Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

CA MASCOM Irdeto CI+ alebo CA IRDETO CI+ SMIT?

Budem to používať na skylink ICE kartu a neskôr to bude výhradne pre freesat kartu.

Mám VU+ uno 4k SE. Mám zapojené obidva koaxiálne káble v prijímači, kde pri každom kábli sú obidve družice 23,5E a 1W spojené cez diseq.

Ktorý modul je lepší pre fbc tuner? Keďže chcem využívať fast channel change funkciu.

erzo
Registrace: 1/2018
Odpověď v diskusním vlákně

RE: CA MASCOM Irdeto CI+ alebo CA IRDETO CI+ S...

V tomto případě je nejlepší žádný modul... ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

re: CAM modul

Pokud chceš využít FBC tuner, tak leda nakonfigurovat čtečku přes OScam, kde poté bude fungovat dekódování až 8 programů současně a tedy i rychlé přepínání Fast channel change. Tady, ale musíš mít starší typ karty ICE nebo Irdeto, což máš. FreeSat má ICE karty.

Nebo použít nový CAM DELTACAM TWIN, který zvládá taktéž současně dekódovat až programů současně. Jenom pozor na software, musí být ve verzi 2.20, tam má podporu i všech karet Irdeto včetně nové M7 s ochranou, která běžně chodí jen v Skylink ready přijímačích nebo modulech. Je tam vlastně klasický komplet nakonfigurovaný OScam - zatím, ale není veřejný.

Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.

BBS

cože, on už existuje CAM který dá M7 kartu a přitom využiju FBC tunery? Kolik nahraje programů současně? A rovnou dekódovaně?
Sorry koukal jsem do specifikace a nejsem z toho moudrý..........

Jantars
Registrace: 2/2008

S týmto Ca modulom by som vedel vo freesate nahrávať jeden program a na druhom transpondéri pozerať? CAM Irdeto Neotion DUAL Crypt

erzo
Registrace: 1/2018

bolo si treba nieco prestudovat pred kupou prijimaca.

Dagy2
Registrace: 11/2010

BBS ma pravdu

Pre plne vyuzitie FBC tunerov (vratane fast channel switching) je nutne pouzivat kartu v internej citacke so spravne nakonfiguravanym softcamom. Akykolvek CI modul vlozeny do CI sachty v komercnom sat.prijimaci dokaze spracovat iba stream z jedneho transpondera. Takze ak chces sucasne dekodovat dva programy z dvoch transponderov, musel by si mat dva CI moduly, kazdy so svojou dekodovacou kartou. Dual-decrypt modul dokaze dekodovat dva programy, ale iba z jedneho transpondera. Profesionalne prijimace dokazu zostavit novy transportny tok z viacerych individualnych audio/video streamov z viacerych transponderov a poslat ho do CI modulu na dekodovanie - to vsak, pokial viem, ziaden komercny sat.prijimac nedokaze. Iba ak by si sam tuto funkciu dokazal vyvinut a implementovat do softwaru prijimaca :-/ . Na VU+ so softom VTI je mozne nahravat kodovane a dekodovat neskor - pokial sa medzitym nezmenia dekodovacie kluce na karte. Takze to by mohla byt tiez schodna cesta. Prajem vela zdaru.

namorvx

@namorvx: díky za info. To VTI řešení není v reálu řešením - zaprvé zdaleka ne každý včetně mě je VTI pozitivní, za druhé myslím že při tom množství co nahrávám by to nestihl při aktivním nesledování dekodovat - proste dříve změní klíče (pravda-nevím jak dlouho trvá dekodování), ale hlavně chci přijít k přístroji a v půlce nahrávání jít sledovat od začátku......daleko rozumnější cesta bude pokud zruší UNI ctecky+ICE je přestat si platit Skylink a jít do DVB-T2....

Ale já pořád nerozumím tomuto:
"Nebo použít nový CAM DELTACAM TWIN, který zvládá taktéž současně dekódovat až programů současně. Jenom pozor na software, musí být ve verzi 2.20, tam má podporu i všech karet Irdeto včetně nové M7 s ochranou, která běžně chodí jen v Skylink ready přijímačích nebo modulech. Je tam vlastně klasický komplet nakonfigurovaný OScam - zatím, ale není veřejný."

Z toho mi vyplývá že když ho koupím, vrazím do něj ICE nebo později M7 kartu, vrazím do VU+ tak že s ním budu fungovat jako s ICE+UNI čtečkou......

Jantars

re:Jantars

Vypadlo mi tam číslo 8. Ano 8 streamů současně dokáže dekódovat z různých transpondérů.

Chápeš to dobře, je to univerzální modul. To univerzální dělá Oscam, který je uzavřený a běží uvnitř modulu. Je dělaný na několik různých typů karet (třeba i v ČR rozšířená německá HD+) včetně právě u nás žádané Skylink M7 s tou vyšší ochranou zabezpečení.

Prostě dáš modul do CI slotu, do něj dáš Skylink kartu (jakéhokoliv typu, klidně i CZ + SK nebo Skylink + FreeSat), v menu modulu si nastavíš prioritu Irdeto a funguješ. Pokud máš image OpenATV (osobně používám verzi 6.2), tak ještě nastavíš podporu vysokého bitrate a dekódování z více transpondéru změníš z auto na ano a fičíš.

Jinak si nedovedu představit reálně v praxi nahrávat tolik programů a potažmo ještě na to koukat nebo se s tím dokonce dupat v PC s nějakými úpravami. Pokud děláš zpravodajství, tak asi ano. Jinak musíš být těžký fanatik nebo to uploaduješ na nějaké cloudy. Nakonec ono to je jedno, každého věc, ale každopádně to funguje výborně.

