Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

VideoRedo TV Suite V5

Prosím má někdo zkušenosti s programem Video redo Tvsuite V5? Jsem si ho právě zakoupil a chci převádět a vypalovat nahrávky na DVD Video ze satelitního příjmače co nahraji.Prosím je někde v nastavení nebo jak- prostě vystříhám reklamy atd- to je v pořádku pak zadám přidat na DVD a poté vygenerovat DVD proběhne převod, vypálí to na DVD to je v pořádku, pak to pustím ale obraz je o proti originálu dost jiný. Nejenom že se mě zdá neostrý, ale hlavně místama jako úplně takový jakoby kostičkový rozmazaný a pak zas zaostří a tak se to střídá v nepravidelných intervalech, podotýkám na originále nic takového není. Mělo by to i opravit chyby ten program ale místo toho je to ve výsledku ještě horší. Mám ho legálně koupený zaktivovaný klíč všechno, Prosím o radu kde mám chybu. Děkuji Radovan ;) ;)

Satelitní parabola Fuba 105cm, motor Strong. satelitní příjmače Amiko Alien 2 Triple+ Dreambox DM920 UHD, satelitní PC Karta TBS 5925

kočička
Registrace: 11/2011
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53
Odpověď v diskusním vlákně

@kočička

Při 440 minutách mi to vycházi na bitrate cca 1,1Mbit/s při jednovrstvém DVD - to je pro MPEG-2 opravdu malý bitrate. Musíš ubrat počet nahrávek, tak aby ses dostal alespoň na 5,1Mbit/s (u klasických DVD rekordérů jako SP) nebo 3,5Mbit/s (LP). Můžeš samozřejmě i méně (2,5Mbit/s EP), ale pak bude dost vidtelná komprese. Obecná složka 10GB znamená, že se použitý bitrate spočítá na velikost 10GB, což se ti nejvejde ani na dvouvrstvé DVD. Je to určeno pro přehrávání DVD-Video obsahu z HDD.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

@SirMax

Aha tak to děkuju to idu hned zrušit aby to nevypálilo už jsem tak zničil asi 15 DVD a obraz nanic :( :(

Satelitní parabola Fuba 105cm, motor Strong. satelitní příjmače Amiko Alien 2 Triple+ Dreambox DM920 UHD, satelitní PC Karta TBS 5925

kočička

VideoRedo

Teď jsem tam snížil počet nahrávek na 5
a v té tabulce dole pokud tomu dobře rozumím
tak je tam Zdroj 4.17 Mbps a DVD 2.43 Mbps
mám to prosím zkusit? :((

kočička

@kočička

Dej pouze "Sestavit do VIDEO_TS" do určené složky (bez vypalování) a poté z té složky přehraj některý z větších videosouborů a sám uvidíš, zda ti to bude vyhovovat.

SirMax

RE: VideoRedo TV Suite V5

Nič v zlom, ale toto, o čo sa tu "kočička" snaží je tiež z môjho pohľadu trošku (ale dosť!) zastaralé.
Takéto záležitosti som "lúskal" min. pred 15 rokmi, keď "leteli" DVD-čka.
Ja osobne by som to riešil inak!
Keď tvoja známa má v láske DVD, v prvom rade by som si zistil, či ten jej DVD prehrávač/rekordér dokáže spracovať trebárs Xvid,Divix atď... videoformát?! A do niektorého s týchto formátov by som konvertoval tie seriálové časti! Jednoduchá matematika, 300 dielov, pri počte 5 až 6 častí na jednom DVD mi to vychádza na 50 až 60 DVD!
A prečo nie klasický MPEG-2 formát?
To je prosté, pretože klasické, lacné jednovrstvové DVD s kapacitou 4,7GB - tak tu na takomto DVD je miesto max. na DVA!!! diely seriálu - keď rátam, že jeden diel má cca 45 minút. Keď chceš zachovať aspoň akú-takú kvalitu videa!

Samozrejme v dnešnej dobe, keď je štandartom záznam na HDD, riešiť nejaké vypaľovanie DVD nemá význam!

A moja rada na záver?!
"kočička"! Tlmoč svojej známej, že doba napreduje míľovými krokmi a je potrebné aj niečo investovať do nákupu techniky a nieje rozumné využívať 15 - 20 rokov zastaralé šroty!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

A ešte som zabudol dodať jednu vec, t.j. nákup toho programu na spracovanie videa boli podľa mňa zbytočne vyhodené peniaze. Veď predsa existujú free programy, cez ktoré urobíš všetko, čo potrebuješ a zadarmo. Samozrejme, tvoj čas strávený pri PC do toho nerátam, to je tvoj "biznis"!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

@mmiriboy

"Veď predsa existujú free programy, cez ktoré urobíš všetko, čo potrebuješ a zadarmo."

S tím tedy rozhodně nemohu souhlasit.

SirMax

@mmiriboy

DVD přehrávač, co zvládnul Divx/Xvid jsem používal naposledy tak před 10 roky.

SirMax

@SirMax

ale dá ale keď chce nutne platiť je to vaša vec :)))

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150

pele1
Registrace: 2/2008

@SirMax

Ver, že programy free existujú - jeden za všetky - Avidemux! S ním urobíš Xvid jak vyšité! A čo sa týka napálenia Xvid na DVD, to je predsa jednoduché, toto zvládne aj samotný Windows, vypáliť data DVD, na to nepotrebuješ nič špeciálne!
;)

mmiriboy

@mmiriboy

Ano, existují. Ale platíš u nich ne penězi, ale časem, když se je snažíš přemluvit, aby dělali to, co ty chceš. Avidemux občas používám. Hlavně když potřebuji něco rychle překonvertovat - podporuje nVidia NVENC. Ale má docela dost chyb. Zvlášť poslední verze někde výkonově drhne. Verze 2.6.15 zvládne přes NVENC kódovat klidně i více jak 300 snímků/s (bez dalších filtrů, které vytěžují procesor), ale u dalších verzí se dostanu s obtížemi přes 60 s/s. U Avidemxu je třeba dát si také pozor na střih uprostřed nahrávky - ne úplně dobře napojuje audio. A nové verze neskutečně padají při HEVC. Atd ...
Velice dobrý je také MeGui, jen je trochu složitěší na ovládání.

