![]() |
|
Vu+Zero 4K a Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C - streamAhoj,Mám Vu+Zero 4K a Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C jako zálohu při výpadku signálu + jako druhý tuner pro streamování do domácí sítě. Při streamování ze satelitu DVB-S vše bez problémů všechny programy v HD plné kvalitě na pc ( notebooku) po kabelu (Gigabit lan ) i přes wifi. Pokud chci streamovat z druhého USB DVB-T2 tuneru tak SD programy bez problémů a STV1HD, STV2HD také bez problémů. Pokud streamuju CT1HD,CT2HD,CT24HD a CTSport HD , tak dochází k rozpadávání obrazu a je to nepoužitelné. Proč jede STVHD bez problémů a u CTHD dochází k poruchám obrazu ? Jiné parametry vysílání ? Nebo prostě ten USB tuner nestíhá streamovat HD ? Díky Zizi |
Ziziuh
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 10 |
![]() |
|
RE: Vu+Zero 4K a Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C...Zdar,podstatné kritérium pravdy = praxe ,ukázalo ,že je problém.![]() |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
HdpeNemají. Ani z poloviny nemají takový bitrate, jako ČT programy v PS11.Ten rozpad jistě má na svědomí nedostatek výpocetního výkonu sledovacího HW. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@hdpeTak jsem ozkoušel na Prima Comedy Central HD a Joj Family HD.Prima Comedy central bez problémů beží a u Joj HD dochází ke stejným problémům jako u CTHD ( rozpadávání obrazu ) ,ale v menší míře jako u CTHD.. |
Ziziuh
![]() |
|
@SaxonMůžeš prosím upřesnit ?" Ten rozpad jistě má na svědomí nedostatek výpocetního výkonu sledovacího HW." Díky |
Ziziuh
![]() |
|
RE: Vu+Zero 4K a Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C...Zarizeni DO ktereho streamujes HD programy CT z DVB-T2 musi mit podporu hardwaroveho dekodovani h.265 nebo vykonny procesor, jinak nezvlada a obraz se rozpada/zpomaluje, dropuji snimky. |
pepek89
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 59 |
![]() |
|
RE: Vu+Zero 4K a Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C...Tak jsem schválně vyzkoušel z dm920 triple tuner streamovat po wifině /kabel mám ted odpojen/ čt v HD-t2 a bez problémů, žádné rozpady. Vybavení PC/i5/ průměrné ...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Vu+Zero 4K a Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C...Bavíme se hodně obecně, zaleží jaký i5 - má hardwarový dekodér nebo jedete softwarově, grafické karty taky podporují dekodovaní videa atd atd... já sleduju na Odroid C2, deska za pár kč a jelikož má hardwarový dekodér, tak není problém. Na starším i5 2500k na 3,5Ghz mi to už nejede. |
pepek89
![]() |
|
@pepek89tak jsem to už konečně pochopil ... pořád jsem myslel ,že je chyba na straně Vu+ USB Tuneru, který nestíhá stream HD.Ale z výše uvedení diskuze jsem pochopil , že je problém na straně zařízení , které stream přijímá. Otestoval jsem na stolním PC ( AMD FX8300 + RADEON ) a vše jede v pořádku a stream jede bez chyb. Zkoušel jsem předtím na starém notebooku Intel Pentium R 6100 / 2 x 2GHz + Mobility Radeon HD5470. Jen poslední věc k rozřešení ... Proč stream z interního DVBS tuneru ( skylink ) jede uplne bez problému na vsech kanalech i na notebooku ? Že by pokulhaval prenos mezi interní jednotkou a externi USB 2.0 jednotkou ? |
Ziziuh
![]() |
|
RE: Vu+Zero 4K a Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C...skylink vysílá v h.264, který umí dekódovat snad každá dnes dostupná elektronika, v dvb-t2 je to h.265 a u něj jsme právě odkázani na novější věci. |
pepek89
![]() |
|
RE: Vu+Zero 4K a Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C...https://www.flysat.com/astra3b-uhd.php - skus streamovat (dostupne SD ci HD HEVC najdes len na 16E)TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 273 |
![]() |
|
@EnoSat...tak ozkoušeno na Astra Ultra HD Demo,SES Ultra HD Demo a dělá stream stejné problémy jako balík CT- HD (h.265) na stolním PC (gigabit lan) i starším notebooku ( wifi )Takže zdrojem mého problému bude H.265 Problém je tedy Vu+ Zero 4K ? Slabý hardware ?Nebo na nějakém novém PC po lanu by H.265 strean jel bez problémů ? A nebo kombinace obou naráz ? |
Ziziuh
![]() |
|
RE: Vu+Zero 4K a Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C...Zero s tím nic nemá, to jen chytne stream a pošle jej do sítě ke klientovi. Až klient "dekóduje a zobrazuje" Takže na na to, aby jel h.265 stream plynule je třeba klient(pc, mobil, htpc atd..) nejlépe s podporou hw dekodovaní h.265(řekněme všechny novější (ko)procesory v pc nebo soc) nebo s dostatečným výkonem procesoru (sw dekódování). Wifi nebo kabel by mělo být jedno, datový tok je malý. |
pepek89
![]() |
|
RE: Vu+Zero 4K a Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C...Tak dík všem za rady a osvětlení...Zizi |
Ziziuh
![]() |
|
![]() |