Primárně to využití modulu je do profi STA stanic, např.nové Matrix od italského Fracarra, ale funguje v TV, STB, PC kartách, v podstatě ve všem. Drivery v CAM jsou přizpůsobeny na 99% zařízení včetně komerčních.

Jestli máš starou kartu, tak si nastav Oscam a nepotřebuješ kupovat modul. Ten ti udělá službu, kterou potřebuješ, nahrávat jako šílený :))

Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.

BBS

Průběžně sleduju situaci na trhu, takže mě hodně překvapuje, že existuje řešení pro případnou M7 kartu......doufám, že tohle řešení je dost bezpečné aby sdíleči nemohli bezplatně sdílet, nebo se pletu?Pokud Skylink zařízne ICE+UNI a identickou náhradou funkcionality by byl tento modul tak nemám problém s jeho cenou....
No a s tím fanatickým nahráváním........to záleží na úhlu pohledu. Téměř nikdy nekoukáme na nic online, většinou vše nahráváme. Žena si tam občas nakliká blbinky typu rosamulde pilcher apod. Někdy zase zjistím, že se dětičky zbláznily a nacvakaly si tam hromadu programů.....ale jinak já pár sportovních přenosů měsíčně, typicky sport2 a ČTsport, občas NGC zlato yukonu a pak už "jen" z hlavních stanic čt1-čt2-nova-prima, tj pár pořadů týdně publicistika, 2 seriály, ano šéfe, toulavka, objektiv...... a budu končit. PIP nepoužívám, stream do domácího PC jen velmi výjimečně, skylink live taky ne.... do neFBC dvoutuneru bych se ale v žádném případě už nevešel, odhaduju že tak 3tuner kompromisně, 4tuner by už byl relativně v pohodě......ono toho až zase tolik není, jen že se to často sejde např. v primetime....smyslem celého toho řešení je to, že relativně cokoli můžu nahrát a na cokoli se dívat aniž bych musel řešit co nahrát a co ne protože mi nezbudou tunery...myslím že tak nejvíc co jsem nahrával bylo tak 4 programy najednou....odhaduju že nahrávám tak 5x větší objem než když jsem pouze koukal, přesto u televize nestrávím delší čas než předtím..........

Jantars

BBS je to opravdu ověřené? Taky jsem to ještě neslyšel. To by bylo super

VU+UNO 4K se VTi , Xtrend ET8000 HD (2 x DVB-S2) OpenATV 6.3 ,Samsung UE40C7000 , Samsung UE65NU8002, Denon AVR-X1600H + Polk T50, T30, T15

miky
Registrace: 7/2005

Multi-transponder decrypting

Je pravda ,ze CI modul podporuje multi-transponder decrypting (MTD), avsak podla informacii dostupnych na internete vyuzitie tejto funkcie vyzaduje podporu MTD na strane sat.prijimace. Podla informacii z roku 2016 od vyrobcu VU+ ziaden ich prijimac MTD v tom case nepodporoval, a firma ani neplanovala implementaciu tejto funkcie. Samozrejme, situacia sa mohla odvtedy zmenit. V kazdom pripade pred kupou draheho CAM modulu s cielom vyuzivat MTD by sim si najprv velmi dokladne overil, ci tuto funkciu podporuje prislusny sat.prijimac.

namorvx

MTD - doplnenie

Vypadol mi, nazov modulu DELTACAM TWIN. Co sa tyka podpory MTD, v predchadzajuciom prispevku som mal na mysli tento. Zda sa, ze existuju uz aj ine moduly s podporou MTD. Zatial vsak nic nenaznacuje, ze by MTD podporoval nejaky komercny sat.prijimac. Ide to na urcitych multitunerovych PC sat.kartach s vhodnym softwarom.

namorvx

Ta MTD podpora je softwarová nebo pokud ji přijímač nemá, tak to v něm prostě nikdy nebude fungovat? Mám pocit, že můj VU+ Uno 4K SE tuto funkci nemá, takže by mě tento modul stejně nepomohl.

Nicméně je to snad dobrá zpráva, protože pokud je v tomto modulu klasický nakonfigurovaný Oscam, který je zatím neveřejný, jak píše BBS, tak by to časem mohlo fungovat i s uni čtečkou.

Mohlo by mě to přesvědčit k tomu, abych zůstal u Skylinku. Podle mě je ta cesta, kterou se vydali, špatná. Abych v téměř plné nabídce, kterou si od nich léta platím, po výměně, zničení atp. své karty bez toho jejich zvýšeného zabezpečení, nemohl používat PIP nebo nahrávání jakékoli jiné stanici, než kterou zrovna sleduji, je prostě strašnej pravěk. Ani kdysi dávno s videorekordérem jsem takto omezen nebyl, tak kam to spěje?

Stejně lidi, kteří chtějí krást, si najdou jinou cestu, jak se na něco dívat zadarmo nebo skoro zadarmo, a tito lidé by si žádný jejich balíček stejně nekoupili, ani kdyby nebyl sharing.

Jestli mě u Skylinku připraví o možnost sledovat jiný kanál, než který si chci nahrát a na pořad se podívat později, tak u nich končím a jdu k Freesatu.

biga
Registrace: 9/2006

Víceméně máš pravdu. Samozřejmě nějaký počet klientů přibude - to jsou ti, kteří si teď nechají "zadarmo" sharovat a pokud se přitvrdí tak někteří z nich si začnou platit. Ale jsem bytostně přesvědčený, že to bude daleko menší objem businessu než to, co zmizí......

Jantars

neodolal som, objednal som, nasoftil som, otestoval som.
M7 irdeto ide, M7 ice nejde.
Počet dekodovanýých programov uvidíme...

noces
Registrace: 9/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra