Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Propojení dvou přijímačů VU přes internet

Zdravím, kdysi jsem četl o doplňku do přijímačů VU, který umožňuje sledování stanic z jednoho VU na druhém, funguje to někomu i přes internet, nebo pouze když jsou přístroje na stejném routeru ? A ještě poprosím o název doplňku . Děkuji

chrdinka
Registrace: 9/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Propojení dvou přijímačů VU přes internet

oscam pro internet i intranet nebo remote channel stream converter pro intranet

matchboxx
Registrace: 9/2012

Pro internetovou součinnost musíš mít statickou veřejnou IP adresu (to se dá maličko obejít) a nastavený router tak, aby zvenku dovnitř pouštěl data - většinou je rozumné to omezit na tu druhou IP adresu, nebo jejich skupinu, pokud připojení "mutuje" a mění IP.
Sdílet takto lze jak zabezpečovací údaje z karty - příjem pak ze satu zajišťuje každé místo samo za sebe - a to je ten oscam. Nebo lze streamovat rovnou celý tok dat zvoleného kanálu - na druhém přijímače se nepříjímá nic, data "lezou" přes web. V takévém případě může být na druhé straně rovnou komp, ani tam nemusí být sat. přijímač.
Je otázka, co vlastně máš na mysli, protože jsou to dvě zcela rozdílné věci.

Antonín
Registrace: 8/2005

@Antonín

A ešte k tomu by mal mať verejnú IP adresu plus najlepšie ako hovoríš statickú IP adresu, ak to chce zvonka pozerať. Stačí v routri nastaviť portforwarding v routri a na druhom prijímači mať nainštalované remotchanellstreamconverter. Asi myslel na toto nie na oscam.
to matchbox: celkom by ma zaujímalo aký je oscam pre internet a intranet?

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@petersk

https://en.wikipedia.org/wiki/Intranet
https://en.wikipedia.org/wiki/Internet
Že by vnitřní nebo venkovní siť?

matchboxx

Vysvětlení

Jde mi o to, zda když si známý koupí VU uno 4K s tunerem na kabelovou televizi ( nemá možnost ve svém bytě přijímat satelit ), tak jestli bude moct sledovat stanice z mého satelitu přímou volbou na svém VU ode mě přes internet. Já mám VU solo 4K s dvojitým satelitním tunerem s kartou Skylink ve čtečce a chytám i německou Astru, internet mám 300/20 , adresu na VU mám statickou a IP adresu mi za asi 10 let, co jsem u UPC změnili jen jednou ( ale veřejnou IP adresu si neplatím ). Známý umí dobře německy, využil by hlavně německé stanice. Už nám to tak funguje díky tomu, že má ve svém android boxu Minix neo U9H nainstalovanou aplikaci Dream player, jen by mě zajímalo, zda by to šlo i přes VU ( porty na svém routeru přeměrované mám )

chrdinka
Registrace: 9/2010

Kdysi šlo statickou pevnou IP trochu obcházet pomocí DynDNS. Ale kdoví, jestli to ještě funguje, já to nepoužil nejmíň pět let.
Stejně to tady zjevně tazatel nečte :-)

Antonín
Registrace: 8/2005

mam takovou zkusenost s funkci remote tuner: vzdalenej tuner openatv 6.3 na prijimaci s dvbt2 tunerem(ale sam neumi h265) master zero4k s openatv 6.2. staci nastavit master a v pozemnim se mi objevili dalsi kanaly (z nejakyho duvodu tam nebyly ty T2, coz jsem tam pak dodal pres dreamset ze setingu toho remote prijimace. a ejhle, koukal jsem na t2 aniz bych ten tuner mel v boxu. takze tahle by to asi melo chodit :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@matchboxx

Ale nevedel som, že je osobitný oscam na vnútornú a vonkajšiu sieť.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@petersk

kdo nechce rozumět nerozumí, kdo chce porozumí :-)

matchboxx

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra