Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

26. kanál Ještěd a Černá hora

Horní Polubné, zhruba na půl cestě mezi Ještědem a Černou horou. Výška 780m.n.m. Ještěd je dokonce na přímé viditelnosti! Televize naladí 143 programů, DVB-T i komerční DVB-T2. Samozřejmě jeden program z více multiplexů. Ale ten nejdůležitější, tedy 26. kanál s ČT ve FullHD nenaladí. Geograficky to přeci není možné. Výluka vysílačů? Já už fakt nevím.

boban1108
Registrace: 6/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

matraci otáčet

to je skoro,jako otáčet prut

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: 26. kanál Ještěd a Černá hora

Tak pokud je to poctive plzenske huste sito, tak zase tak uplne to neni jako proutek. Pokud je to sito typu plzenske nebo polske s ridci odrazovou stenou, tak tam se to tak da takto nazvat.

HYPER
Registrace: 11/2010

Pokud přijímáš signal na Horním Polubném,

je to víceméně stejné jako na Příchovicích. Jde ti naplno signál PL, DE a CZ.A 26 kanál Ještěd ti z jedné strany dusí 25. K Černá Studnice a od severu 27.K Loebau. A od všech kopců okolo se to nádherně odráží. Je to podobné jako s telefonním signálem, o kousek dál na Smědavě máš opět tlf signál CZ-DE-PL.

Wavefrontier 55 - Octagon SF-4008- 23,5E+19,2E+13,0E+0,8W

ivan v
Registrace: 2/2006

@ivan v

blbost. kdyz v jablonci nN namirim antenu V na Lobau tak chytnu jak nemce k27 tak k25ČS tak k26Je (27 je silnejsi nez 26). kdyz ji stejnym smerem otocim na H tak nemce chytnu jen pri inverzi v zitave. a ty nemci podle tvoji teorie vlastne nikdy chodit nemuzou a nikdy nebudou. natoz jako DX :)
pri V je dokonce k25z ČS slabsi nez k26 :)))) a taky funguje
takze se znova ptam, co teda nahore dela k31Je kterej je asi taky zarusenej z uplne cely republiky ?????
taky extra UHD kvalitni antena typ polsky sejto s integrovanym zesikem ????

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Vyřešeno

Byl tu profík s měřákem. Nejdřív se taky divil. Pak konstatoval že jde asi o rušení kanálem 25 z Černé studnice. Televize by se s tím měla normálně vypořádat. Na jeho settopbox 26 jela. Takže problém jasný, slabší tuner u televize a reklamovat, nebo ještě lépe koupit jiný typ. Nakonec jsme zkoušeli přetočit matraci na Černou horu a s měřákem kontroloval sílu signálu 25. Když je matrace na Černou horu, tak se 25 logicky zeslabil a i televize teď zpracovává a chytá 26. Hurá!

boban1108

RE: 26. kanál Ještěd a Černá hora

boban, dik za info, hlavne ze to slo vyresit bez vymeny TV a jede ti to. Je to zajimave, ze signal z Jestedu na 26 kanalu byl zarusen 25 kanalem zrejme vetsi rozdilnou urovni signalu atd. Tady se jasne ukazuje, ze nektery TV mají tunery naprt nez je tomu u STB i když i tam se muzou vyskytnout také slabsi kousky od ruznych vyrobcu.

HYPER
Registrace: 11/2010

@boban1108

Také díky za zpětnou vazbu ;)
A jen pro zajímavost co máš za typ TV?

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

Televize

LG 43LK6100PLB. Chtěl jsem FullHD. Protože kromě ČT pojede v budoucnu v DVB-T2 zřejmě vše v SD. A kdybych měl UHD televizi, tak kde nic není, ani smrt nebere. Jinými slovy upscaling z SD do UHD je na dvě věci. Proto jsem chtěl FullHD, kde se i na SD dá jakžtakž koukat. A to už se pomalu přestává vyrábět, proto rychlá koupě. Všichni hrrr na UHD, byť nejsou zdroje příjmu. Já to mám na chatě, nebudou filmy, nebudou hry, bude jen TV vysílání.
A druhá věc - má operační systém a jede mi SledovaniTV přes internet. A světe div se - platím si rychlost 4Mbit download a ono to dokonce hraje v HD. To jsem nečekal.
Ale to je vedlejší, to kvůli čemu jsem to kupoval - ČT v HD, jde a jsem spokojen.

boban1108

@boban1108

OK, bezva.Díky ;)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra