![]() |
|
Příčiny poruchy VU+ duálního DVB-T2/T/C tuneru?Zdravím. Po necelých 3 letech mi ve VU+ DUO2 odešel duální DVB-T2/T/C tuner. Už nebyl úplně v pohodě od poloviny ledna, kdy VU+ nebylo schopné nic naladit přes druhý z dvojice tunerů. Tento týden, po dalších devíti měsících, se odporoučel i ten první. V seznamu tunerů ho ale VU+ stále vypisuje.Kdyby měl někdo nějaké hypotézy, co mohlo být příčinou jeho poruchy, tak bych je uvítal. Třeba bych tak mohl předejít poruše i u nového tuneru. Díky. VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
RE: Příčiny poruchy VU+ duálního DVB-T2/T/C tu...Tuner může poškodit spousta věcí, se kterými povětšinou neuděláš nic. Spíše je to výrobní vada - nějaká součástka, nejspíše kapacitor, změnila hodnotu...neboČím může poškodit tuner a lze s tím něco dělat: 1. odpojovaní a připojovaní vstupního LNB při přijímači, který je propojen s napájením nebo dalšími zařízeními. 2. napětí ze zemní smyčky, pokud tam je více přijímačů. 3. blesk (no s tím mnoho nadělat najde, ale malinko se sníží pravděpodobnost pořádně provedenou elektroinstalací). |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Příčiny poruchy VU+ duálního DVB-T2/T/C tu...Zemní smyčka mě také napadla, ale většina přijímačů je zapojena na jednu zásuvku a na ostatních zásuvkách v daném okruhu toho už moc není (max. 50W). Jedině, že bych manželce zakázal připojovat vysavač na obývákový okruh. Pak ještě může jít něco od anténního zesilovače, který je na jiném okruhu a o patro výš, ale mezi ním a příjímačem mám ještě rozbočovač a moje linka je ta neprůchozí pro napájení.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
RE: Příčiny poruchy VU+ duálního DVB-T2/T/C tu...SirMax, ja používam pro jistotu ještě v antenim rozvodu galvanicky oddelovac u kazde TV, jelikož je stozar uzemen hromosvodem, na dvou TV prijimam i satelit. Rozvody sat a anténa mam oddelene. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 673 |
![]() |
|
RE: Příčiny poruchy VU+ duálního DVB-T2/T/C tu...Galvanické oddělovače jsem také zkoušel, ale MUX3 přijímám jen tak tak, takže když jsem oddělovač připojil, tak při horším počasí MUX3 nebyl.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
RE: Příčiny poruchy VU+ duálního DVB-T2/T/C tu...Možná by zafungovaly přepěťové ochrany. |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
![]() |
|
RE: Příčiny poruchy VU+ duálního DVB-T2/T/C tu...Přepěťovou ochranu mám a za ní UPS.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
RE: Příčiny poruchy VU+ duálního DVB-T2/T/C tu...Zemní smyčka nemá skoro nic společného s vysavačem. A výkon 50W je z tohoto pohledu lhostejný. Jde o vyrovnávací proudy, které případně mohou téct přes tuner. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@SirMaxRadek1 asi myslel přepěťovou ochranu na přívodu od antény.....Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.
|
kubisek
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 106 |
![]() |
|
@kubisekU anténního zesilovače mám také přepěťovou ochranu.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
RE: Příčiny poruchy VU+ duálního DVB-T2/T/C tu...ja mám abc 752 a ide ako hodinky...a zase ten váš VU+![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nick211
Registrace: 5/2018 Příspěvků: 213 |
![]() |
|
RE: Příčiny poruchy VU+ duálního DVB-T2/T/C tu...Už i ab 752 boxy mají problem...mluvil jsem z jedním odběratelem a přestane je brát...![]() |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 651 |
![]() |
|
![]() |