![]() |
|
Koaxial RG062AUZdravím, mám dotaz co se týká koaxiálního kabelu MIL-C-17F RG 062 AU. Vyhrabal jsem ze zásob klubo, a chtěl bych ho použít na parabole jako spojení mezi LNB a diseq přepínači. Nevím zda nevadí impedance, která je u tohoto kabelu 93ohmů. Chtěl bych ho použít, protože je odolný proti UV záření a má velký rozsah teplot, což by bylo na balkoně optimální, nehledě na to, že je skvěle pružný. Díky za každý typ. |
mysacek1
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 26 |
![]() |
|
RE: Koaxial RG062AUO ničem.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Koaxial RG062AUHele. Mě to fakt nevadí. Dělej jak myslíš.:)VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 004 |
![]() |
|
RE: Koaxial RG062AUTak si radši koupím pár metrů v obchodě :-( |
mysacek1
![]() |
|
RE: Koaxial RG062AUMě docela výsledky toho experimentu zajímají. :)Na střední jsme v rámci měření tohle nezkoušeli. :) VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 004 |
![]() |
|
RE: Koaxial RG062AUTento typ kabla by sa mi velmi hodil na iny ucel, v republike sa dost zle zhana, ak by si suhlasil, mozme urobit obchod. K satelitu sa samozrejme pouzit da, s tym, ze budes mat trocha horsie impdancne prisposobenie, ale dost zanedbatelne, prijem to nerozbije. Urcite ale lepsie urobis, ak pouzijes normalny 75 ohm kabel, co tam patri. |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
RE: Koaxial RG062AUImpedance způsobí malý útlum nepřizpůsobením.Hlavní parametr je útlum v závislosti na frekvenci. Nechce se mi hledat tenhle kabel, to si jistě najdeš sám. Pokud bude útlum podobný jako u běžných sat kabelů, bude to fungovat. Pokud bude útlum na 2GHz třeba dvakrát větší (myšleno dvojnásobné číslo v dB, ne o 6dB), tak to fungovat moc dobře nebude. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Koaxial RG062AU... pri cca 2000 Mhz to má útlm okolo cca 40dB/100m![]() ![]() ![]() ![]() |
dano01
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 371 |
![]() |
|
RE: Koaxial RG062AUTen útlum zhruba odpovídá 6 mm běžným koax. kabelům, takže to není taková tragédie. Ale je zbytečný kvůli pár kačkám šetřit a dávat tam typově nevyhovující kabel.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
dano01ten utlm je rovnaky alebo lepsi ako pre bezne 6mm kable. 93 ohm zhorsi PSV maximalne na 1:2, co je pre prijem absolutne bez problemov. Vacsi bordel impedancne aj utlmovo narobia rozne okenne prechodky a napriek tomu funguju. Do dlzky 20-30m nie je ziadny problem s jeho pouzitim.Ale suhlasim, ze koax je minimalna polozka a korektnejsie je tam dat aky, aky sa patri. |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
@mysacek1PSV 1,24 je naprosto v pohodě. Klidně ho můžeš použít!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Koaxial RG062AUJá chci mít co nejlepší příjem, kabel jsem chtěl použít pouze na ty krátký propojky. Prostě mi ho bylo líto nechat ležet a použít. Ale zajímalo by mě, k čemu by se v dnešní době ještě dal použít ? Původně byl myšlený na přenos signálu pro monitory to průmyslové využití, ale na co ho použít dnes ? |
mysacek1
![]() |
|
Re: JanoHelsOK, ale nikdy nepoužívam koax káble podľa priemeru, ale podľa najnižšieho útlmu ... - aj keď sú drahšie, ale asi preto nemám problém s koaxom ktorý som nainštaloval v 1998 - s dvojitým Cu opletením z England-u aj so smaltovanou parabolou priemer 90 cm , menim len LNB a sat prijímače,hi, ... za málo penazi málo muziky - to zistila aj švagriná, keď jej prestaj íst satelit a keď som to kukol- tak bol odhnitý koax v F- konektore pri LNB![]() ![]() ![]() ![]() |
dano01
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 371 |
![]() |
|
RE: Koaxial RG062AUPokud to nemá nějaký velký útlum na GHz je pak jedno, jakou to má impedanci pro účely satelitního přijmu pro běžné délky do 20m a běžné družice. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@dano01Jo to znám, kamarád ode mne zdědil parabolu z bývalých analogových Amstradů z 90. let a maká skvěle :-) ...vlastně 26 let stará parabola nalakovaná Hammeritem :-D |
mysacek1
![]() |
|
@mysacek1I kdybys ten kabel použil od paraboly až k přijímači, tak to na kvalitu příjmu nebude mít sebemenší vliv!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
@mysacek1Pokud má dobré mechanické vlastnosti, je ohebný a odolný UV, tak ho na ty 2m propojky mezi LNB a relátkem klidně použij ! |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Koaxial RG062AU2 m koaxu za dvacku a někdo to řeší, to je dneska svět... I když jasně, je to vidět na příkladu serpo, kde se kvůli 89 kačkám měsíčně nechá vrtat koleno :-)Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
PoldoProč otvíráš "staré rány z druhé světové"? To byl problém pro věčšinu spíše principiální, né finanční...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Koaxial RG062AUprachy a serpo tu řeší akorát Alzheimer PoldaS, který tradičně zcela dezorientován si neumí ani přečíst dotaz tazatele |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
![]() |