Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

@ALL gosat 7060

zdar,
mrkněte na tohle video, netočil jsem to já, ale chová se ten krám stejně
https://www.youtube.com/watch?v=dj_WV0J4U6s
Setkal se s tím ještě někdo? Kdysi tu býval opravář, někde od Ostravy, jsou tam nějaké lázně, jenže si už nevzpomenu na nick, díky za kontakt.

poky1
Registrace: 7/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48
Odpověď v diskusním vlákně

gosat 7060

Myslíš Klimkovice ?

decmen
Registrace: 2/2008

RE: @ALL gosat 7060

Zorbas již tuším dlouho nepremáva.

hdpe
Registrace: 11/2007

jj, Klimkovice, jenže už teda nedělá, proč ten krám ztrácí signál nevím, ale jeden TP je i přes výpadek signálu živej a to nechápu už vůbec, poštracháš porty - vrátíš zpět a je vše OK, vypneš a někdy to naskočí, jindy ne :fuming: hroznej krám tohle

poky1

Sorry, ale viděl jsem už hodně 7060 a na 99% máš v kaši signál. Hodnoty na barmetru tohodle přístroje při plném signále ukazují kvalitu vždy 98%. Ty máš 65 na 12070, logocky na 8psk budeš mít houby. Dolaď si parabolu a pojede to normálně.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

Jakou souvislost s tímto má poštrachání portů??

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

ano Saxon má pravdu, to že jsem to netočil já znamená i mimo jiné že se jedná o jiný STB a zcela jinou družici a už vůbec nejde o Skylink, ale úplně někoho jiného, video už bylo na JůůůůTUBe postnuté :)))
zdar do Budějic

poky1

Je to šrot...

Martin79
Registrace: 7/2008

Gosat 7060 není šrot

Při signálu 6 - 10% je zázrak že něco naladil jít už nemůže nic. Špatně nastavená parabola nebo špatné LNB. Začíná podzim a i v suchém počasí 100% fungující LNB (DIWAY _SMART_ .. ) má porušený krytky (praskliny v důsledku ne dobře UV stabilního materiálu). Vyměnit za LNB INVERTO a jiné kvalitní a vše jede super. Nebo je také možné kuny na přívodním kabelu.

vogel5
Registrace: 4/2008

jo procenta signálu na teploměrech,univerzál řešení IBU a ještě kuny..ještě ze je zítra pátek.. :lookaround:

Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž

Danny10
Registrace: 11/2012

neumí číst ani jeden a melou o nějakém signálu či konvertoru :laughing:
tady se fakt nic nezměnilo :)))

tak ještě jednou a snad to bude pochopitelné, to video se mnou vůbec nesouvisí, ale ta s.r.ač.k.a se chová naprosto stejně a není moje

poky1

gosat 7060

má solidní citlivost. Obraz je ostrý, je zde možnost nastavení jasu, kontrastu a barvy i ostrosti. Má 8 favoritních skupin,ladí rychle FastScan,umí Diseqc 1.0, Diseqc 1.1 pro 16 LNB a otáčet s motorem pomocí Diseqc 1.2 i USALS.
Kdo nemá základní znalosti, jak satelitní parabola, LNB a přijímač fungují, těžko může pomocí cizích rad satelitní soupravu nastavit.
Jsou dvě cesty: cizí (jak jinak než placená)pomoc nebo studium základů ABC a pak pomocí vlastních úvah měnit polohu paraboly.
Druhá cesta znamená jisté nároky na úroveň technického myšlení a ty nejsou všem lidem dány.
Označovat něco jako fekálii znamená emocionální přístup namísto technického. Fekálisté do techniky fušovat naštěstí nemohou. Tedy mohou, ale naprosto, naprosto bezúspěšně.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

ty seš taky dobré poleno z bukového dřeva :laughing: :laughing: :laughing:

a k věci bys neměl asi nic co?

poky1

Přesto bych nějaký screen z meřáku na tom svodu viděl. Páč, jistota je jistota a kdo neměří, tak neví:))

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Tak tedy k věci fekalisto!

1. Gosat 7060 má seznam transpordérů pro každou družici zvlášť, který nemusí být platný. Je třeba sepsat TP z družice 23,5E, zejména ty, o které mám zájem a porovnat je s tabulkou. Jde o každý parametr v jednom řádku.Chybějící se dají doplnit nebo stávající změnit.
Menu, Instalace satelitu,Upravit TP.
2. Dám Menu, Instalace, Vyhledávání a navolím platný TP.
3. Vyberu povel Diseqc 1.0, při kterém bude nějaký signál i kvalita.Ostatní dva řádky musí mít Zakázat!
4. Nyní musíte být dva na mobilu. Jeden točí parabolou a druhý se dívá na ukazatel kvality signálu. Nejprve se točí tak, aby LNB se pohyboval vodorovně a najde se maximum kvality podle čísla. Poté se parabola vodorovně zafixuje, utahování šroubů musí být symetrické, jinak se parabola pohne během utahování.
Poté se stejným způsobem najde optimální svislé nastavení a zafixuje.
5. Nakonec se celá družice naladí příkazem Automaticky, přičemž Síťové ladění je Zap. a zvolí se vhodný Mód.Případně se ladí FastScanem, ale na to musíš přijít sám.

Nazval jsi mě dobrým polenem z bukového dřeva. Tak tedy Tě tímto polenem praštím po Tvé fekální hlavě, aby se Ti rosvítilo. Kdo si myslíš, že mi radil při mém prvním satelitu, kdy vycházelo pouze Amatérské rádio a internet byl z říše snů???

samorost

byl jsem tam jen doladit přesun kanálů free satu i tady byla zprávička, nikdy tam nebyl problém i za hustého sněžení s kvalitou signálu, když to vypnou do stanby, třeba několik dní to třeba vydrží, někdy po hodině tma, nevypínají STB jede to stále bez problémů, mám podezření na nízké napětí, ale proč je jeden TP živej? měřák sem sebou teda neměl, to se přiznám, nechtějí to řešit, jen mě to zajímalo, protože na jiném sat. fóru to taky nikdo nedotáhl do konce s uspokojivým vysvětlením

poky1

@samorost

i pípák za kilo ti pomůže než to co popisuješ :8)

poky1

Free sat je kde???

Na 23.5E je freesat, od kdy??? Tam je Skylink! Freesat je snad na jiné družici!

samorost

@pařez

ty snad neumíš ani číst celé vlákno co? :fuming:

poky1

Proč jsi s pípákem neuspěl?

Tvé dotazy jsou v příkrém rozporu s počtem příspěvků. Možná, že Tvá otázka je nepřesně formulovaná.

samorost

otázka zněla: setkal se s tím už někdo? co dalšího si nepochopil :)))

poky1

@Saxon

netušíš jestli Javořice bude někdy mít další MUX

poky1

@poky1

Na gosate 7060/sunsat 300 odchazi 5ks SMD kondiku na zakladovce a ty maji za nasledek kmitani signalu/ vsechny TP bez signalu a nefunkcnost prijimace

krteczek
Registrace: 8/2013

S čím se kdo měl setkat?

1. Je tam anténa 23,5E s nulovým výsledkem, přepne se na astru 19E a zpátky na 23,5E a signál je. Podle mého soudu šly povely pro přijímač rychleji, než je schopen reagovat.Potřebuje reakční čas.

2. Přijímač začal ladit, avšak TP 11720 H 28200 je neplatný transpordér! 12109 H 29500 je dnes rovněž neplatný TP, to musí být dost stará nahrávka.

Předmět dotazu je pro mne nejasný, co je předmětem dotazu? S pohledem na obrazovku jsem se již setkal.

samorost

Obama s Brežněvem.
A představ si že stejného výsledku dosáhneš jen přepnutím portů a do Aster ani nevkročíš.

poky1

Diseqc přepínače a přijímače

spolu dobře spolupracují a také nespolupracují. Existují vhodné a nevhodné kombinace podle typů. Není pravda, že všechno je navzájem kompaktibilní!!!

samorost
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra