![]() |
|
Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!Geniální přítelkyně 2 bude. Potvrdili to dnes programoví ředitelé Fabrizio Salini za Rai a Casey Bloys za HBO USA.Pro Rai a HBO USA je to druhá koprodukční spolupráce po seriálu Řím před více než 15ti lety. Seriál Geniální přítelkyně se stal v USA doslova hitem a zařadil se mezi nejsledovanější seriály kabelové HBO tohoto roku. Fabrizio Salini: "Pro nás byl tento seriál sázkou do neznáma. Americké publikum není zvyklé na podobný typ seriálů a proto jsme do poslední chvíle netušili jak to všechno dopadne. Když se nám ozvala HBO s nabídkou zda bychom chtěli pokračovat i druhou sérií, měli jsme velkou radost. Navíc i v Itálii seriál zaznamenal obrovský úspěch. První díl na Rai 1 sledovalo více než 7 milionu diváků". Hlavní představitelky byly vybrány náročným castingem který nemá v Evropě obdoby, trval 8 měsíců a vybíralo se z více než 9000 lidí. Kromě toho, že musely splňovat fyzické předpoklady jako blondýna a brunetka, musely plynule hovořit třemi jazyky: neapolským dialektem, italsky a anglicky. Seriál byl náročný i po technické stránce, vše co v seriálu vidíme jsou filmové kulisy. Postavilo se doslova nové město ve městě s více než 20ti domy, ulicemi, náměstím a železničním mostem. Velmi dobré hodnocení má seriál i od jinak velmi přísné kritiky: Time: "seriál je věrnou kopií knižního románu a je natočen jak nejlépe to šlo" Rolling Stones: "velký seriál s velkým příběhem o životě bez zbytečných klišé" CNN: "seriál o lidské bolesti, prohrách a výhrách. Krásný a zároveň hrůzný" Wall Street Journal: "evropské překvapení roku, první neamerický seriál který dokázal převálcovat 80% americké tvorby za posledních 10 let" Kdo z vás seriál sleduje na HBO, zajímal by mě váš názor. Co se vám líbí nebo nelíbí? Jak hodnotíte herecké výkony a celkové zpracování seriálu? Zajímavé názory přeložím a pošlu produkci Rai Fiction jako názory diváků z ČR. Děkuji. Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 3 706 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44 | |
![]() |
|
@franckMám dostatečně náročný život,takže asi vyhledávám "nenáročnou" podívanou. Ale teď vážně jak už jsem psal plánuji ten seriál shlédnout najednou.Co se týká seriálu Ve jménu růže nenechám si ho na ČT ujít. Jen se obávám zda bude srovnatelný s americkou produkcí. Žánrově to pro mě bude ale trefa do černého. |
navi2
Registrace: 5/2017 Příspěvků: 230 |
![]() |
|
@navi2Rozpočet dnešních velkých seriálů v Evropě jsou srovnatelné s těmi americkými. Ale je jasné, že evropská tv tvorba (i kinematografie) bude vždy spíše cíkit na náročného diváka, což je dobře z mého pohledu. Navíc je evropská tvorba v USA čím dál populárnější - viz. Geniální přítelkyně, Medici-masters of Florence, Doctor Who, Gomorra a další. Rai, BBC a Sky (Italy a Germany) udělali velký pokroky za posledních několik roků a jsou jasnými tahouny. Jméno růže už má první trailer - tak se můžeš mrknout zda by Tě mohl zaujmout. Obsazení je velkolepé - John Turturro, Rupert Everett.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
@navi2https://www.parabola.cz/forum/topic-96730/Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!Tak to je možná škoda, že italská kinematografie nemířila na toho náročného diváka tolik už v 70 a 80tých letech kdy jsem vyrůstal i na italských bláznivých komediích,které dnes už nemusím.Nebo taky spíš na tom co tu tehdejší režim dovolil. |
navi2
![]() |
|
@navi2dodnes mi leží v hlavě,Včelí královna,ta jediná.![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!V nedeľu som videl prvú časť na RAI play (v neapolskom nárečí s talianskymi titulkami). Zatiaľ ma prvá časť zaujala a mám v pláne pozrieť si ďalšie časti. Trošku mi vadilo veľa postáv a tak ešte neviem presne kto je kto a čo robí.Chystá sa aj druhá séria Mladého pápeža. Pred dvoma týždňami boli filmári hľadať lokácie na natáčanie a zastavili sa aj v našom dome kde bývam. Mali záujem o spoločné priestory v dome na filmovanie (chodba na prízemí a výťah). Ináč prvú sériu točili v kláštore Benediktínov na Aventíne v Ríme. Kto pôjdete do Ríma, a pozriete si "kľúčovú dierku na Aventíne" tak za vašim chrbtom je ten kláštor kde to točili. 4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3
|
Crescenzio
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 388 |
![]() |
|
@navi2No počkej, tak teď jsi se trochu prozradil, že náročnou kinematografii moc nesleduješ :)Itálie byla a pořád je n1 v artové kinamtografii - Federico Fellini, Michelangelo Antonioni, Franco Zeffirelli, Pier Paolo Pasolini, Marco Ferreri nebo nedávno zesnulý Bernardo Bertolucci. To jsou všechno režiséři 60-70 let především artových filmů a je jich mnohem víc. De facto i Sergio Leone točil náročné filmy - např. Tenkrát v Americe atd. Dnes najdeš taky spoustu artových filmů z Itálie - např. filmy od Paolo Sorrentino, Luca Guadagnino, Giuseppe Tornatore... Samozřejmě, že vznikali i odlehčené filmy které máš na asi na mysli, ale to bych nebral jako nevýhodu, ať si každý vybere co ho baví, nicméně artových filmů má Itálie víc než dost. Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
@CrescenzioPrávě jak jsem psal, u seriálu se musíš hodně soustředit, nejde ho sledovat po očku, pak ztratíš linku a můžeš to vypnout.Mladý Papež je hodně populární, ale mně ten seriál moc nedostal. Ale uznávám, že Jude Law je v roli skvělej. Třeba ho potkáš...:) Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!bohužel, francku to co píšeš v posledním příspěvku je 100% pravda pro italské seriály (ale také mexické, indické a možná také jiné, které jsem nikdy neviděl).Proto já třeba italské určitě nemusím a to pan Alzheimer u nás nebydlí. Jiné seriály třeba české na HBO nepotřebují abych se cíleně soustředil, nebo si třeba dělal poznámky co se stalo v minulých dílech. Běží to tak nějak samosebou a člověk je vtažen do děje přirozeně. Jinak musím pochválit italskou organizaci práce - viz reportáž na TA3 o odvozu členů mafie auty karabiniérů. Tak perfektně funkční službu kde auta stála v řadě a na pokyn přijížděla a brala je jednoho po druhém jsem neviděl ani u taxíků na velkých letištích v evropě. Naopak včerejší reportáž o tom jak fungují jiní italové u výstavby dálnice D3 byla zase k pláči. A to je někdo vybral jako experty na stavbu tunelů. tunel to zřejmě byl, otázka zda neměl konec namísto ve Vrutkách v Neapoli. no co. Tak radši hezký den všem. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
@Dagy2Děkuji za názor. K ostatnímu se nebudu vyjadřovat, protože se netýká tématu. Tobě taky pěkný den.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!Má pravdu mistr, není to k tématu. Příště si Dagy2 založ vlastní téma v sekci Pořady v televizi.Např. Zajímavé reportáže na TA3 - italští tuneláři a zákrok karabinierů ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 764 |
![]() |
|
@drobečekStejně tak já bych mohl na italském fóru založit téma čeští tuneláři a premiér stbák na ČT24. Pěkný den i Tobě.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
mr bonzourob to!!! a daj nam link na pobavenie.Ale mam pocit ze zase len trieskas a skutek utek. |
BDfKNM
Registrace: 6/2018 Příspěvků: 254 |
![]() |
|
RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!Mistře, založ co nejdříve, máš moji podporu....![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
@BDfKNMJá to dělat nebudu, protože nebudu ponižovat český lid. Nemám na to chuť a je mi to jedno. Jenom jsem chtěl drobečkovi tím naznačit, ať se každý díva před svý dveře. A prosím, držme se tématu. Děkuji.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!si myslim ze by to nemal byt pre teba problem, vsetky tvoje prispevky len zdoraznuju ze si nieco viac ako my tu.A ponizis predsa len tunelarov... |
BDfKNM
Registrace: 6/2018 Příspěvků: 254 |
![]() |
|
RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!Mistr z nějakého neznámého důvodu do italského tunelu na Slovensku zamotal český lid, asi ho popletl ten premiér-slovák, ale správně držme se tématu, proto jsem kolegu Dagy2 na to upozornil...![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
@franckTebou zmiňované na moji dnešní poznámku opravdu nesleduji.Takže si u mě obstál ! Jestli ti to k něčem bude ... |
navi2
![]() |
|
RE: Geniální přítelkyně 2 bude. Víte to první!Maly cesky zaprdeny rybnicek se bouri: Cizaky nam sem ne***e mame prehrsel kvalitniho zde u nas, Sanitka 17, Ulice dil 3.14 na treti a VKV - Nova generace, nyni na Prima laaaf. A ke spanku predcita Jolana s Plaminkem ;o) Franku nenech se otravit. HBO![]() T90 @ 23E,19E,13E,9E,5E,1W | Prodelin 1244 @ 28,2E| VU+DUO4K | NAS | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402
|
xilt
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 795 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44 | |
![]() |
|
![]() |