SirMax

@kočička

Jedna taková poznámka.Jsi si jistý,že ten videorekordér na kterém to DVD přehráváš je v pořádku? Já si vypaloval na DVD taky nějaké natočené filmy a při přehrávání to mělo podobné problémy jako Ty.Zkoušel jsem různé nastavení ale bez výsledku.Nakonec se ukázalo,že videorekordér byl vadný a všechny DVD které jsem udělal šly na jiném bez problému.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

@SirMax

Čas je relatívny pojem - aspoň v tomto prípade.
Ono, keď človek vie/pozná princíp, že akým spôsobom ten daný program pracuje, t.j. pozná jednotlivé úkony, vie aspoň aké-také info o tom že čo daný program od neho vlastne "žiada", tak poväčšine na ovládanie toho daného programu príde aj sám. A z tých platených programov, aspoň u väčšiny je to tak, že sú robené pre menej znalých danej problematiky. Sú zvyčajne zjednodušené, aby užívateľ nemal s ich použitím problémy pri nastavení programu. ;)

mmiriboy

@Jarous

No jsem si jistý že to recorderem není, v pc když jsem to přehrával to DVD tak to dělalo taky

Nic poděkuju Vám všem zůstanu u toho videoredo, jak snížím počet nahrávek tak už je obraz dobrý
důležité je asi to bitrate aby bylo čím větší tak tím kvalitnější obraz

kočička

@kočička

;) ;) ;)
Samozrejme, že je dôležité to bitrate!
A ako som spomenul vyššie, na štandardné 4,7GB DVD ti vojdú max. 2 (možno?! 3!) časti seriálu, ak je nahrávka v klasickom DVD formáte (MPEG-2). Za predpokladu, že chceš zachovať kvalitu SD nahrávky z max. rozlišením
720 x 576.

mmiriboy

@mmiriboy

Ano děkuju nevěděl jsem to no omlouvám se, a ještě se zeptám žádný asi program nezvládne DVD video větší než 720x576 to jenom tak se z dovolením ptám ;) ;) ;) ;)

kočička

@kočička

Budeš se muset smířit s tím, že DVD-Video zládne max. 720x576.

SirMax

@SirMax

Ano, moc, moc děkuji za všechno ;) ;)

kočička

DVD Video 720x576

Ještě jenom taková hloupá otázka takže když si teď koupím originál nějaký film na DVD za několik stovek korun třeba tak je pouze v rozlišení 720x576 jiné neexistují? Hloupá otázka, kdyžtak se moc omlouvám ;) ;)

kočička

@kočička

Ano, max. 720x576. Větší rozlišení je možné až u Blu-ray disku, a to 3840×2160 při 60 FPS (tuším).

SirMax

@kočička

základ je u videoredo nic nekonvertovat,dávej si maximálně výstup dat 4488 Mb ,to se vejde na dvd bez konverze,pokud s tím budeš ještě něco dál dělat,třeba menu,nebo tak,dej se max 4Gb délku záznamu,jinak ti bude konvertovat,to poznáš,že to trvá dýl a tím si mrší kvalitu,aby to dostal na dvd rozměr

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@kočička

Veruže je to tak s tým rozlišením, dokonca DVD přehrávač zvyčajne z vyšším rozlíšením než je 720x576 ani nevezme, jednoducho nebude takémuto videu "rozumieť"! A je úplne jedno, či bude v MPEG-2, alebo v Xvid, či Dvix atď...
;)
Čiže na videá z vyšším rozlíšením je riešením napr.HDD, USB-klúč atď a zariadenie s podporou HD, alebo UHD.
;)

mmiriboy

@mmiriboy

Je rozdiel v akom formate a rozliseni je video a
na akom mediu (nosici) ho mame.
A inac existovalo aj hd dvd (toshiba), ale blueray (sony) ich prevalcovali. No a video v hd mpeg2 mozme mat aj v sucasnosti, len ziaden stolovy player to asi neprehra.

Kasr
Registrace: 8/2008

@mmiriboy

Ale ještě mě to nedá a zdovolením omlouvám se zeptám prosím
mluvím o tom videoredo
vystříhnu reklamy v pohodě
zvolím Save video a přišel jsem na to že tam dole je Nastavení profilu a taková tabulka úprava výstupního formátu a je tam mimo jiné
Video -max. rozměr a je tam možnost až 3840x2160 (4K) to je jako rozlišení? A režim kodování jeden nebo dva průchody?

A bitrate je tam max 35000- nebo tam mám nechat bez omezení?

Tak nevím jestli to nechat tak a nebo něco tam nastavovat?

A když to video chci zatím uložit v PC abych to až někdy vypálil na dvd tak jestli to uložit jako H264. Transport stream TS nebo jiný formát?

Škoda že tu nemůžu dát obrázek :((( :(((

kočička

Prestan s tym palenim na dvd. Dnes staci archivovat a je jedno ci na USB flashdisku, hdd, dvd placke...

Kasr
Registrace: 8/2008
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra