![]() |
|
Vstupní citlivost přijímačeDnes mi přišel set-top-box, značku uvádět nebudu. Úplně mě vyvedla z míry citlivost tohoto přijímače. Ty programy, které jsem chytal s anténou se zesilovačem a občas některé ty vzdálenější kostičkovaly, tak nyní jdou perfektně, bez jediné kostičky. Dříve jsem měl naladěno pozemně okolo 60 kanálů, nyní jich mám 125, to jsou stanice, o kterých jsem dříve vůbec nevěděl a všechny bez kostičkování.Potom ať mě někdo v krámu vykládá, že citlivost je u všech přijímačů stejná, tak s ním asi vyběhnu. Jiná věc je, že se to neuvádí. Ale místo složitého laborování s anténou, je lepší a lacinější zakoupit takovýhle přijímač a je po starosti. |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
RE: Vstupní citlivost přijímačeMám stejnou zkušenost. Jsou v tom obrovské rozdíly. Citlivost tuneru je věc, která mě zajímá nejvíc. Chci přece chytit, i vzdálenější vysílače. Bohužel tato nejdůležitější veličina u tuneru ,se většinou neuvádí. A to je špatně !!!0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
RE: Vstupní citlivost přijímačeNo, ono to může být i docela jinak. Uvidíte, jak stabilní to bude v čase.Taky předpokládám, že z těch programů bude hodně duplicitních nebo placených (Plustelka ?) |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
![]() |
|
@radek1Samozřejmě, že je tam mraky duplicitních. Ale o to tady právě jde.Důležité je to, že i ty nejslabší, dokáže přijímač naladit. Já jsem kdysi ještě když to tam vysílalo, chytil signál V1 v západních Čechách. Každý tuner to nedokázal. To je to, o co jde.... 0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
RE: Vstupní citlivost přijímačeZdar,je běžnou věcí,že citlivost tunerů různých zařízení ,je obecně různá.I právě proto ,jsou od toho fóra, aby si to uživatelé sdělili.Takový TECHNISAT MF4 DVB-S (stříbrňák),byl vynikající. Vzpomínáte na SAT analogový přijímač ECHOSTAR? |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Vstupní citlivost přijímačeUvidí se časem, mohly být nějaké lepší příjmové podmínky. Samozřejmě, že citlivost je důležitá. Mě k antenařině (jako hobby) přivedl příjem stanice RAI, tuším v roce 1972. Anténa YAGI 1.k(Jauerling), jižní Morava, LÉTO.![]() |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
![]() |
|
RE: Vstupní citlivost přijímačeVidíte a anténáří jsou ticho, to je jasné, přišli by o práci. Naštěstí těchhle dobrých je velice malounko.Je to ale fakt úžasné. |
sateliťák
![]() |
|
@sateliťákAch jo,to, že citlivost přijímače je důležitý parametr je jasné. Ovšem není mi jasné, který přijímač je mnohem lepší než ty ostatní - pochlub se ... . ![]() ![]() |
mkolega
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 165 |
![]() |
|
@sateliťákProč nemůžeš prozradit značku?Taky mě čeká koupě nového set-top boxu.P |
pichac
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 401 |
![]() |
|
set-topprozraď značku... |
Ivo SS2
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 323 |
![]() |
|
RE: Vstupní citlivost přijímačeMinimální citlivost přijímače je jasně definována dle modulačních parametrů vysílaného multiplexu.https://dvbt2.webnode.cz/_files/200000114-0e1ea0f120/2.png Samozřejmě je předpoklad určitého šumového čísla. Pak existují další věci, které výsledky ovlivňují. Selektivita, echo.... Různé věci k nalezení na tomto webu. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
RE: Vstupní citlivost přijímačeA jak pak se jmenuje ten zázračný přijímač, když se téma nachází v sekci "jiné placené TV"??Jedna věc je potřebná minimální úroven signálu pro lock, druhá věc je minimální odstup C/N pro lock a další věcí je selektivita vstupního dílu. Tohle jsou důležité parametry pro vstupní díl přijímače. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Vstupní citlivost přijímače... zmerať citlivosť vstupu prijímača nieje také zložité, len treba vedieť ako na to, ale pre dnešných rýchlokvasných technikov to bude priam neriešiteľný problém ....![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dano01
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 371 |
![]() |
|
@dano01Tak jo, dej nějakou hodnotu (alespoň řádově) kolik by ta citlivost měla - mohla být a dej k tomu i jednotky. Já se snad zvednu od PC půjdu vyhledat nějakou knížku z mé sbírky (pro osvěžení toho co už jsem zapoměl, nebo snad nikdy nepoužil...)![]() ![]() |
mkolega
![]() |
|
RE: Vstupní citlivost přijímačeTipuju to na Tesla Vista![]() |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
@mkolega... 0,8 až 1,2 μV / 75ohm ... v starých jednotkách,, v S / N v jeddnotkách dB si to každý prepočíta.....![]() ![]() ![]() |
dano01
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 371 |
![]() |
|
RE: Vstupní citlivost přijímačetak jestli to byl super srot se starym devebetem a tedka ma tedvojku s necim rozumnym tak proc ne. ja spis nechapu tu sekciDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Vstupní citlivost přijímačetřeba na str. 12https://www.ctu.cz/cs/download/digitalni_vysilani/d-book_2014_09_30_v4-02.pdf |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 044 |
![]() |
|
@RAFI007Dobrá práce, díky.![]() ![]() ![]() |
mkolega
![]() |
|
RE: Vstupní citlivost přijímačeNemohu sem dát značku, to by byla reklama, jedině jí snad pošlu zprávou.Jenom poznámku: Na vysílací stožár (Vysílač) jsem nelezl a anténu mám pořád stejnou. Takovéhle doslova psí kusy s tím udělá vstupní citlivost. |
sateliťák
![]() |
|
@pichacV nejhorším tě to prozradím, ale až budeš nějaký týden hledat a shánět možné i nemožné informace na netu, jako já. Časem se k tomu nějak dostaneš. O co by to bylo snažší, kdyby se to uvádělo. |
sateliťák
![]() |
|
@Ivo SS2To samé jak pro pícháče. |
sateliťák
![]() |
|
@SaxonSaxone, já to chápu, ale vcelku mě to nezajímá. Pro mě je důležité, co to chytne a to asi každého zajímá především. |
sateliťák
![]() |
|
@bublajsJakou sekci nechápeš. |
sateliťák
![]() |
|
@bublajsAha, tak tu sekci také nechápu, já jsem tam dával jinou, sem to museho skočit nějakým záhadným způsobem. Tak promiň, ale za to fakt nemohu. |
sateliťák
![]() |
|
@dano01Tak to jsi hodně mimo mísu! To je nesmysl!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
![]() |