Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Samsung vs Sony

V novom roku chcem kúpiť novú Tv do obývačky veľkosť obrazovky 55 cenový strop 800-900€ viac nechcem investovať.Pozeral som niečo na nete a pozdavali sa mi Samsung UE55NU 8002 a Sony bravia KD-55XF8596 ale ten je o trochu drahší.Nechcem to na hry len you tube,prehravanie z dvd,usb a preferujem sat prijímač do budúcna aj netflix.Samsung má asi va panel a sony ips ale isto neviem.Ak niekto vlastníte tieto tv podelte se o skúsenosti.

kakajan
Registrace: 5/2009
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Samsung vs Sony

Kúp sony .Ja mám novú fx9005 obraz ako britva.Pred tým som mal samsung síce vydržal 10 rokov ale ten obraz nebol ani spolovice taký.

buco4959
Registrace: 12/2012

buco

A to zas nemuzes porovnavat 10 let stary samsung s letosnim modelem sony to nejde.

Tielk
Registrace: 11/2007

Sony bylo KDL55W808CBAEP a stálo 1399e a Samsung je UE55J5500AKXXC a stál 869e. Pro mne to bylo (a stále je) určité překvapení. Sat připojený přes HDMI, na obrazovce většinou to, co vysílá Skylink, Movistar nebo SkyDE, občas sport na Polsatu, nebo zprávy na BBC, ZDF nebo CNN. Většinou HD.
(Teda najít tu účtenku od toho Sony byla docela fuška, nechal jsem jim celou bednu i s papírama, když si lotři řekli, že pokud chci nefunkční a neopravitelnou TV zpět, že musím za odvoz nejprve zaplatit 80e. Fujtabl, a ne Sony.)

Antonín
Registrace: 8/2005

@buco4959

Tebou jmenovaná letošní Sony je opravdu dobrá.Takže já bych nic dál neřešil.Ze zvědavosti jsem proto výše uvedl dotaz na parametry panelu Sony,která je udajně o dost horší než Samsung,s nadsázkou,z vesnice na Kanárech ;)

hobo
Registrace: 1/2007

tak tak kareja

jony44
Registrace: 1/2017

Samsung řady 8... neprohloupíš, kleklých Sony jsem pár viděl...

Mirko.
Registrace: 4/2003

2hobo

Obě ty televize jsou ze stejné vesnice na Kanárech. Jsou provozovány na stejném místě. Koupeny ve stejnou dobu. Proto to celkem užitečné (a překvapivé) srovnání, málokdy máš na místě dvě televize ve stejnou dobu. Není to jedna televize tam a jiná někde jinde, třeba s jiným pozadím, nebo stíny, nebo zdrojem dat nebo nebo nebo. A už vůbec to není srovnání modelů televizí z jiných let. Nicméně je to skoro dva roky, takže z toho neplyne nic jiného, než to, že samotná značka Sony už není zárukou vůbec ničeho. Dneska může být srovnání jiné, to já nevím.

Antonín

Tak som trochu prešiel net nejakého recenzie ani ten samsung 8 série nie je na zahodenie celkom sami páči bol som pozrieť v n.y a bol zapnutý program joj hd obraz bol pekný.Do jari sa rozhodnem čo kúpiť.

kakajan

@kakajan

Stejně bych řekl, že v souboji Korejců by zvítězil LG nad Samsungem. A tohle přesvědčení mě drží od IFA Berlín 2001, kde poprvé LG presentoval svou 60" plasmu.

JanMan
Registrace: 11/2018

@Antonín

Jo díky za odpověd.Já vycházím z toho že tu letošní Sony jsem viděl a zkoumal u kamaráda a tomu obrazu nebylo co vytknout.Podání barev,černá je opravdu černá stejně tak bílá je bílá a rychlý pohyb bezchybný.A tu vesnici jsem opravdu napsal s nadsázkou. ;)

hobo

Ale tady jsou fakt jenom vesnice (a hromady turistů). Na celých Kanárských ostrovech jsou dvě města. Las Palmas a Santa Cruz de Tenerife a v těch já nežiju, ani jsem v nich nekoupil ty TV. Bez nadsázky.
Nicméně to je úplně jedno. Podstatné je, že k mému úžasu je obraz na tom Samsungu lepší než na té Sony. Nebyl bych si koupil Samsung, kdyby se to náhodou celé tak neseběhlo. A jsem fakt překvapen. Sony už není zárukou nejlepšího obrazu. Možná některé letošní typy jsou dobré, možná taky ne.
každopádně bych si dneska už nekupoval jinou obrazovku než s lokálními body. Edge světlo je minulost. Zvlášť u větších televizí.

Antonín

Antoníne sorry, ale co je moc to je moc, hodnotit paušálně nějaké 2 výrobce na základě nějakých 2 TV koupených ve stejnou dobu za stejnou cenu na stejném místě.... bez ohledu konkrétní model, typ TV a jejich vlastnosti... to je snad mimo jakýkoli komentář, to bych od tebe fakt nečekal, nicméně hlavní je vlastní spokojenost, takže ti tvé přesvědčení neberu, jen jsem nemohl to neokomentovat ;) Ohledně direct vs. edge podsvícení - to je věc která sama o sobě jen minimálně rozhoduje o výsledném obraze. Daleko více záleží na jiných věcech ;)

lance
Registrace: 10/2008

@lance

Asi tak nějak.Mám na chalupě TV Philips je to 43 PUS 6501.Direct led podsvícení ale IPS panel,tlumení není skutečně plně lokální a bída obraz hlavně černá.Několikrát zde zmíněná Sony je opravdu daleko jinde. ;)

hobo

@hobo

přesně !!!! mám to samé, 43 PUS 6551 který má i přes 100Hz panel pohyb katastrofálně mázlý, hnus... tady v diskuzích si ale téměř každý myslí, že když si na netu najde typ panelu, typ podsvícení a pár dalších marketingových údajů, že každá TV se stejným panelem mu předvede stejný obraz. Korunu tomu pak nasadí mistři kteří tvrdí, že všechno jsou jen data 1 a 0 a všechny TV tudíž vyjdou +- nastejno ;)
U těch Sony co se nám dvěma tak líbí jsou největší slabinou pozorovací úhly, bohužel neřešitelný problém daných VA panelů, takže k čumendě někde ze strany nebo z postele zrovna 2x vhodné nejsou :(

lance

tvrzeni, ze na prodejne se staci podivat a vybrat co se vam vic libi je pekna pitomost. vsechny televize v kramech maj extremni saturaci a kontrast aby se to libilo. stejne panel muze mit ale pritom vadnou interpretaci informace a nemusi bejt vubec zkalibrovanej. mluvil jsem s clovekem co se kalibraci zivi a rika ze samsung je ujetej a teprv po kalibraci to k necemu je (pokud to ten model vubec dokaze). sony lip. ale jak rikal, pokud to nevis, tak tu ujetost snad ani okem nepoznas.
bohate staci vzit zkalibrovanej monitor, dat ho vedle TV, do obou pustit ty samy staticky obrazky a naladit tu TV aby to vypadalo stejne. ale v TV musej bejt vypnuty vsecky vylepsovatka obrazu atp. pak lze ziskat vicemene analytickej obraz kterej se pouziva pri zpracovani ve studiich atp.
co se tyce 100Hz tak neverim, ze ani nejlepsi panely dokazou vic nez 90%prechodu mezi barva do 10ms. jinak netusim k cemu to je dobry, mam 60Hz panel ve skalibrovanym EIZO, mastim na tom GTA5 a zadny rozmazani nevidim. asi nejaky vylepsovatko obrazu rozmatlava prechody, jinak to neni mozny. lidsky oko takovy rychly prechody nezvladne. i tech 50Hz je na oko moc rychly. mozna v dobe prvnich LCD bylo rozmazavani problem, ale tohle nesleduju uz delsi dobu.
to ze to procesor prepocita na 100 a pak to tam posila 100x za sekundu tak to jo, ale panel 100Hz ? to nejde. sorryjako :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@bublajs

- samozřejmě doma nic kalibrovat nebudeš a potřebuješ aby ta telka měla v základu z výroby aspoň nějaký jeden obraz. režim přednastavený zhruba OK a případně sis ho ke spokojenosti mohl doladit přes běžné menu a ne přes nějaké sondy a kalibrace. A o tom jsou testy TV a taky vlastní zkušenost. A není to o značkách ale o konkrétních modelech/typech !!!!! Jsou telky které mají přirozené a věrné nastavení (nikoli líbivé) z výroby a jsou telky které nesrovná ani D.Coperfield. O dynamických režimech v obchodech se snad bavit vůbec nebudeme.
- Ohledně pohybu a 100Hz velký nesouhlas a polemika - na nějakém GTA puštěném na 60HZ/p monitoru poznáš prd, debata je o TV a tam jde o zobrazení hlavně běžného vysílání (nejč. 1080i/50Hz) - testy např. obrazu při pohybu švenky kamer při fotbale, rychle běžící text v infioliště atd. atd. něco si o tom přečti, rozdíly jsou jako (nevhodné slovo) v reálu a oko vidí (něčí ne, ale to je jiná věc) přičemž samotných 100Hz je podmínka pouze nutná ale nikoli postačující, i 100Hz panel může mazat trpět různými neduhy když to výrobce nemá zmáknutý softwarově... ale ani nejlepší soft ti nepřekoná omezení pouze 50Hz panelu. to je realita, ne spekulace
;)

lance

@kakajan

Není o čem SONY.

mattes
Registrace: 7/2018

Není o čem Samsung.

VU+UNO 4K se VTi , Xtrend ET8000 HD (2 x DVB-S2) OpenATV 6.3 ,Samsung UE40C7000 , Samsung UE65NU8002, Denon AVR-X1600H + Polk T50, T30, T15

miky
Registrace: 7/2005

Tak sa podelím s vami pred týždnom som kúpil ten samsung nu558002 cena 799€.Dojem obrovský.Obraz pekn6.V obchode sa iba tak po nich zaprášilo.Ak vydrží polovicu čo môj starí samsung tak v pohode.

kakajan
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra