Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

Rai 1:dokument Osvětim,cesta bez návratu i ve 4K

Zítřejší díl pořadu Ulisse s názvem "Cesta bez návratu" je obzvlášť důležitý, pro nás všechny, pro naši kulturu, pro naše země, pro naše děti, vnoučata...
Je jedno, jakým jazykem mluvíme, kde žijeme, jestli jsme bohatí nebo chudí anebo jestli jsme černí, bílí či modří. Dnešní díl se týká prostě nás všech, nás lidí.
Rai ve spolupráci s městem Osvětim natočila strhující dvou a půl hodinový dokument o hrůzách nacismu. Natáčelo se v koncentračním táboře v Osvětimi kam běžně kamery mají velmi omezený přístup z důvodu piety.
Moderátor Alberto Angela dodal: "to, co jsme natočili je určeno především mladým, tedy těm, co neznají válku. Nebylo to jednoduché natáčení, trvalo nám to celý týden. Pohybovat se na místech kde před 80ti lety umírali lidé jenom proto, že měli jiné vlasy, oči nebo vyznání a kde je stále ještě cítit zápach všudy přítomné smrti nebylo vůbec snadné. Protože jsme museli dodržovat přísná pravidla piety na něterá místa nebyl vpuštěn celý štáb, ale pouze kameraman, zvukař a já. Náš kameraman dokonce chvílemi kolaboval, protože pohledy na místa, kde se bezcitně zabíjelo, kde se v kremačních pecech spalovala lidská těla, nejsou vůbec jednoduché. O to více, pokud v takových místech strávíte celý týden. Chvílemi jsme opravdu měli problém celý dokument dotočit. Cítili jsme nuvěřitelný pocit tísně a všudypřítomné negativní energie.
Složitost natáčení také spočívala v tom, že jsme jak je u našeho pořadu zvykem, použili tu nejmodernější televizní techniku která se zpracováním blíží té filmové..."

Sestříhanou verzi pořadu zakoupili tv společnosti:
A+E Networks pro kanál History, kanál Arte a TVP.

Zítra večer, tedy v sobotu 13.10. na Rai 1 a v UHD na Rai 4K od 21:25hod.

Rai 4K nová freq. 11.075 LCN 210 (TivuSat)

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Registrace: 8/2015
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53
Odpověď v diskusním vlákně

@pat

To netuším, jak jste na to přišel.
Ale jestli si myslite, že je to česky stejně dobře, jako jste nepozorně napsal můj nick, nebo napsal mongolština s velkým M, pak připouštím, že to mongolština mohla být.

Melichar P
Registrace: 10/2018

@franck

Franku až někde na tv.itali náhodou narazíš v programu na Umberta Tozziho tak dej vědět dík.

Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.

digidik
Registrace: 10/2008

Melichar alis JanHora

Hele Ty už to na mě a tady na nikoho nezkoušej.Ty už jsi provařanej u většiny uživatelů.
Tebe si povodím na provázku jak gumovýho kačera.
Ty Primární TV...

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

@pat

Co je to ten alis?

Melichar P
Registrace: 10/2018

@pat

Nereagovat- nechat ho psát.To nemuže nikoho dlouho bavit. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

@digidik

Ok. Pokud bych nenapsal článek, upozorním Tě do PM. Co vím, tak naposledy na konci srpna byl velkej koncert na programu Canale 5.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Melichar P

A čemu konkrétně nerozumíte pane Hora ?

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

RE: Rai 1:dokument Osvětim,cesta bez návratu i...

Viděl jsem pár ukázek a opět Rai nezklamala. Dokument je natočen formou docu-fiction (i proto trvá dvě a půl hodiny) s herci a přímo na místě. Chápu, že to tedy nebylo jednoduché natáčení. Toto jsou přesně ty pořady kvůli kterým rád platím poplatky. A hlavně takhle to ještě nenatočila žádná televize. R^ R^ R^ R^

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@franck

ale netrep nezmysly... Jedniná na svete RAI vie dokumenty a všetci ostatní sú fušeri, však jako inak! :laughing: :laughing: :laughing:

Nibiru
Registrace: 3/2008

@franck

12.10.2018, 21:33.23
A kde jsou zveřejňovány Vaše články? Velmi rád bych si je pročetl.

JanHora
Registrace: 8/2018

@JanHora

Články zveřejňuji pouze zde. Nikde jinde. Pokud vás zajímá něco kokrétního, tak mi napište do PM, pokud si ji časem zapnete.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@franck

Kde zde? Na Parabole? Můžete nám poskytnout nějaký přímý odkaz na článek, který Vám Parabola zveřejnila?

JanHora

Hora/Melichar

A čemu nerozumíš?Píše Ti jasně že zde tedy Diskuze.Nikdo mu nic nezveřejnuje.Při Tvé inteligenci když se rozhlídneš je to snad jasný.Zbytečně se snažíš foukat do ohně.
To mě spíš zajímá proč tu vystupuješ střídavě jako Hora a Melichar.Co to má za efekt a výhodu.Třeba to je na něco dobrý a pochopím že to má svoje plus.
Díky za vysvětlení.

pat
Galerie: pat

@pat

Dotaz mířil k autorovi tohoto diskusního příspěvku, vyčkejme jeho vyjádření.

JanHora

@franck

Včera jsem to nestihl, nemáš přehled kde by se to dalo ještě shlédnout/nahrát někde jinde/jindy, nejlépe v angličtině...?

lance

@lance

V italštině na Rai Play.it v jiném jazyce se bude pořad vysílat na stanici Arte nebo na kanálu History, popř. na kanálech polské TVP. Ale nedokážu Ti říct kdy. To je už v kompetenci těch televizí. V angličtině (s anglickými titulky) se bude pořad vysílat na kanálu Rai Italia HD. Ale tento kanál není možné běžně příjimat v Evropě (leda nějakej stream, ale nevím o něm). Až odstartuje anglický kanál Rai World tak budeš mít všechno v angličtině a legálně i v Evropě.

P.s chtěl bych poděkovat všem co mi píšou do PM za podporu a jsem rád, že se vám pořad líbil. Bohužel jste mě zahltili doslova zprávami a už mám schránku úplně plnou. Jakmile to bude možné, odepíšu. Děkuji ;)

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@franck

Pane francku, nemám bohužel aktivní PM, abych Vás oblažil a zahrnul svou přízní. Bude mi postačovat, pokud uvedete odkaz na nějaký Váš článek.

JanHora

@franck

Na 5w jsou programy RAI i v HD zadáčo a stačí na to obyč. AB cryptobox... Rai Italia HD je něco jiného - jen v dvb-T ???

lance

RE: Rai 1:dokument Osvětim,cesta bez návratu i...

virtualna podpora...by som rad videl tu plnu schranku :laughing:

BDfKNM
Registrace: 6/2018

@lance

Rai Italia vysílá přes satelit a kabelový op. v USA, Africe, Asii a Austrálii. Ještě existuje Rai Premium World HD pro USA a Kanadu. Ten ale vysílá pouze seriály a filmy made in Rai v angličtině a je placený.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@JanHora

Pane Hora, asi Vám nerozumím. Jaký odkaz? Myslíte odkaz na originální články ze kterých čerpám??

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@lance

Ještě bych Tě chtěl upozornit, že na 5w jsou kanály Rai (a nejen) v multistreamu a nejsou určeny pro běžného diváka. Slouží pouze pro technické účely. I proto, je příjem na vlastní riziko a bez záruky. Kdykoliv může dojít k odpojení, zakódování apod.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@franck

Nikoli, mám na mysli Vaše články, které jsou Vám zde zveřejňovány.

JanHora

@franck

Jasně, ale mně jde jen o to vysílání dokumentu který teď byl na RAI 1, když odkazuješ na jeho vysílání na RAI Italia HD - co to je za program? Takže jestli dobře chápu, RAI Italia HD není na 5w ani jinde dostupny u nás na satelitu... je to tak?

lance

@lance

Ptal jsi se na angličtinu, tak jsem Ti napsal univerzální odpověď a zmínil kanál Rai Italia HD který vysílá i v angličtině, ale nevysílá v Evropě. Pouze pokud by se Ti někde podařilo najít stream, ale já o něm nevím. Rai Italia HD vysílá na satelitech pokrývající Ameriku, Asii, Austrálii apod. Nebo u kabelových operátorů jako je Directv nebo Time Warner Cable.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra