Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!

Geniální přítelkyně 2 bude. Potvrdili to dnes programoví ředitelé Fabrizio Salini za Rai a Casey Bloys za HBO USA.
Pro Rai a HBO USA je to druhá koprodukční spolupráce po seriálu Řím před více než 15ti lety.
Seriál Geniální přítelkyně se stal v USA doslova hitem a zařadil se mezi nejsledovanější seriály kabelové HBO tohoto roku.
Fabrizio Salini: "Pro nás byl tento seriál sázkou do neznáma. Americké publikum není zvyklé na podobný typ seriálů a proto jsme do poslední chvíle netušili jak to všechno dopadne. Když se nám ozvala HBO s nabídkou zda bychom chtěli pokračovat i druhou sérií, měli jsme velkou radost. Navíc i v Itálii seriál zaznamenal obrovský úspěch. První díl na Rai 1 sledovalo více než 7 milionu diváků".

Hlavní představitelky byly vybrány náročným castingem který nemá v Evropě obdoby, trval 8 měsíců a vybíralo se z více než 9000 lidí. Kromě toho, že musely splňovat fyzické předpoklady jako blondýna a brunetka, musely plynule hovořit třemi jazyky: neapolským dialektem, italsky a anglicky. Seriál byl náročný i po technické stránce, vše co v seriálu vidíme jsou filmové kulisy. Postavilo se doslova nové město ve městě s více než 20ti domy, ulicemi, náměstím a železničním mostem.

Velmi dobré hodnocení má seriál i od jinak velmi přísné kritiky:
Time: "seriál je věrnou kopií knižního románu a je natočen jak nejlépe to šlo"
Rolling Stones: "velký seriál s velkým příběhem o životě bez zbytečných klišé"
CNN: "seriál o lidské bolesti, prohrách a výhrách. Krásný a zároveň hrůzný"
Wall Street Journal: "evropské překvapení roku, první neamerický seriál který dokázal převálcovat 80% americké tvorby za posledních 10 let"

Kdo z vás seriál sleduje na HBO, zajímal by mě váš názor. Co se vám líbí nebo nelíbí? Jak hodnotíte herecké výkony a celkové zpracování seriálu? Zajímavé názory přeložím a pošlu produkci Rai Fiction jako názory diváků z ČR. Děkuji.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Registrace: 8/2015
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!

A Genialni pritel nebude?

esquire
Registrace: 7/2008

co myslis tim, ze posles Rai "zajimave nazory" jako nazory divaku z CR? Jakoze ty bezmezne pozitivni a opevujici ten serial? Myslim, ze kdyz Rai bude chtit, muze si uplne stejne zajit jeji nejaky zastupce na CSFD a tam v zalozce komentare si je vyjet. Nepotrebuje k tomu zadneho prostrednika. ;)

MartinP
Registrace: 8/2016

Fantozzi sa znovu ozval. :))) Už si nám všetkým chýbal. :laughing:

Cage
Registrace: 11/2012

@franck

zdraví ti slouží? :-/ :-/ :-/

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

@franck

Jdi se s RAI už někam vycpat. Na nějaké Italy tu nejsme zvědavý. Toto je české fórum a samozřejmě nemohu zapomínat ani na naše bratry Slováky. Taliáni mají jistě své fórum, u nich se klidně vykecej.

Skylink + O2TV

kvasnak
Registrace: 3/2009

Pokud to tak admini nechají být,

tak to bude fórum převážně o italské RAI.

Skylink + O2TV

kvasnak

@kvasnak

bohužel,je to tak!
:crying:

někdo by tu měl udělat pořádek!

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

nápravu nečakajte nie všetci sú si tu rovní a v tomto prípade to platí dvojnásobne

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150

pele1
Registrace: 2/2008

Pánové

Neví někdo jaký bude zítra počasí?

William cz
Registrace: 10/2016

Či Franck alebo hocikdo iný sem dá zaujímavú info,je na tomto fóre len vítaní R^ R^

Power150

Slyšel jsem

že by mělo pršet...

William cz
Registrace: 10/2016

Vynikající seriál. Snad už to nebude jen nastavovaná kaše, byla by to škoda.

zzz
Registrace: 1/2006

Tento seriál opravdu nemusím. Ať si ho sledují v Humerice i Taliáni. Máme dostatek původních českých seriálů. Ale třeba to někoho zajímá, mne však ne.

kecal11
Registrace: 6/2016

@franck

Díky za info, tvoje príspevky sú super a je len na škodu, že sa z redakciou nejak nedohodneš aby to uverejňovala na hlavnej stránke.

