![]() |
|
Rádio Dálnice - už jsme zase Československo?Dnes jsem po cestě na dálnici chvíli poslouchal Rádio Dálnice a nestačil jsem se divit, že dopravní zpravodajství na této stanici probíhá ve slovenštině. Nějaká paní tam každou chvíli hlásila,, čo nového na našich dialnicách" a že na Pražskom okruhe je zápcha. Asi mě tady mnozí začnou kamenovat, ale mě to tedy přijde privela. |
acce
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 1 093 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
RE: Rádio Dálnice - už jsme zase Československ...Zkoušel jsem pracovat v Německu a mluvit při tom česky - neprošlo to, ani nevím proč......![]() ![]() ![]() |
Mirko.
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 461 |
![]() |
|
RE: Rádio Dálnice - už jsme zase Československ...A mne ne. Je mi jedno kdo jak mluvi. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
RE: Rádio Dálnice - už jsme zase Československ...A prečo nie? V jednej relácii STV1 je česká moderátorka a v inej relácii Toulavá kamera či Objektív na ČT1 figuruje zas slovenská moderátorka.Veď je to pekné.Dreambox DM 900 UHD 4K Triple tuner 1x DUAL DVB-S2X- 1x DVB-C/T2 - Dreambox DM 7020 HD - od legendárnej nemeckej firmy - Image OpenPLi & OpenATV - 6 x LNB Inverto Black Ultra - TV OLED LG 55B7V
|
Naaalim
Registrace: 3/2016 Příspěvků: 1 177 |
![]() |
|
RE: Rádio Dálnice - už jsme zase Československ...A slovenský STBák v čele naší vlády ti nevadí?On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Rádio Dálnice - už jsme zase Československ...Ta moderatorka uz je tam docela dlouho a vubec mi to nevadi, spis naopak. Nechapu tu hysterii. Kdyz se ti to nelibi, tak to neposlouchej!!! |
esquire
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 511 |
![]() |
|
Také radio Heymá dopravní informace ve slovenštině, až jsem se lekl že jsem někde v Blavě.Doma jsem ho poslouchal a po tý cizinecké slovenštině jsem to přeladil na radio Mauricius v patuánském jazyce.Štvou mě cizinci, kteří nechtějí mluvit v zemi kde už jsou třeba deset let, domácím jazykem a česko je ještě pouští do medíí![]() |
pedro
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 451 |
![]() |
|
RE: Rádio Dálnice - už jsme zase Československ...Když pominu to vše okolo a budu se soustředit pouze na to jak mluví, tak se aspoň snaží. Dát slovensky mluvící moderatorku do tak tradičního pořadu jako je Objektiv mi přijde také trochu přes čáru. Nic proti slovenštině, ale raději si ji poslechnu na slovenských stanicích nebo v písničkách. |
acce
![]() |
|
@pedroAby ses nepo...![]() |
esquire
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 511 |
![]() |
|
RE: Rádio Dálnice - už jsme zase Československ...Jelikož jsem starší ,naprosto mi nevadí,když někdo mluví u nás Slovensky,(jedině nesouhlasím,pokud to bude vyučující český jazyk v hodině ČJ)![]() |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Rádio Dálnice - už jsme zase Československ...nerad sa zapajam do diskusii tohto typu, ale ked už toto môže niekomu vadiť, tak to nie je s kostolnym poriadkom.dotyčny človek čo toto vlakno založil by sa mal niečim zamestnať, lebo sa asi dosť nudi, ked potrebuje riešiť kde sa akym jazykom rozprava.nechapem tu nenavisť čechov voči slovakom a naopak.ps:acce - nechceš rovno napísať do toho radia, aby tu slovensku pani prepustili, lebo nema čo hladať v českom radiu? |
dupri08
Registrace: 2/2016 Příspěvků: 209 |
![]() |
|
Rádio Dálnice - už jsme zase Československo?Dvakrát do roka jezdím na Slovensko a bratry Slováky si nemohu vynachválit!!![]() Octagon SF4008,Maximum E-85(1,0°W-13,0°E-19,2°E-23,5°E),OLED55C8PLA
|
jirc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 181 |
![]() |
|
@dupri08Věř tomu, že se opravdu nenudím. Do rádia určitě psát nebudu, je to soukromý subjekt a zaměstnávat si mohou koho chtějí. Jak tu někdo říkal, nemusím to rádio poslouchat a to udělám. Jen si to nějak nedovedu představit obráceně. Že by se dopravní zpravodajství vysilalo na Slovensku česky. |
acce
![]() |
|
RE: Rádio Dálnice - už jsme zase Československ...By si sa čudoval ale je jeden moderátor českej národnosti hlási v slovenskom rádiu--volá sa nejako Nimra. Viem ze aj v joj je regionálnym reportérom pre bla u. A div sa nevadí mi to |
