![]() |
|
Vstupní citlivost přijímače-přepsanáVstupní citlivost přijímače (# 569)Dnes mi přišel set-top-box, značku uvádět nebudu. Úplně mě vyvedla z míry citlivost tohoto přijímače. Ty programy, které jsem chytal s anténou se zesilovačem a občas některé ty vzdálenější kostičkovaly, tak nyní jdou perfektně, bez jediné kostičky. Dříve jsem měl naladěno pozemně okolo 60 kanálů, nyní jich mám 125, to jsou stanice, o kterých jsem dříve vůbec nevěděl a všechny bez kostičkování. Potom ať mě někdo v krámu vykládá, že citlivost je u všech přijímačů stejná, tak s ním asi vyběhnu. Jiná věc je, že se to neuvádí. Ale místo složitého laborování s anténou, je lepší a lacinější zakoupit takovýhle přijímač a je po starosti. |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
Ostatní příspěvky jsou v sekci Jiné placené TVOstatní reakce omylem v sekci "Jiné placené TV" |
sateliťák
![]() |
|
přijímač nemáza úkol dohánět vodfláknutou anténu |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 396 |
![]() |
|
@pierrepetrTo ano, ale je to daleko snažší a hlavně lacinější a nemusím se šplhat někde po střeše. Čili přijatelnější a je to hned. A také nikoho otravovat. |
sateliťák
![]() |
|
@sateliťáktak mě to vychází,že by stačil zesilovač a máš vyřešenou blbou citlivost |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Vstupní citlivost přijímače-přepsanáA k vůli nesprávné sekci to sem cpeš znovu??Když nedovedeš říct značku,tak si to nech pro sebe....hodnota informace úplně nulová a vlastně není o čem hovořit...nebyl by lepší napsat článek?? ![]() ![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
@sateliťáka to jsi měnil DVB-T2 HEVC za DVB-T2 HEVC? |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 044 |
![]() |
|
@sateliťákPředevším ale nejde o citlivost ale o kvalitu demodulátoru a ta je většinou daná použitým FW. Algoritmus demodulace je totiž zcela zásadní parametr. Proto některé přijímače zvládají echo, preecho a jiná znehodnocení signálu, zatímco jiné přijímače s tím mají problémy!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
@sateliťákMožná, tvůj starý přijímač měl horší citlivost, ten nový je průměrný a ty jsi z toho na větví. Napiš značku, a pak můžeme diskutovat. Takto je to jen tvůj názor, což je málo. Děláš tajnosti a to už je podezřelé, že nehraješ fér. |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 716 |
![]() |
|
RE: Vstupní citlivost přijímače-přepsanáCo ja rikam ok citlivost vyborna strong 8211 jinak tesla toje srot diway telesystem taky nic moc teda a kor to menu jak prvni pocitac .ten strog obrazove ok velke dalkove citlivost vyborna atd.... |
Dexerwave
Registrace: 10/2017 Příspěvků: 567 |
![]() |
|
RE: Vstupní citlivost přijímače-přepsanáStarší,ale dobré https://www.vutbr.cz/www_base/zav_prace_soubor_verejne.php?file_id=15752 |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
@DexerwaveTen STRONG 8211 jsem koupil na zahradu a zatím bezi OK.![]() |
mkolega
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 165 |
![]() |
|
RE: Vstupní citlivost přijímače-přepsanáCo ten STB Thomson TH712, mělo by to byt stejne jako Strong8211. Podle testu ma také lehce nadprumernou citlivost tuneru. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 673 |
![]() |
|
@sateliťáknejak mi z tech tvych informaci jednoznacne nevyplyva mas-li ten stb pripojen primo na antenu, nebo je v trase jeste zesilovac, popr. jine prvky, nebo slouceni s jinou antenoumuzes to upresnit? |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
RE: Vstupní citlivost přijímače-přepsanákaos, podle toho co jasne pise to ma zapojene s anténou s predzesilovacem. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 673 |
![]() |
|
@HYPERsorry (bez jako), ja to asi az tak nepobral....ale je-li to tak, pak to satelitakove porovnavani citlivosti stb nedava naprosto zadny smysl, v tomto pripade muze porovnavat snad jen podle C/N na vstupu stb, nerad bych ho podcenoval, ale bez potrebneho pristr. vybaveni toho asi neni schopen |
kaos
![]() |
|
add...ono by to asi nic zasadniho neznamenalo ani pokud by mel stb napojen primo na antenu, prece se neda provozovat prijem na prahu urovne citlivosti a podle toho vybirat stb, to uz je lepsi nejakych tech 500-1000kc za slusny predzesilovac s nizkym sum cislem a dobrou vybuditelnosti obetovat |
kaos
![]() |
|
@kaostak tak......... |
pierrepetr
![]() |
|
@kaosto kaos:Mám dotaz - pomůže takový předzesilovač když nelocknu signál? Děkuju za info. Kabel je cca 22 m dlouhý. (Samozřejmě větší parabola by to vyřešila, ale to by pro mě znamenalo nový stožár). Děkuju všem za info. Pěkný den. |
ac1139
Registrace: 5/2018 Příspěvků: 56 |
![]() |
|
RE: Vstupní citlivost přijímače-přepsanáZáleží, jaké parametry má kanál přímo na anténě. Pokud je signál použitelný a ostatní signály v četně LTE a dalších nejsou moc silné, pak je zřejmě problém v útlumu zásuvky a koaxiálního kabelu. Nějaká forma zesílení by pomoci mohla, pokud bude zesilovač vhodný. Nejprve bych překontroloval stav svodu (koax, zásuvku a její typ). Ideálně samozřejmě měřícím přístrojem. Zásuvka může mít různý útlum (od 1, do 10 dB). Koaxiál se může na 22 metrech už projevit také (například i stíněním). Nesmíme zapomínat na typ antény (vhodnost pro dané podmínky a účel) a její umístění.Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
RE: Vstupní citlivost přijímače-přepsanáOpovídal jssm na variantu s pozemním vysíláním.Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
založím nové téma,ať se to sem neplete |
ac1139
![]() |
|
neuvědomil jsem siže se zde jedná o pozemní vysílání |
ac1139
![]() |
|
@ac1139když nehraje sat po 22m kvalitního koaxu, zes. nepomůže, jiný přijímač pomoci může |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Vstupní citlivost přijímače-přepsaná...event. jiný LNB |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
@ac1139Tvů dotaz svědčí o Tvojí neznalosti problematiky. Tím se Tě ovšem nechci nikterak doktnout. Není povinností všech znát všechno. V každém LNB je dnes zesilovač, který signál zesiluje o min. cca 65-70dB. Dalo by se říct, že o stejnou hodnotu je možné signál zeslabit cestou k přijímači. V praxi je nutné mít na vstupu přijímače min. cca 35-40dB. Takže 22m kabelu je jahůdka na dortu. To není žádný problém a zesilovat signál dalším zesilovačem nemá žádný smysl!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
![]() |