou schopni si přečíst sled slov, je pochopení jejich významu v podstatě neřešitelným problémem.

JanHora

@MartinP

Áno. Erudovane nám to laicky vysvetlí a samozrejme to bude subjektívne vysvetlenie.

Frank11
Registrace: 2/2009

@JanHora

hele, borce, game over, si myslim. :))) Jako z pocatku ten tvuj trolling byl celkem na solidni urovni, remeslne jsi to mel fakt dobre provedeny, uznavam, a hrat tu hru s tebou melo cenu (vcetne toho vykani) ale ted uz to trosku flakas... jako zalozit si pri banu tohohle uctu alterego Melichara, mit uplne stejnej styl vystupovani a hrat to tak okate stejne, to preci nemuzes myslet uz ani vazne, to nema zadnou uroven... a pak si jeste s tim druhym uctem i sam odpovidat na vlastni temata... Vzdej to, stejne uz to vsichni prokoukli :-/

MartinP
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra