Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

VU+Solo4k+OpenPLI 6.2 - problik obrazu

mám čerstvě pár týdnů OpenPLI 6.2 a čas od času mi problikne obraz ve smyslu jako by tam byl jiný jeden frame, většinou to vypadá jako bílý pruh zaplňující celou spodní půlku obrazu.
Děle to asi jen někdy a s různou četností, při online sledování i v nahrávkách. Mám dojem že jsem to snad viděl i při přehrávání jiných videoformátů z nasu.
Lámu si hlavu čím by to mohlo být. Předtím openpli 4.x pár let žádný problém.....

Jantars
Registrace: 2/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: VU+Solo4k+OpenPLI 6.2 - problik obrazu

to je pripravene na reklamnu vlozku.
treba nahrat do zlozky
usr/openpli/advertisement spravny subor mkv a potom pristroj automaticky vklada do vysielania aj zaznamov na hdd reklamy. nova funkcia.
takto mozno reklamy nielen vystrihovat ale aj vkladat.

Dagy2
Registrace: 11/2010

samozrejme ze moj prispevok vyssie je bullshit. ale nedalo sa inak.
:)))

Dagy2

@Dagy2

No pozor, když se nad tím zamyslíte, tak Vám to dá smysl. Vývojáři OpenPli už jsou zřejmě napřed a omylem vypustili ven neodladěnou verzi. V ostré verzi se už problém nevyskytuje a jedná se o skrytou funkci, která se dostala na veřejnost omylem :))))
Jantars: V tom ti asi bohužel neporadím, ale nadchla mě konspirační teorie Vašeho kolegy. :))))

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

Skus nahodit iny image napr. OpenATV, PurE2, VTI. Ta tvoja chyba je dost tazko detekovatelna/nahodna, takze ine rady tu velmi necakaj. Alebo pravidelne "aktualizuj" openpli (v sucasnosti releasuju kazdych 5-6 dni). Mozno to opravia (ako dosledok inej chyby).

A tym dvom suhajom nad tebou sa nediv. :))) S tvojou registraciou 2/2008 si mal bez rozmyslania automaticky nahodit iny image a vyskusat, ci ti to bude robit. Hadam si sa za 10 rokov niekde posunul.Takto si si to od nich zlizol...
:))) :))) :)))

kobram
Registrace: 4/2014

@kobram

ááále nezlizol. Prečo. Neviem koľko trvá preinštalácia iného image u VU+. Takže správna otázka od jantars, či je chyba v image alebo nastavení a možno niekto má na to ľahký recept čo to porieši za minutu. Na to tu to forum je.
Ja som sa len nevedel dočkať 1.apríl (resp. jari)
My sme niekedy na vojne u kruhovej obrazovky na radare tvrdili plukovníkovi-lampasákovi, že počas zatemňovacieho impulzu sa na amerických lokátoroch premieta reklama :laughing:
Ale nechcel tomu veriť.

Dagy2

@Dagy2: super :-). Já to čet už před tím, jen jsem nejdřív čekal na jiný reakce. Škoda že ses přiznal, on by se někdo chytil :-).

Jiný image nemá smysl instalovat, vždyť píšu že starší verze openPLI tam běhala bez tohoto problému. Já psal hlavně proto, že by to mohla být obecně známá věc byť jsem ji nedohledal. Proč si nenapsat o radu kterou budu třeba půl roku analyzovat...

No a k těm zkušenostem: vzhledem k tomu že se celý život pohybuju v IT by pro mě nemusel být problém stát se guru v linuxu a s E2 dělat nemožný věci, ale já tomu nechci ten čas věnovat. Přesně vím k čemu ten linuxovej přístroj mám a proč mi tyto požadavky nesplní v současné chvíli jiné řešení a to, co jsem se i s pomocí jiných naučil (a sám i učím formou laického návodu na E2 pro úplný začátečníky) je dostatečné - tj. flash, instalace a konfigurace konkrétních pluginů apod. Potřebuju to po přechodu na novou main verzi jen doladit a pak si toho zase pár let nevšímat - do obývákovýho zobrazovadla se zásadně nehrabe.
V každém případě díky všem za pomoc.

Jantars
Registrace: 2/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra