![]() |
|
Česko-slovensko, v médiách a vo vzťahochDlhšie som tu nebol a chcel som pridať príspevok do fóra Rádio Dálnice..., ale neviem prečo bolo uzamknuté, keď diskusia až na pár výnimiek bola slušná i zaujímavá.Tak to robím takýmto spôsobom. @hobo, @sioga_bs Ja som pracoval pár rokov v ČR ešte pred rozdelením a hoci som česky vedel na priemernej úrovni, tiež som rozprával po slovensky. Prečo? Lebo sa mi nepozdávalo "przniť" pekný český jazyk komickou česko-slovenčinou (babišovskou :), keď mi každý rozumie aj v materinčine. Vtedy to problém nebol, rozumeli sme si všetci dokonale, ale uznávam že postupne to môže byť u mladších ročníkov horšie. Vďaka aspoň za tie Č-S superstar, ktoré českým deťom slovenčinu priblížili. Čo sa týka dabingov, mám radšej tie české, aj preklady kníh čítam radšej v češtine. Čeština je totiž počtom slov, hlavne pestrých a slangových výrazov bohatší jazyk, a povedal by som "šťavnatejší", najmä čo sa týka humoru. Záleží ale pravdaže aj na kvalite dabingu, napríklad seriál Priatelia sa mi zdá zase lepšie nadabovaný v slovenčine, aj keď to môže byť otázka zvyku, ako som ho začal pozerať. |
jah
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 151 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
@William czNo ruku na srdce kdyby nebylo " ukrakaných Penanu z Moravy "tak ta Vaše matička Praha by se rozpadla.![]() ![]() ![]() |
computer
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 66 |
![]() |
|
@computerTo máš asi mylnou představu.Úplně v pohodě bychom si bez Vás počali. Díky bohu že je tu více slováku než vás. |
William cz
Registrace: 10/2016 Příspěvků: 5 045 |
![]() |
|
francJe vidět,že máš problém s četbou,to říkal ten polish,tedy policait,né já..Šlo dvě různé věty:Mě naučené pády zachránili život.Po 1.při čelním střetu s autobusem a po 2.při pádu ze 3metrů![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Česko-slovensko, v médiách a vo vzťahochkedysi cechom hrozila germanizacia a slovakom madarizacia. Takze vznik ceskoslovenska v 1918 bolo vychodiskom z nudze pre narody a narodnosti takehoto statneho utvaru...Avsak po sto rokoch je dnes uz doba ina a budeme radi, ze je to tak ako to je...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: Česko-slovensko, v médiách a vo vzťahochAle Tublatanka a Citron (bohuzial nie ten pôvodny) dali slovencinu a cestinu dokopy. Kto nevie nech hlada skladbu (klip).![]() |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
RE: Česko-slovensko, v médiách a vo vzťahochprečo chcú zhodiť Babiša https://www.hlavnespravy.sk/o-co-vlastne-ide-babis-je-klucom-k-nemecku-k-riadeniu-eu/1581940 |
sasuke
Registrace: 6/2015 Příspěvků: 867 |
![]() |
|
@Kasr![]() Áno, máš pravdu Tublatanka a Citron to dali dokopy fajne. Taktiež aj iní hudobníci, speváci, speváčky o tom niet pochýb! Horšie je to v tom, že obidva národy máme nenažratých politikov vo vládach. A toto je ten najväčší problém!!! A to vôbec nevravím o majiteľoch médií, ktorých taktiež zaujíma v prvom rade zisk a až potom, kdesi na konci rebríčka hodnôt je ich snaha vypočuť si aj "hlas ľudu", t.j. potreby zákazníka. Vraví sa - médiá hýbu svetom, áno je to pravda, len chyba je v tom, že nehýbu s tým svetom tak, ako by si predstavovali obyčajní ľudia! A tuto treba hľadať ten klin, ktorý sa snaží rozštiepovať tú česko-slovenskú súdržnosť. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
![]() |