Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Problem s rozladenou parabolou

Zdravim mam na Vas prosbu,mal som nastavenu parabolu 125 Al Gibertini s motorom digipower SG 2100 a otacal som od 62 E po 30 W a minule mi nesiel Idman Azerbaidzan,tak som skusal zdvihnut vyssie polarny zaves na tyc,lebo pred touto parabolou mam mensiu 105x90 FE a tam mi ide motor ten isty co na tej na tej mensej mam na polarnom zavese nastavene lattitude 46 a nulovy bod mam na 19,2 E a v enigme 2 v prijimaci mam nastavene zemepisnu sirku 49,20 a zemepisnu dlzku 21,65 a otaca mi od 68,5 E po 30 W a teraz k tej Gibertini 125 Al mam nulovy bod na 21,6 E a otaca mi teraz len 31,5 E po 9 E na latittude mam na polarnom zavese nastavene medzi 47 a 48 a v prijimaci som teraz nastavil zemepisnu sirku namiesto 49,20 N a 21,65 E nastavil zemepisnu sirku 47,50 N a dlzku 21,65 E,lebo lattitude 49,20 nemôzem na polarnom zavese nastavit z dôvodu ze mi hlava motora digipower SG 2100 uz pri nastaveni lattitude 48 narazala do drziaka co drzi tanier,chcem sa spytat ako zistim ci je motor na nule ak sa na to neda pozriet,lebo je zly vyhlad,a ci mam na isto 21,6 E druzici,alebo ako to inac preverim,a este nieco ci som spravil spravne ze som dal do prijimaca 47,50 N a predtym som mal nastavene 49,20 N,poradte co mam spravit dat do prijimaca zemepisnu sirku 00,000 a zemepisnu dlzku 00,000 a dat manualne reset s ihlou na motore a vratit spät na moju polohu kde sa nachadzam cize 21,65 E a 49,20 N,alebo nulovu poziciu robit ak mam nastavenu spominanu 21,6 E druzicu ci to je jedno

Janyck1982
Registrace: 6/2015
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně

@Janyck1982

Začnime asi tak, že, ak očakávaš dobrú odpoveď, musíš dobre položiť otázku. Čítal som to tvoje zadanie asi 5x a poviem ti, že som sa vždy stratil už asi pri tretej zemepisnej konštante :)) Ak som teda dobre pochopil, na 125 si mal nulový bod inde (21,5°) ako na 105 (19,2°) a fungovalo ti to v akom rozsahu, ktorá anténa? Ak si chcel iba posunúť 125 niekam vyššie, prečo si na nej menil polárny uhol (ak si teda menil ten)? Ten motor SG 2100 máš 1ks na 105 a 1ks na 125? To si chcel povedať, že máš dva rovnaké motory, že? Aký má uhol to jeho rameno? Marí sa mi, že ony majú buď 30 alebo 35°...

medecal64
Registrace: 9/2014
Galerie: medecal64

@Janyck1982

kdo ti to nastavoval předtím,když to chodilo?

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Problem s rozladenou parabolou

Kde je skutečně motor, nezjistíš jinak, než fyzickou kontrolou.
Nulový bod je vždy na jih. Nastavuje se většinou na nejbližší družici, tady u tebe asi Eutelsat 21,5. Mohl bys použít pro tu menší anténu i 19e nebo 23,5e, protože 21,5e má nižší výkon.
Zbytku textu moc nerozumím.

Antonín
Registrace: 8/2005

Ja tomu taky moc nerozumím.Někdo chce poradit a napíše jako polo(nevhodné slovo) slohovou práci v jedné větě,bez jediné tečky,čárky,otazníku,velkého písma,odstavce prostě hrůza.
Člověk by rád poradil nebo popřemýšlel kde může být problém ale to by se musel nejdřív hodinu babrat v překladu a smyslu dotazu.

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

Ak davas gibert.na motor treba tam dat neaky nastavec ktory ti odiali parabolu od nohy motora.preto ti ju opiera a to si vsimni aj pri tom ak je v pohybe ci ti neskre rohy na motore.ale tym ze menis dekl.uhol ti nic nepomoze iba rozladis drahu motora.radsej premiestni celu zostavu a nastav uhlol ako ma byt.

RATT
Registrace: 11/2015

RE:Problem s rozladenou parabolou

nulovu poziciu som ladil na kanáli IRAN PRESS 11520 H 2220 DVB-S 3/4 signál mám 84 až 85%,13,5 až 13,8 db taký je pri vracaní sa z východu na západ opačne je trocha nižší silnejsí je tiež na spomínanej družici 21,6 E a to jest transponder 11496 H 2500 DVB-S 3/4 tam mám 15,2db okolo 95% a teraz mi otáča od spomínanej družici 21,6E tzv.nulové bodu po 33 East a opačne po 13 East,na ďalších družiciach nemám žiadny signál,posledný krát mi šlo asi pred dvoma týždňami od 66 East po 12,5 west a ďalej nič a ďalej na západ vtedy mi ukazovalo signál na 24,5 W ale slabý na kanáli NTA Nigerian television a potom som povolil skrutky na nozke motora kde je taka ciara a je tam aj kruzok mal som ju vtedy tu ciaru viac na jednu stranu a posunul som ju na stred a potom zaistil styri skrutky a odvtedy mi ide len par druzic,co asi este môze byt chyba,zeby elevacia taniera,ako zistim deklinacny uhol ked mne na parabole take hodnoty neukazuje ako je 6,8 az 7,2 len od 20 vyssie

Janyck1982

to mam tak nastavene tyc okolo 200 cm a pasovina okolo komina,hovorim ze namiesto lattitude 49,20 na polarnom zavese ktoru nemôzem nastavit,z dôvodu z ktorého som už spomenul,mám to medzi 47 a 48 a v prijímaci som uz opravil namiesto 47,5 som dal 49,20 N a 21,65 E

Janyck1982

takze som pozeral ten uhol a tam je stupnica od 20 do 50,co drzi tanier je 23,9 to je asi ta elevacia?

Janyck1982

@Janyck1982

Preto som sa pýtal, aký uhol má to rameno na tom motore. Niekedy je to v návode napísané. Ale všeobecne deklináciu vypočítaš tak, že od toho uhla odrátaš vypočítanú deklináciu na mieste príjmu. Preto je tam stupnica až od 20. Pri diseqc motoroch a offset anténach je to skrátka iné ako pri polarmounte na primefocus parabolách. Podľa výsledku, čo ti tam niekto nastavil, myslím, že výpočet je asi 30° - 7,1 = 22,9. Ale presne sa to nastaviť nedá. A na tvojom mieste by som sa deklinácii ešte nevenoval. To si nechaj na neskôr.

medecal64

@Janyck1982

A ten, čo ti ju nastavoval, asi kvôli technickému problému úchytu závesu na tyč, korigoval polárny uhol (dal ho trošku menší) s deklinačným uhlom (dal ho troška väčší). A elevácia je výsledný uhol, aký zviera anténa na družicu.

medecal64

@Janyck1982

Zase ti moc nerozumiem s tým, kde máš nulový bod, ale nevadí. Podľa toho, čo som pochopil, sa mi zdá, že smerom na východ (33E)máš od toho nulového bodu väčšiu dráhu so zachytenými družicami, ako smerom na západ (13E). Ak ti to teda nepríde nik namontovať, tak by si mal uvoľniť motor a celý ho pootočiť o kúsok na západ. Na tej tyči (neviem aká je hrubá) pôjde o cca 0,5cm. Malo by dôjsť k zlepšeniu na oboch stranách, na západe by si mal ísť ďalej aj na východe ako doteraz.

medecal64

neslape

ti iDMAN Azerbaycan a mas za to, ze je to sposobene rozladenou 125cm parabolou na motore? Neviem polohu tvojho prijmu orbitalnej pozicie 46E, avsak na mensie paraboly je problem zachytit central asia beam 46E so zle nastavenym LNB a skew, pri malej parabole FIX a ZLOM POCASI. Takze zacni napravu presne naopak...Od spravneho "najziskovejsieho" nastavenia LNB na malej parabole. Pretoze Ti nebude slapat iDMAN na 125cm parabole FIX pri zlom pocasi, nieto este na MOTORE...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

posteroid

ty si zase uplne MIMO ako vzdy... Rv

BDfKNM
Registrace: 6/2018

ty si asi jediny na svete komu slape IDEM?aN za kazdeho pcasia.

BDfKNM

H49 nastavuj deklinaciu na motore.elevaciu na parabole tych 22 alebo kolko mas ako tu pan pise.len ti pisem ze treba tam dat ten neaky nastavec ktory ti oddiali parabolu od nohy motora.tieto par.nie su vhodne na tieto motory .pozri sa na to a rozmyslaj.(uz sa to tu raz riesilo niekde aj obrazky boli.davali tam rozne drevene koliky a kade co co nie je vhodne,casom to zhnije)ale tak trap sa.rob ako myslis.ako si kto urobi tak ma.

RATT
Registrace: 11/2015

@bohus31

Tak dúfam, že všetci, čo to tu riešime, vychádzame z predpokladu, že mu ten Idman predtým išiel :)) V opačnom prípade mu nepomôže ani modlitba v Sanktuáriu.

medecal64

@medecal64

dobre precitaj prve dva riadky textu v zalozenej teme...Som presvedceny o tom, ze mu iDMAN Azerbaycan neslapal kvoli zlemu pocasiu a malej parabole, ako dosledok zleho nastavenia LNB bez meraku...

bohus31

@bohus31

No, už sme to tu rozoberali, že píše dosť svojsky a nik presne nevie, čo chce, čoho sa to týka a čo sa navrhuje, ale o zlom počasí, malej parabole a špatnom nastavení LNB by som odprisahal, že nepíše. Je zo severovýchodného cípu Slovenska a Central Asia by tam mala byť so 125cm celkom dobre prijímateľná. On však rozhasil nulový bod a asi aj iné uhly (kto sa má vyznať v tom jeho slohu?), no a tak sa mu tu snažíme pomôcť. Teraz sa mu hlavne rozpadla dráha, tak sa ho snažíme dostať späť na ňu. Teda aspoň ja, neviem ako ostatní ;) Idman budeme riešiť následne...

medecal64

cirkuloid

keby sa v tejto teme nespomenul tvoj hlupy ideman tak sem ani nepachnes.
a ty predpokladam to mas nastavene s merakom, ze? a s akym? snad nemyslis ten srot openbox co si tu drbol do albumu? to uz moze nastavovat rovno s prijmacom podla percent,vyde to nastejno.

BDfKNM

nech sa vyjadri

zakladatel temy o polohe príjmu, medecal...
Ano o zlom pocasi, malej parabole a zlom nastaveni LNB, to veru on nepise. To analogicky pise moja malickost po vlastnych skusenostiach z praxe, DX prijmom iDMAN tv 46E.

bohus31

@bohus31

Polohu on zadal hneď v úvode: zemepisná šírka 49,20 a zemepisná dĺžka 21,65, to nám nemusí opakovať. Vieme, kde to je, len kvôli anonymite a GDPR, to nespomíname :-) No a vidíš aj ty, že s tým jeho písaním to nie je len tak... Samozrejmé je aj to, čo vravíš ty, že pri zlom nastavení paraboly, LNB a ešte k tomu pri malej parabole, má dážď v Ku-pásme (a ak Idman zaradíme do Dx-ingu, tak aj pri ňom) fatálne dôsledky. Stále však nevieme, čo všetko na tej jeho zostave rozhasil. Z ním písaného textu som vyrozumel, že okrem deklinácie všetko. Skew síce nespomínal, ale človek nikdy nevie ;)

medecal64

idmam a dx prijem? to je pre gulecnikoida.

ked ten motor nastavi ako ma tak nebude jejaky hlupy idnan ani riesit

BDfKNM

@medecal64

tusim, ze ty sa vyznas v dialkovom prijme sat signalu...Takze prijem Central ASIA Beam v strednej EUROPE na Slovensku, je rozhodne prijimany DX prijmom...

bohus31

@bohus31

Tak DX-ing som nikde nenašiel oficiálne definovaný, ale vysvetľujem si to ako niečo, čo nie je možné prijímať bežným zariadením v tej ktorej lokalite. Väčšinou sa hovorí o dxingu, keď sa prijíma signál, ktorý nie smerovaný tam, kde ho chceme chytať. Obyčajne to v človeku evokuje nadrozmerné paraboly cez tri metre a družice ako Arabsat, Nilesat, Badr, či footprint Amosu na Izrael, bočné laloky vyžarovacích antén satelitu (Astra 28,2) a pod. A ďalej je veľmi dxingu príbuzné všetko, čo sa povedzme chytí v C-pásme. Central Asia beam Azerspaceu je smerovaná na Turecko, kde má v najsilnejšej zóne 54dBW. Na jeho okraji, na úplnom východe Maďarska však má ešte stále 45dBW a to sa dá chytať 90 cm. Je teda reálny predpoklad, že útlm smerom na severozápad nie je taký drastický, keď od Turecka až po Maďarsko výkon klesol ani nie o 10dBW. A pravdepodobne preto sa u nás dá prijímať ešte s parabolou 125cm. Ja mám teraz napr. 110cm, som na západnom Slovensku a Idman mi ani neťukne, takže pre mňa je to momentálne dxing :)) Ale možno by mi pomohla jednoduchá výmena LNB namiesto tejto čínskej hrúzy, čo tam teraz mám, za nejaký SMW alebo NJR, Norsat s patričným ožarovačom, atď. Jednoducho, kto býva bližšie k centru Turecka, pre neho je to bežný príjem. Asi tak by som to zhodnotil...

medecal64

dxoid

pre teba a tvoje ibuprofeny je dx prijem ak krizava. :laughing: :laughing:

"...je rozhodne prijimany DX prijmom.."v tak TOTO JE ZASE PERLA.

R^

BDfKNM
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra