Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Vstupní citlivost přijímače-přepsaná

Vstupní citlivost přijímače (# 569)
Dnes mi přišel set-top-box, značku uvádět nebudu. Úplně mě vyvedla z míry citlivost tohoto přijímače. Ty programy, které jsem chytal s anténou se zesilovačem a občas některé ty vzdálenější kostičkovaly, tak nyní jdou perfektně, bez jediné kostičky. Dříve jsem měl naladěno pozemně okolo 60 kanálů, nyní jich mám 125, to jsou stanice, o kterých jsem dříve vůbec nevěděl a všechny bez kostičkování.
Potom ať mě někdo v krámu vykládá, že citlivost je u všech přijímačů stejná, tak s ním asi vyběhnu.
Jiná věc je, že se to neuvádí. Ale místo složitého laborování s anténou, je lepší a lacinější zakoupit takovýhle přijímač a je po starosti.

sateliťák
Registrace: 2/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49
Odpověď v diskusním vlákně

Ostatní příspěvky jsou v sekci Jiné placené TV

Ostatní reakce omylem v sekci "Jiné placené TV"

sateliťák

přijímač nemá

za úkol dohánět vodfláknutou anténu

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

To ano, ale je to daleko snažší a hlavně lacinější a nemusím se šplhat někde po střeše. Čili přijatelnější a je to hned. A také nikoho otravovat.

sateliťák

@sateliťák

tak mě to vychází,že by stačil zesilovač a máš vyřešenou blbou citlivost

pierrepetr

RE: Vstupní citlivost přijímače-přepsaná

A k vůli nesprávné sekci to sem cpeš znovu??
Když nedovedeš říct značku,tak si to nech pro sebe....hodnota informace úplně nulová a vlastně není o čem hovořit...nebyl by lepší napsat článek?? :laughing: Rv

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

@sateliťák

a to jsi měnil DVB-T2 HEVC za DVB-T2 HEVC?

RAFI007
Registrace: 1/2006

@sateliťák

Především ale nejde o citlivost ale o kvalitu demodulátoru a ta je většinou daná použitým FW. Algoritmus demodulace je totiž zcela zásadní parametr. Proto některé přijímače zvládají echo, preecho a jiná znehodnocení signálu, zatímco jiné přijímače s tím mají problémy!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

@sateliťák

Možná, tvůj starý přijímač měl horší citlivost, ten nový je průměrný a ty jsi z toho na větví. Napiš značku, a pak můžeme diskutovat. Takto je to jen tvůj názor, což je málo. Děláš tajnosti a to už je podezřelé, že nehraješ fér.

vlcek
Registrace: 1/2009

Co ja rikam ok citlivost vyborna strong 8211 jinak tesla toje srot diway telesystem taky nic moc teda a kor to menu jak prvni pocitac .ten strog obrazove ok velke dalkove citlivost vyborna atd....

Dexerwave
Registrace: 10/2017

Starší,ale dobré https://www.vutbr.cz/www_base/zav_prace_soubor_verejne.php?file_id=15752

hdpe
Registrace: 11/2007

@Dexerwave

Ten STRONG 8211 jsem koupil na zahradu a zatím bezi OK. R^

mkolega
Registrace: 12/2016

Co ten STB Thomson TH712, mělo by to byt stejne jako Strong8211. Podle testu ma také lehce nadprumernou citlivost tuneru.

HYPER
Registrace: 11/2010

@sateliťák

nejak mi z tech tvych informaci jednoznacne nevyplyva mas-li ten stb pripojen primo na antenu, nebo je v trase jeste zesilovac, popr. jine prvky, nebo slouceni s jinou antenou
muzes to upresnit?

kaos
Registrace: 2/2009

kaos, podle toho co jasne pise to ma zapojene s anténou s predzesilovacem.

HYPER
Registrace: 11/2010

@HYPER

sorry (bez jako), ja to asi az tak nepobral....
ale je-li to tak, pak to satelitakove porovnavani citlivosti stb nedava naprosto zadny smysl, v tomto pripade muze porovnavat snad jen podle C/N na vstupu stb, nerad bych ho podcenoval, ale bez potrebneho pristr. vybaveni toho asi neni schopen

kaos

add...

ono by to asi nic zasadniho neznamenalo ani pokud by mel stb napojen primo na antenu, prece se neda provozovat prijem na prahu urovne citlivosti a podle toho vybirat stb, to uz je lepsi nejakych tech 500-1000kc za slusny predzesilovac s nizkym sum cislem a dobrou vybuditelnosti obetovat

kaos

@kaos

tak tak.........

pierrepetr

@kaos

to kaos:
Mám dotaz - pomůže takový předzesilovač když nelocknu signál? Děkuju za info.
Kabel je cca 22 m dlouhý.
(Samozřejmě větší parabola by to vyřešila, ale to by pro mě znamenalo nový stožár).
Děkuju všem za info.
Pěkný den.

ac1139
Registrace: 5/2018

Záleží, jaké parametry má kanál přímo na anténě. Pokud je signál použitelný a ostatní signály v četně LTE a dalších nejsou moc silné, pak je zřejmě problém v útlumu zásuvky a koaxiálního kabelu. Nějaká forma zesílení by pomoci mohla, pokud bude zesilovač vhodný. Nejprve bych překontroloval stav svodu (koax, zásuvku a její typ). Ideálně samozřejmě měřícím přístrojem. Zásuvka může mít různý útlum (od 1, do 10 dB). Koaxiál se může na 22 metrech už projevit také (například i stíněním). Nesmíme zapomínat na typ antény (vhodnost pro dané podmínky a účel) a její umístění.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

Opovídal jssm na variantu s pozemním vysíláním.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

založím nové téma,

ať se to sem neplete

ac1139

neuvědomil jsem si

že se zde jedná o pozemní vysílání

ac1139

@ac1139

když nehraje sat po 22m kvalitního koaxu, zes. nepomůže, jiný přijímač pomoci může

lance
Registrace: 10/2008

...event. jiný LNB

lance
Registrace: 10/2008

@ac1139

Tvů dotaz svědčí o Tvojí neznalosti problematiky. Tím se Tě ovšem nechci nikterak doktnout. Není povinností všech znát všechno. V každém LNB je dnes zesilovač, který signál zesiluje o min. cca 65-70dB. Dalo by se říct, že o stejnou hodnotu je možné signál zeslabit cestou k přijímači. V praxi je nutné mít na vstupu přijímače min. cca 35-40dB. Takže 22m kabelu je jahůdka na dortu. To není žádný problém a zesilovat signál dalším zesilovačem nemá žádný smysl!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra