Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Rozbočovač HDMI

Máte někdo zkušenosti z rozbočovačem HDMI.
Co jsem se díval na netu, tak nějaké rozbočovače na prodej jsou, ale moc se v tom nevyznám. Chci se zeptat zda by bylo možné nějaký rozbočovač zapojit k modemu od o2 tv a obraz přenést na druhou tv pomocí HDMI kabelu.
Děkuji za názory, popř. doporučení co opravdu funfuje, protože cenový rozptyl je od 300 - 2000,-Kč

roman1980
Registrace: 8/2013
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Rozbočovač HDMI

Některé STB generují ochranný kód HDCP, to bývá často v těchto případech konečná...:)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Obyčejné mechanické (pasívní) rozbočení funguje jenom v případě, že jedno zařízení je vždy vypnuté. Prostě buď/anebo. To jsou ty za stovku. Jinak to musí být skutečné rozbočení.
Nejlevnější funkční (aktivní) je pro mne PremiumCord HDMI splitter 1-2 porty, s napájením z USB, 4K, FULL HD, 3D, u firmy Krup. Cena kolem pětikila.
Jeden takový mám a funguje. Nejsem si jistý úplně přesným typem, mám ho Česku a tam přes zimu moc nejsem, navíc ho mám pár let, ale je to zhruba tento.
Napájím s tím z STB Formuler modulátor DVB-T a lokální obrazovku.
(To, co píše Saxon, je fakt. Ale že by box od kabelu generoval po HDMI ochranný signál proti nahrávání?)

Antonín
Registrace: 8/2005

Ano, některé novější receivery O2 tuto ochranu skutečně generují. Osobní zkušenost při použití DVB-T modulatoru coby koncového zařízení. Museli jsme použit starší receiver O2.

On Air!

Saxon

Dej si do vyhledávače anecopardubice a v sekci audio,video přepínače si určitě vybereš.

pedro
Registrace: 9/2007

Už jsem na tu ochranu proti záznamu taky narazil. Už neví, čím by nám zkomplikovali situaci. Proč by si člověk nemohl nahrát nějaké vysílání?

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

Ono jde primárně spíš o nezákonné kopírování či distribuci. Viz DVB modulatory.

On Air!

Saxon

Ta ochrana HDMI je v době vysokorychlostního internetu s jeho obsahem poněkud zastaralá a zbytečná. Jenom otrava. Nicméně taková je mezinárodní dohoda o digitalním rozhraní HDMI. Ovšem z doby krále klacka. Tehdy se myslelo (ještě teprve začínala CDéčka), že digitální rozhraní umožní uděla kopii bezs ztráty kvality (což do té doby nebylo s analogovými rozhraními možné), a že to povede k pirátství. Nikdo si nedovedl předtsavit youtube, uloz.to apod. a tisíce terabytů dat dostupných pro každého. Do dnešní doby ta dohoda o definici HDMI platí. Je blbá, zastaralá, zbytečná, ale furt platná.
Jeidná cesta pro ten splitter je použít zařízení, které tu ochranu nemá.

Antonín
Registrace: 8/2005

No já teď mám od o2 nejnovější stb, takže na to můžu asi zapomenout

roman1980

@roman1980

Vlastním tento rozbočovač khswit42b již cca 2 roky používal jsem ho se starším O2Boxem teď ho používám i s novým a žádný problém. Za ty dva roky žádný vytuhnutí a to jede v hospodě u stropu nonstop.Nebál byh se jít do toho v nejhorším ho vrátíš ale myslím že to bude bez problémů.

Fik2207
Registrace: 11/2007

Fik2207

Děkuji za info, kabel HDMI stačí obyčejný?

roman1980

@roman1980

Rozhodně 4k kabel čili minimálně hdmi 2.0

Fik2207

@Fik2207

Podporuje max.rozlišení do 1080p.Rozhraní HDMI 1.4b.takže nějak nechápu to 4K. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

@Fik2207

Jedná se tedy přesně o tento typ??
https://www.alza.cz/premiumcord-hdmi-matrix-switch-42-s-audiem-d5236185.htm

roman1980

@roman1980

Moje reakce byla na první odkaz co dal Fik2207.Ten co jsi napsal ty tam už vše chápu.Tady už je kabel HDMI 2.0.vhodné použít. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

ten šit za

dvě stovky mě jede ok na jednu,dvě,jak chci asi 5 let

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@roman1980

Ne jedná se přesně o tento https://www.czc.cz/premiumcord-hdmi-matrix-switch-4-2-s-audiem-rozliseni-4kx2k/197792/produkt a ohledně kabelu proč kupovat 4k kabel ? No protože proč ne ? ;)

Fik2207

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra