![]() |
|
Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!Geniální přítelkyně 2 bude. Potvrdili to dnes programoví ředitelé Fabrizio Salini za Rai a Casey Bloys za HBO USA.Pro Rai a HBO USA je to druhá koprodukční spolupráce po seriálu Řím před více než 15ti lety. Seriál Geniální přítelkyně se stal v USA doslova hitem a zařadil se mezi nejsledovanější seriály kabelové HBO tohoto roku. Fabrizio Salini: "Pro nás byl tento seriál sázkou do neznáma. Americké publikum není zvyklé na podobný typ seriálů a proto jsme do poslední chvíle netušili jak to všechno dopadne. Když se nám ozvala HBO s nabídkou zda bychom chtěli pokračovat i druhou sérií, měli jsme velkou radost. Navíc i v Itálii seriál zaznamenal obrovský úspěch. První díl na Rai 1 sledovalo více než 7 milionu diváků". Hlavní představitelky byly vybrány náročným castingem který nemá v Evropě obdoby, trval 8 měsíců a vybíralo se z více než 9000 lidí. Kromě toho, že musely splňovat fyzické předpoklady jako blondýna a brunetka, musely plynule hovořit třemi jazyky: neapolským dialektem, italsky a anglicky. Seriál byl náročný i po technické stránce, vše co v seriálu vidíme jsou filmové kulisy. Postavilo se doslova nové město ve městě s více než 20ti domy, ulicemi, náměstím a železničním mostem. Velmi dobré hodnocení má seriál i od jinak velmi přísné kritiky: Time: "seriál je věrnou kopií knižního románu a je natočen jak nejlépe to šlo" Rolling Stones: "velký seriál s velkým příběhem o životě bez zbytečných klišé" CNN: "seriál o lidské bolesti, prohrách a výhrách. Krásný a zároveň hrůzný" Wall Street Journal: "evropské překvapení roku, první neamerický seriál který dokázal převálcovat 80% americké tvorby za posledních 10 let" Kdo z vás seriál sleduje na HBO, zajímal by mě váš názor. Co se vám líbí nebo nelíbí? Jak hodnotíte herecké výkony a celkové zpracování seriálu? Zajímavé názory přeložím a pošlu produkci Rai Fiction jako názory diváků z ČR. Děkuji. Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 3 706 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44 | |
![]() |
|
RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!A Genialni pritel nebude? |
esquire
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 511 |
![]() |
|
RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!co myslis tim, ze posles Rai "zajimave nazory" jako nazory divaku z CR? Jakoze ty bezmezne pozitivni a opevujici ten serial? Myslim, ze kdyz Rai bude chtit, muze si uplne stejne zajit jeji nejaky zastupce na CSFD a tam v zalozce komentare si je vyjet. Nepotrebuje k tomu zadneho prostrednika.![]() |
MartinP
Registrace: 8/2016 Příspěvků: 581 |
![]() |
|
RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!Fantozzi sa znovu ozval.![]() ![]() |
Cage
Registrace: 11/2012 Příspěvků: 298 |
![]() |
|
@franckzdraví ti slouží?![]() ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 958 |
![]() |
|
@franckJdi se s RAI už někam vycpat. Na nějaké Italy tu nejsme zvědavý. Toto je české fórum a samozřejmě nemohu zapomínat ani na naše bratry Slováky. Taliáni mají jistě své fórum, u nich se klidně vykecej.Skylink + O2TV
|
kvasnak
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 4 417 |
![]() |
|
Pokud to tak admini nechají být,tak to bude fórum převážně o italské RAI.Skylink + O2TV
|
kvasnak
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 4 417 |
![]() |
|
@kvasnakbohužel,je to tak!![]() někdo by tu měl udělat pořádek! _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 958 |
![]() |
|
RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!nápravu nečakajte nie všetci sú si tu rovní a v tomto prípade to platí dvojnásobneDreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150
|
pele1
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 5 397 |
![]() |
|
PánovéNeví někdo jaký bude zítra počasí? |
William cz
Registrace: 10/2016 Příspěvků: 5 045 |
![]() |
|
RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!Či Franck alebo hocikdo iný sem dá zaujímavú info,je na tomto fóre len vítaní![]() ![]() |
Power150
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 4 044 |
![]() |
|
Slyšel jsemže by mělo pršet... |
William cz
Registrace: 10/2016 Příspěvků: 5 045 |
![]() |
|
RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!Vynikající seriál. Snad už to nebude jen nastavovaná kaše, byla by to škoda. |
zzz
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 977 |
![]() |
|
RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!Tento seriál opravdu nemusím. Ať si ho sledují v Humerice i Taliáni. Máme dostatek původních českých seriálů. Ale třeba to někoho zajímá, mne však ne. |
kecal11
Registrace: 6/2016 Příspěvků: 263 |
![]() |
|
@franckDíky za info, tvoje príspevky sú super a je len na škodu, že sa z redakciou nejak nedohodneš aby to uverejňovala na hlavnej stránke.VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 10 723 |
![]() |
|
RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!Proč redakce takto hodnotné články na vysoké úrovni nezařadí mezi články? Byla by tam na to sekce, třeba "Rai-co budete vědět jako první", nebo takpodobně a kdo by chtěl, tak by na to kliknul a přečetl si to, popř. vyjádřil nadšení, zvědavost, nebo jiné pocity. Všichni by byli spokojení a tady v diskusi by se diskutovalo jenom o běžných prkotinách, jak je zvykem /a i Power150 by byl "vítaný"/. Já asi vím proč, bylo by omnoho méně klikaní, menší návštevnost a taky blacklist by byl prázdnější a to by asi dobré nebylo...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!Tak se na to zkusím kouknout a potom napíšu názor.Koho příspěvky od Francka nezajímají, ať si je nečte. |
Ambroz13
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 86 |
![]() |
|
RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!Správně, at si je nečte, ale v článcích. Téma "co dávají na Rai" je tak mimo /z důvodu jazyka a vzdálené Itálie/, že to sem nepatří, není totiž o čem diskutovat...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!"Zajímavé názory přeložím a pošlu produkci Rai Fiction jako názory diváků z ČR. Děkuji."By ma zaujmalo ze ktore tie nazory bude prekladat. A rozumiem dobre ze vylucuje Slovenske nazory? Kazdopadne produkcia rai fiktion sa z nich asi pototo... ![]() |
BDfKNM
Registrace: 6/2018 Příspěvků: 254 |
![]() |
|
RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!Seriál v současné době běží i na HBO,takže tu o čem diskutovat je.Premiérové díly jsou na HBO v pondělí a úterý v originálním znění s českými titulky a ty samé pak běží v neděli s českým dabingem. Žánrově tento seriál nespadá do oblasti mého zájmu.Přesto si ho nahrávám k pozdějšímu shlédnutí.O Hbo go nemám zájem. Když předloni uvedla HBO upoutávky na seriál Pustina,tak jsem si byl téměř jistý,že tohle né. Opak byl pravdou.Podle mě to byl jeden z nejlepších českých seriálů za poslední roky. Takže až budu mít víc času dám si tenhle italský seriál vkuse. |
navi2
Registrace: 5/2017 Příspěvků: 230 |
![]() |
|
navi2O Geniální přítelkyni, jako seriálu se bavit samozřejmě můžeme, sám ho mám nahraný a někdy, za dlouhých večerů se na něho podívám. Nemám rád ale ankety tohoto typu od člověka, co na nás nejdřív bonzuje, povyšuje se, /citace "ode mne by jste se všichni měli učit"/, uráží nás a pak tady takhle škemrá o naše názory. Komu to nevadí a je splachovací, /nebo už má kartu RAI/ tak at reaguje, děkuje, posílá názory a já nevím, co ještě...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@tukanNa to co píšeš mám jiný názor.Dosud jsem si nezaktivoval ani PM. Nemám k tomu důvod.Na druhou stranu si často představuji kdo se tady pod různými nicky "skrývá" fyzicky. O těch s větším množství příspěvků se tu opravdu dá bez problému podle nejrůznějších indícií ledacos usoudit. Heslo na závěr : Pokud nejde o život nejde o nic. |
navi2
![]() |
|
RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!Samozřejmě, že nejde o nic...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!Geniální přítelkyně ani přítel 2 by u mě příští rok asi moc neuspěli. Ale, tak rychlý s natáčením asi nebudou."Miluji" totiž Daenerys Targaryen takže na prvním místě u mě rozhodně bude osmá řada seriálu Hra o trůny. V současné době jsou mým top seriálem Vikingové. |
navi2
![]() |
|
@navi2Děkuji za názory. Game of thrones je úplně odlišný produkt než Geniální přítelkyně.Gen.přítelkyně je především knižní román od Eleny Ferrante a seriál se velmi striktně drží knižní předlohy. Je to taky jiný seriál než na které jsou diváci u HBO zvyklí, je to artový seriál který sází na herecké výkony a je potřeba se do seriálu poměrně hodně "vžít", aby jsi pochopil jednotlivé postavy. Jinak řečeno - je určen spíše náročnému publiku. Já jsem na seriál příliš nesázel, ale byl jsem příjemně překvapen a hned od prvního dílu mě doslova dostal a už jsem v tom až po uši. Herecké výkony jsou absolutní top a až se mi skoro nechce věřit, že hlavní hrdinky nejsou profesionální herečky - každopádně jsou to budoucí filmové hvězdy, jsem tím přesvědčenej. Jedniná věc která mě trochu vadí je, že se vysílá s titulky. Myslím, že to mohli natočit v italštině, ten neapolskej dialekt je zbytečnej. Nicméně to se týká pouze diváků v Itálii. Už teď se těším na další novinku od Rai - Jméno růže, měl by se vysílat v únoru. Ale to už bude jiný kafe. Bude to thriller-horor-krimi. Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!Jo a druhá série přítelkyně se bude natáčet na jaře. Takže pokud se vše stihne měl by se objevit opět na podzim 2019. Také na HBO v ČR.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44 | |
![]() |
|
![]() |