tomko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 392 |
![]() |
|
RE: Rádio Dálnice - už jsme zase Československ...a to si teraz predstav, že keď si chudák Slovák kúpi nejaké filmové dvd, tak čo tam nájde? český dabing... len vo výnimočných prípadoch ako sú nejaké rozprávky, tak tam nájdem aj slovenský... a keď si ešte porátame tie všetky česko-slovenské talenty, superstar a tak podobne, tak potom už vôbec nechápem o čo tu ide... nedávno sa tu oslavovalo sté výročie reálneho Česko-slovenska a mnohí sa tu rozjímali... a teraz toto nepochopiteľné vlákno? ešte to zaklincujem po svojom: sehr gut![]() |
Richie2016
Registrace: 10/2016 Příspěvků: 248 |
![]() |
|
RE: Rádio Dálnice - už jsme zase Československ...Já si třeba vážím Maroše Kramára, který uvádí na České televizi svůj pořad česky. Pokud bych já osobně žil na Slovensku, nebo by stačilo kdybych ho navštívil, určitě bych se snažil mluvit slovensky. Bral bych to jako určitou úctu k hostitelské zemi a ne že přijel nějaký Čech a každý mu musí rozumět. To byl smysl mého příspěvku. Pokud se to někoho dotklo, tak to je mi líto. |
acce
![]() |
|
RE: Rádio Dálnice - už jsme zase Československ...Ať žije ČESKOslovensko![]() |
William cz
Registrace: 10/2016 Příspěvků: 5 045 |
![]() |
|
RE: Rádio Dálnice - už jsme zase Československ...@pedro: Je na čase sa pozrieť hlavne do vlastných radov.![]() Na Slovensku poznám dosť čečencov, ktorí sú tu cez 20-30 rokov (profesori na VŠ, lekári, vojaci, atď.)a slovensky nepovedia ani slovo. Stále "mluví"... |
kobram
Registrace: 4/2014 Příspěvků: 602 |
![]() |
|
acce![]() ![]() |
pedro
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 451 |
![]() |
|
RE: Rádio Dálnice - už jsme zase Československ...poznam vela cechov co viac ako 40 rokov zijucich na Slovensku a tiez rozpravaju rodnou recou a nie po slovensky a neodsudzujem ich za to. Tiez v TV JOJ pracuje jeden redaktor a prinasa reportaze z BA a okolia v ceskom jazyku. A ked tu uz bola rec o ceskom dabingu, tak si dovolim povedat, ze pri rovnakom filme je dabing v slovenskom jazyku ovela lepsi. |
jendo75
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 131 |
![]() |
|
@allTaké nechápu smysl tohoto příspěvku, nám starším slovenština absolutně nevadí a málokdo z mladších sleduje v tv Objektiv .Mě konkrétně víc vadí M.Kramár v českém "dabingu" než kdyby mluvil jak mu zobák narost.Je těžké být (nevhodné slovo)em, protože konkurence je veliká. ? Miroslav Horníček
|
Anubis
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 719 |
![]() |
|
RE: Rádio Dálnice - už jsme zase Československ...Dle mě tento problém mají lidé cca. do 30/35 let .Nám starší generaci to přijde normální.![]() ![]() Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.
|
lachtan
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 1 650 |
![]() |
|
RE: Rádio Dálnice - už jsme zase Československ...to už neviete , do čoho by ste pichli .vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Rádio Dálnice - už jsme zase Československ...Môj dedo je tiež Čech ktorý tu žije skoro celý život a pořád mluví ale mne to nevadí, niekedy si neviem spomenúť či som pozeral film v CZ alebo SK dabingu ale český je lepší, rozprávky sú lepšie v slovenčine podľa mňa![]() |
MartinMa
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 102 |
![]() |
|
@lachtanUž jsem nechtěl reagovat, ale netrefil jsi se. Patřím už také ke starší generaci, je mi 47, takže jsem ta výjimka. Sloužil jsem v době dělení federace na Slovensku na vojně a přiznám se, že to co jsem tam jako Čech zažil a vyslechl mě asi trochu ovlivnilo. Tehdy jsem byl ještě proti rozdělení. Proto možná dneska nějaké věci nemůžu pochopit. Přeji Slovákům jejich vysněný samostatný stát a stojím si za vším, co jsem předtím napsal. |
acce
![]() |
|
RE: Rádio Dálnice - už jsme zase Československ...No to je vlákno, teda. Jestli já bych řešil jak mluví můj soused. Tady se mluví italsky, francouzsky, španělsky, občas slyším angličtinu a je nám to u pr....kdo chce, tak se vždycky domluví a najde si k druhému cestu a kdo nechce, tak se nedomluví ani ve svém rodném jazyce. Nebuďte tak uzavření pane Bože.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 3 706 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
![]() |