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123

Proč redakce takto hodnotné články na vysoké úrovni nezařadí mezi články? Byla by tam na to sekce, třeba "Rai-co budete vědět jako první", nebo takpodobně a kdo by chtěl, tak by na to kliknul a přečetl si to, popř. vyjádřil nadšení, zvědavost, nebo jiné pocity. Všichni by byli spokojení a tady v diskusi by se diskutovalo jenom o běžných prkotinách, jak je zvykem /a i Power150 by byl "vítaný"/. Já asi vím proč, bylo by omnoho méně klikaní, menší návštevnost a taky blacklist by byl prázdnější a to by asi dobré nebylo...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Tak se na to zkusím kouknout a potom napíšu názor.Koho příspěvky od Francka nezajímají, ať si je nečte.

Ambroz13
Registrace: 8/2009

Správně, at si je nečte, ale v článcích. Téma "co dávají na Rai" je tak mimo /z důvodu jazyka a vzdálené Itálie/, že to sem nepatří, není totiž o čem diskutovat...

tukan

"Zajímavé názory přeložím a pošlu produkci Rai Fiction jako názory diváků z ČR. Děkuji."

By ma zaujmalo ze ktore tie nazory bude prekladat. A rozumiem dobre ze vylucuje Slovenske nazory?

Kazdopadne produkcia rai fiktion sa z nich asi pototo... :laughing:

BDfKNM
Registrace: 6/2018

Seriál v současné době běží i na HBO,takže tu o čem diskutovat je.
Premiérové díly jsou na HBO v pondělí a úterý v originálním znění s českými titulky a ty samé
pak běží v neděli s českým dabingem.
Žánrově tento seriál nespadá do oblasti mého zájmu.Přesto si ho nahrávám k pozdějšímu shlédnutí.O Hbo go nemám zájem.
Když předloni uvedla HBO upoutávky na seriál Pustina,tak jsem si byl téměř jistý,že tohle né.
Opak byl pravdou.Podle mě to byl jeden z nejlepších českých seriálů za poslední roky.
Takže až budu mít víc času dám si tenhle italský seriál vkuse.

navi2
Registrace: 5/2017

navi2

O Geniální přítelkyni, jako seriálu se bavit samozřejmě můžeme, sám ho mám nahraný a někdy, za dlouhých večerů se na něho podívám. Nemám rád ale ankety tohoto typu od člověka, co na nás nejdřív bonzuje, povyšuje se, /citace "ode mne by jste se všichni měli učit"/, uráží nás a pak tady takhle škemrá o naše názory. Komu to nevadí a je splachovací, /nebo už má kartu RAI/ tak at reaguje, děkuje, posílá názory a já nevím, co ještě...

tukan

@tukan

Na to co píšeš mám jiný názor.Dosud jsem si nezaktivoval ani PM. Nemám k tomu důvod.
Na druhou stranu si často představuji kdo se tady pod různými nicky "skrývá" fyzicky.
O těch s větším množství příspěvků se tu opravdu dá bez problému podle nejrůznějších indícií ledacos usoudit.
Heslo na závěr : Pokud nejde o život nejde o nic.

navi2

Samozřejmě, že nejde o nic...

tukan

Geniální přítelkyně ani přítel 2 by u mě příští rok asi moc neuspěli. Ale, tak rychlý s natáčením asi nebudou.
"Miluji" totiž Daenerys Targaryen takže na prvním místě u mě rozhodně bude osmá řada seriálu
Hra o trůny. V současné době jsou mým top seriálem Vikingové.

navi2

@navi2

Děkuji za názory. Game of thrones je úplně odlišný produkt než Geniální přítelkyně.
Gen.přítelkyně je především knižní román od Eleny Ferrante a seriál se velmi striktně drží knižní předlohy. Je to taky jiný seriál než na které jsou diváci u HBO zvyklí, je to artový seriál který sází na herecké výkony a je potřeba se do seriálu poměrně hodně "vžít", aby jsi pochopil jednotlivé postavy. Jinak řečeno - je určen spíše náročnému publiku. Já jsem na seriál příliš nesázel, ale byl jsem příjemně překvapen a hned od prvního dílu mě doslova dostal a už jsem v tom až po uši. Herecké výkony jsou absolutní top a až se mi skoro nechce věřit, že hlavní hrdinky nejsou profesionální herečky - každopádně jsou to budoucí filmové hvězdy, jsem tím přesvědčenej.
Jedniná věc která mě trochu vadí je, že se vysílá s titulky. Myslím, že to mohli natočit v italštině, ten neapolskej dialekt je zbytečnej. Nicméně to se týká pouze diváků v Itálii.

Už teď se těším na další novinku od Rai - Jméno růže, měl by se vysílat v únoru. Ale to už bude jiný kafe. Bude to thriller-horor-krimi.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Jo a druhá série přítelkyně se bude natáčet na jaře. Takže pokud se vše stihne měl by se objevit opět na podzim 2019. Také na HBO v ČR.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra