Quantcast

Diskuse

Uzamknuté diskusní vlákno , sekce: Příjem VKV/FM

Rádio Dálnice - už jsme zase Československo?

Dnes jsem po cestě na dálnici chvíli poslouchal Rádio Dálnice a nestačil jsem se divit, že dopravní zpravodajství na této stanici probíhá ve slovenštině. Nějaká paní tam každou chvíli hlásila,, čo nového na našich dialnicách" a že na Pražskom okruhe je zápcha. Asi mě tady mnozí začnou kamenovat, ale mě to tedy přijde privela.

acce
Registrace: 11/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně

@franck

Neber Boží jméno nadarmo!!!

William cz
Registrace: 10/2016

@franck

nerozumiem ti , čo si napísal.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

@Saxon

A kolik jich bylo v minulých vládách a v parlamentu,jsou rádi,že jejich akta byla skartována a nebo skartována nejsou a čeká se na vhodnou dobu zveřejnění jejich činnosti... :-/ :-/

2 x Vantage 8000S + 160 HDD, Vantage HD 7100,Technisat HD8SX ,T-90,Multibeam E 85,parabola 100 Al

karxyz
Registrace: 8/2007

Rádio Dálnice - už jsme zase Československ...

koho ze to mame na JOJ ke?a Martin Dejdar,,,no a? super potlesk

dreambox 800 hd

lubo540
Registrace: 1/2006

RE: Rádio Dálnice - už jsme zase Československ...

Borci, mali ste uvazovat predtym, ked Meciar s Klavsom rozbili republiku, mali ste uvazovat aj teraz, ked na Slovensku vladne spinavy zlodej Fico a v Cesku mate na hrade prepiteho Ovara a vo vlade estebaka...

Komu niet rady, tomu niet pomoci :laughing: :laughing: :laughing:

Traky
Registrace: 8/2013

Toto dopravní zpravodajství je též na rádiu HEY.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

Rádio Dálnice

Nejhezčí je slovenčina keď ju hovorí kočky,ta je kouzelná R^ ;) R^

korkoran
Registrace: 10/2006

@franck

jenže ty jsi v Itálii cizinec.. zajímalo by mě, jestli Italové mají na to stejný názor :)

Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)

jonnyq
Registrace: 9/2008

uz jsem si myslel ze vzniklo radio ktere hraje stejne jak v cesku tak po prekroceni hranice slovenska.
byt v kuzi cecha tak chapu ten udiv. taky kdysi mne prekvapilo ze na infolince operatora mluvi na mne slovensky nebo i na kammenych pobockach mob. operatora. a vite proc se to deje? reknu vam velmi jednoduche vysvetleni - migrace a nedostatek lidi. a tak uz slovaci nedelaji jen jako delnici ale uz dostavaji i do pozic kde jednaji se zakazniky. no a proc tedy nemluvi cesky ale stale slovensky? no asi predpokladaji ze cesi jim rozumi a ano z 80-90% slov urcite neni problem pochopit ale tady jen malokdo slysi slovenstinu zatimco na slovensku naprosto vsichni rozumi cesky protoze jeste do nedavna vsichni porizovali sat prave kvuli cz kanalum. od ted to cislo bude snizovat a tyto jazyky budou oddelene i na druhe strane. je to podobne jako na ukrajine vsichni rozumi rusky a vetsina dokaze i mluvit ale rusech se to uz rict neda mozna tak jen polovine ukrajinskych slov budou rozumet.
ja jsem sam z ukrajiny a tak rozumim slovanskym jazykum stredni a vych. evropy bez problemu.
a kvuli tomu nedostatku lidi uz dokonce i ukrajinci dostavaji na pozice kde musi jednat s lidma samozrejme ale aspon snazi mluvit cesky protoze ukrajinstine uz by nikdo zcela plynule nerozumel.
a co se tyce slovaku v cesku uvidime jak to prijmou samotni cesi, a jestli slovaci preci nen neprejdou casem na cestinu aspon jejich deti uz urcite. je to stejne jako s vietnamci kdy ti dospeli ci novi jen tezko mluvi cesky ale jejich deti uz bez prizvuku.
takze trpelivost a pochopeni lidi. sam vim ze vse je o lidech a cesi kteri jsou namysleni tak nechteji rozumet co rikam i kdyz rikam cesky ale jini zas nemaji problem rozumet i kdyz s nima zcela nemluvi cesky.
ale jasne ze pokud jde o kocku tak pak chlapum je jedno jakou reci mluvi a hned zacina rozumet i kdyby mluvila cinsky.

sioga_bs
Registrace: 6/2007

@jendo75

S tím dabingem jsi tedy uplně mimo.CZ dabing je při stejném filmu o hodně lepší a to jak ve starších tak i novějších filmech.Upozornuji,že slovensky rozumím velmi dobře už jenom díky svému věku starobního duchodce.Od svého mládí jsem každé pondělí slyšel v TV slovenštinu tuším celý večer potom na vojně dva roky.Opravdu nemám problém se slovenštinou a ani mě nijak nevadí.Ale ten dabing je fakt horší. ;)

hobo
Registrace: 1/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra