, sekce: Technika |
|
Unicable řešení pro 3 LNBAhoj,pro novostavbu plánuju řešení příjmu 3 družic z orbitu na 8 místech v domě. Aktuálně je to vymyšlené jako 3x quatro LNB a jeden multiswitch 13/8 s jedním nebo dvěma kabely k zásuvkám u plánovaných přijímačů. K tomu plánuju koupi vu+ přijímače s dvojitým fbc tunerem a přemýšlím, jestli má smysl uvažovat o unicable řešení. Co jsem koukal, tak přepínač na 4 družice stojí v unicable řešení hroznou raketu (30tis), jedinou výhodou by byla možnost příjmu všech pásem a polarizací najednou, nicméně jsem pro tři pozice nenašel žádný rozumný návrh, takže předpokládám že problém bude někde v ceně. U hlavní tv mám v plánu dva koax kabely pro ty dva tunery, vlastně mě hlavně zajímá, jestli má smysl z nějakého důvodu o unicable řešení uvažovat. Díky |
Batul
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 64 |
|
|
RE: Unicable řešení pro 3 LNBu novostavby to nema duvod krome mensi metraze kabelu ( tedy absolutne zadny). |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 338 |
|
|
RE: Unicable řešení pro 3 LNBNatahej kabely a Unicable neřeš.Jen mě zaráží těch 8(osm) míst.....to bude i na WC a v koupelně....pochopím obývák,děcák,ložnice...to už by byli lepší asi streamovat....Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 861 Galerie: Kamil_k4 |
|
|
@kamilejsou i lidi, kteří mají víc než jedno dítě.Takže: 1+2 obývák 3+4+5 děcké pokoje 6 ložnice 7 kuchyň 8 terasa a je to. Unicable je standardně pouze pro dvě LNB, existuje firma která dělá 3 družice. Osobně bych dal multiswitch 17/8 |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 176 |
|
|
RE: Unicable řešení pro 3 LNBTo je rozežranost......Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 861 Galerie: Kamil_k4 |
|
|
RE: Unicable řešení pro 3 LNBobyvak 2xpokoj1 1x pokoj2 1x pokoj3 1x pokoj4 2x switch 1x V kazdym obyvatelnym pokoji mam aspon 1 zasuvku, kdo vi co bude. Kdyz uz se to taha, tak at je to vsude. 1 pripojku mam u switche kdyby nahodou bylo neco s IP. Tech par korun navic uz se proste neresi, lepsi nez si za dva roky vzpomenout, ze bych chtel tv prijem i v dalsim pokoji a premyslel jak to vyresit bez kabelu. |
Batul
|
|
RE: Unicable řešení pro 3 LNBRozumné v dnešní době je natáhnout hvězdicově z nějakého "spojovacího centra" (na půdě nebo jinde, kam dosáhnou další kabely z venku domu) 2 koaxy s měděným stíněním (SAT a TV, nebo 2 SATY) a jeden UTP gigahertzový kabel. Mělo by být na dest/dvacet let vystaráno. Plus udělat krky tak aby se dalo protáhnout cokoliv dalšího třeba za padesát let to bude optika? (nebo taky všechno bezdrátově?).Unicable lze realizovat pro více družic standardem UnicableII (mám za to, že maximum je 32 LNB, ale to jenom hádám). Nicméně pro domácí použití je to (zatím) drahé. Ale cena není jediný problém. Údržba, měření, nastavení, diagnostika poruch, zapojování, je podle mého soudu o řád složitější, než multiswitch 4 družice 8 přípojek a čtyři quatro LNB k tomu příslušné, což udělá kterýkoliv technik, nebo trochu schopný satelitní uživatel. Taky se každá věc může pokazit (smůla, oxidace, nebo třeba blízké údery blesku)...a pak se musí vyměnit, což nové quatro LNB nebo multiswitch nejsou až taková pálka. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
|
|
RE: Unicable řešení pro 3 LNBLen mi napadá, že spomínaš vu+ fbc. Tie prijímače majú väčšinou dva tunery tak ak ich chces zapojiť nezávisle, treba dva koaxy. Tým pádom multiswitch nie 13/8 ale možno až 13/16.A Twin zásuvky. K tomu mi napadá offtopic otázka. Skúšal niekto unicable+fbc? Funguje? Malo by :-) |
noces
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 771 |
|
|
RE: Unicable řešení pro 3 LNBPokud bereme do úvahy ekonomickou stránku, jako že jo, tak unicable má význam jenom právě pro vícetunerové receivery jedním lnb+jeden až dva univerzal výstupy /kolem tisícky/. Dotáhnout po jednom kabelu signál a rozhodit ho do 4 tunerů, budto interně, nebo přes rozbočovače těsně před vstupem. Při používání twintunerů to interně /in-out/ už nelze. Single tunery /in-out/ se pomalu přestávají používat a nahrazují je twin, triple. Nevidím důvod, proč by unicable nespolupracoval s fbc tunerem, ale možná se pletu...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 169 |
|
|
batulkable myslim mas ok, vo vedlajsich izbach dvojtunery zrejme nebudes pouzivat. navyse nesuhlasim ze "uz sa single tunery nepouzivaju".A/ vylepsovanim kodovania smerom k M7 kartam bude aj fbc tuner k nicomu "natoz" twin B/ provajdri ponukaju plne archivy aj 30dni dozadu takze potreba nahravat moze ist dolu a tym aj potreba twintuneru. C/len by som pridal ten multiswitch na 17 vstupov, zrejme uvazujes 13-19-23. ale do buducna mozno sa bude hodit 1W alebo 16E |
Dagy2
|
|
dagyMyslel jsem to, co se týče výrobců, ne uživatelů, popř. receivrů s jedním tunerem, blbě to vyznělo ode mne...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 169 |
|
|
RE: Unicable řešení pro 3 LNBV obyvaku mam jak vyse uvedeno dva kabely na dva tunery. Muj napad s unicable byl prijem vsech 4 pasem na kazdem tuneru, nikoliv jen po jednom na kazdem.Pozice planuju zatim 19+23+28 Ted me tak napada, jak je to se skylinkem na dvou tunerech u vu+, jestli zvladne dekodovat dva kodovane programy naraz? |
Batul
|
|
@batulno toť otázka. Záleží akú máš kartu.pokiaľ M7 tak zabudni na dva tunery u VU o FBC ani nehovorím. pokiaľ máš staršiu kartu tak zatiaľ ok. iná otázka: čo chceš chytať na tej 28E? moc tam toho nezostalo, skoro by som povedal že už ani nič keď nehovoríme o západných čechách a 120-ne anténe.. |
Dagy2
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|