![]() |
|
DVBT settopboxZdravím,prosím mám dotaz, chci koupit stbox dvbt2 hevc265 s nahráváním.Z nabídky co jsem sledoval snad ani jeden nemá svižné přepínání, nebo že ovladač musí být přímo nasměrován.Máte někdo zkušenost s nějákým takovým se kterým jste spokojeni a rychle přepíná ,dobře ovládá a nahrává na flash? děkuji![]() |
Al Bunda
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 77 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
@Al BundaDi-way t2 one HEVC.Za pár korun hodně muziky ! |
zeze
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 670 |
![]() |
|
RE: DVBT settopboxStrong STR 8211![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 764 |
![]() |
|
@Al BundaNebylo by dobré se podívat po něčem, co má aspoň čtečku karet?Možná je ještě brzo o tom uvažovat,nevím. |
rezek
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 417 |
![]() |
|
@drobečekTen mám taky. Jediný co bych mu vytknul je to, že když je aktivní funkce automatická aktualizace programů a objeví se nový kanál, tak pokud si ho chcete přidat, je potřeba provést skenování, které rozhodí všechny předvolby. Škoda že to nefunguje třeba jako u mé TV, kde se při zapnuté automatické aktualizaci nový kanál zařadí na konec. |
acce
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 1 093 |
![]() |
|
@acceA propustí signál do tv když je zapnutý i vypnutý? Budu rušit satelit tak chci nějakou alternativu,když něco nahrávám na tv.Tak chci koukat na jiný program přes stb, ten Di-way t2 one to asi umí |
Al Bunda
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 77 |
![]() |
|
@Al BundaTESLA Duplex T2 - Dual http://www.tesla-electronics.eu/tesla-duplex-t2-detail |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 044 |
![]() |
|
Al BundaNa to Ti bohužel neumím odpovědět. V TV mám jen tuner DVB-T, tak jsem si dokoupil tenhle set top box. Zkoušel jsem nahrávat na flashku a to funguje bez problému. |
acce
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 1 093 |
![]() |
|
@Al BundaTeleSystem TS6820 TWIN DVB-T2 H.265 HEVC přijímač |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 128 |
![]() |
|
@Al BundaA není lepší koukat na Tv a na StB. nahrávat ? Pak nahrávku snaž dostaneš třeba i do PC.VU+ UNO4K - Dual FBC-S/S2 + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C, Fe85 - 13E, 19E, 23.5E, 28.2E
|
lext
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 229 |
![]() |
|
RE: DVBT settopboxPřipojuji se s trochu podobným dotazem:Máte někdo tip na (jednoduchý a levný) DVB-T2 box, který pomocí HDMI-CEC po zapnutí ze standby umí zapnout TV a přepnout si ji na svůj HDMI vstup? Cílem je pro starší lidi zachovat jeden ovladač, i když nemají TV s DVBT2. Ideální by byl takový který má externí IR čidlo, takže by se namonotoval zazadu na TV a ani nebyl vidět. Ale to není tak důležité. (Já vím, že přijímače kolem 3-4000 Kč to umí. Otázka je, jestli to umí některý jednodušší a levnější.) |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: DVBT settopboxhttps://www.lupa.cz/clanky/deset-nejvhodnejsich-set-top-boxu-pro-prijem-noveho-vysilaciho-standardu-dvb-t2/ |
sioga_bs
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 280 |
![]() |
|
RE: DVBT settopboxMám Di-way T2 One a taky Sencor SDB 550T plná spokojenost. |
miku
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 165 |
![]() |
|
RE: AntonínKdybych měl doporučit, tak je na trhu řekl bych ojedinělý přijímač od italského výrobce TeleSystem TS 6810RF Stealth, který se dá schovat za TV, ale hlavně má RF ovládání, takže není zapotřebí IR čidlo. Bohužel chybí funkce HDMI CEC, která nebývá standardem u levných STB. Na druhou stranu má možnost naprogramování ovládání i pro TV, zde již samozřejmě klasicky přes IR vysílání pro nejpoužívanější TV značky (LG, Samsung, ...). Tohle bych zvolil, cena je myslím v pohodě, okolo 1400 Kč. Tohle mám rozhozené i po rodině, jelikož je to ideální kdo má telku pověšenou na stěně a je tam málo místa a cenově v pohodě.Kdybych šel do levného T2/C linuxu, ale bohužel se nedá moc schovat za TV, tak se mi líbil funkčně Octagon SF138, teď se prodává za 2550,- Kč na Heuréce. Klasicky naliješ aktuální OpenATV v6.2 s podporou HDMI CEC. Ještě je k dispozici na trhu velice levné (1800 stovek na pultě) linuxové Amiko Viper Slim s T2/C tunerem, ale obrazově se mi moc nezdálo u větší úhlopříčky. Ale zase je zde k dispozici OpenATV, HDMI CEC a má malé rozměry. I to HbbTV tam funguje včetně nějakých archívů a takových srandiček... Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.
|
BBS
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 394 |
![]() |
|
2mikuHDMI-CEC u některého funguje? |
Antonín
![]() |
|
@AntonínAmiko 8265+ za cca 1500 Kč umí HDMI CEC, neumí HBBTV, funkčnost HDMI CEC je vždy potřeba prakticky ověřit s konkrétním modelem TV. |
brak232
Registrace: 10/2017 Příspěvků: 167 |
![]() |
|
Antonínhdmi-cec nemaji. |
miku
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 165 |
![]() |
|
RE: DVBT settopboxDíky za zprávy, zatím to je stejné, co vím. Amiko jako nejlevnější možnost.Satelitní přijímač je ovšem zbytečná komplikace pro dané místo - nemají žádnou anténu, ani karty, není něco levnějšího bez toho satu, ale s hdmi-cec? (Možná neexistuje, ale...to by přece musel být docela kasaštyk pro současné české prostředí.) |
Antonín
![]() |
|
@AntonínBez sat. tuneru je identický Amiko 8275+ za téměř stejnou cenu jako 8265+. Zřejmě proto A8275+ ani příliš není v nabídkách prodejců. Komplikace nevyužití sat. tuneru u A8265+ není veškerá žádná, funkce HDMI CEC u levných settopboxů není běžná. Důležitá je ale implementace na straně TV, ne každá TV HDMI CEC plně podporuje (známé jsou problémy s HDMI CEC u LG TV a pod.) |
brak232
![]() |
|
RE: DVBT settopboxKdyby byla HDMI-CEC běžná u levných přijímačů DVBT2, neotravoval bych dotazy.:-) Trochu to nechápu, pro lokální dodavatele jako GoSat by neměl být dramatický problém dopsat (nechat dopsat) kus kódu, jenom zapnutí/vypnutí - a tam zase tak moc problémů s kompatibilitou nebude - a měli by pro Česko přístroj na roztrhání. Plus kdyby udělali zásuvku pro infra čidlo, aby se to dalo dát dozadu...Televizí bez tuneru s T2, ale schopných HDMI-CEC tady musí být stovky tisíc kusů...takhle by se z nich stalo funkční zařízení. (Mne to osobně ani moc netrápí, stejně jsme většinu roku mimo kotlinu a úval, takže DVBT nemám, ale pro děti, rodiče, kámoše...tážou se, jak nejlépe...) |
Antonín
![]() |
|
ModulátorExistuje přijímač, pokud možno certifikovaný, s modulátorem?DM 920, Unstable 19-2-2019 + GP4, Moteck SG 2100A + Gibertini 125Al (Ku 85,2°E - 45°W), Emme Esse 125Al (multifeed 36°E circ. pol. + 23.5°E), Gibertini 125Al (fix 56°E circ. pol.), Stab H-H 120 + Emme Esse 125AL C-band; Octagon SF4008 (Abertis)+TBS5925
|
rom2005
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 818 |
![]() |
|
@rom2005V čem tkví opodstatnění existence takového stroje? Pro jaké účely-užití? |
JanHora
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 619 |
![]() |
|
@AntonínA8265+ má i externí IR čidlo, tj. splňuje požadavky, navíc má sat, čtečku karet a CI slot a stojí 1500. Ptal ses na něco levnějšího než 3-4000, takže co se řeší? Že není nic vhodnějšího za 550 s DPH? To asi skutečně není :-) |
brak232
![]() |
|
@rom2005Alma 2800 T2 HD, RF modulátor pevně nastaven na 9. kanálu |
vlah
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 326 |
![]() |
|
RE: DVBT settopboxAž na ten modulator ktory nefunguje tak jak ma. |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 790 |
![]() |
|
RE: DVBT settopboxŘeší se, jestli je Amiko nejlevnější možnost, když sat je pro dané místo zbytečný. Tedy by mohl existovat levnější přístroj bez satu. Možná není. To je otázka. |
Antonín
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
![]() |