Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Router nevidi Arivu 200

zdravím, mám nový router , všetky pripojené zariadenia idú ,len Ariva 200 nie. Kontrolky na routri svietia, aj na Arive , v menu routra ju vôbec nevidim.

Router je Asus dsl-n16 .N a starom routri všetko OK.

Ak má niekto nejaky nápad ,sem s ním.Dík.

Milujem samoľúbe ,sebestredné a nútené drísty výkričníkového čviriboja a zopár ďalších.

suto123
Registrace: 9/2018
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

@suto123

Má Ariva přidělenou IP z DHCP nebo pevnou IP, která však musí být ve stejném rozsahu IP nového routeru (třeba 192.168.1.x) - možná má adresu z původního. Běžně se to u STB (hlavně když funguje jako server) nastavuje napevno, zkontroluj to v jeho menu a nastav pokud možno mimo rozsah DHCP (opět napevno) pak zkus z PC ping (na Arivu).

Warpik
Registrace: 9/2016

RE: Router nevidi Arivu 200

V menu arivi vypni a po chvilce hned zapni dhcp aby se načetl, restart boxu a hotovo..

VU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)

Wozi
Registrace: 1/2015

Router nevidi Arivu 200

V menu Arivy zapni DHCP uloz to a potom Arivu vypni sitovym vypinacem a zapni a musi to klapnout.Ne kazdemu routeru staci restart sitoveho rozhrani v sataku. R^

bistro
Registrace: 9/2009

U všech trvale připojených zařízení by měla být pevná IP adresa podle plánu přidělení adres v síti. DHCP je vhodné jen pro zařízení jako je mobilní telefon, notebook apod. které mění svoje sítě.

Antonín
Registrace: 8/2005

skušané aj pevna IP aj DHCP, vypnutie ,zapnutie, proste sa tie zaradenia navzájom nevidia .

:-/

Milujem samoľúbe ,sebestredné a nútené drísty výkričníkového čviriboja a zopár ďalších.

suto123

Router vidi není slepej a amíka vidí

Shodou okolností dnes u mě doma,nová anténa,nový router 3 satelity se připojili sami,jen 4 pc jsem nastavoval a extender ještě nemám načtený :laughing: ;)

korkoran
Registrace: 10/2006

"Nevidí" znamená co přesně?
Třeba máš vadný kabel, nebo vadný konektor na jedné straně kabelu, změř to. Nebo aspoň zkus jiný, ověřený kabel. Bez měření není vědění.

Antonín

@suto123

A zkoušel jsi připojit Arivu k routru samotnou. Tedy tak, aby k routru nebylo připojeno jiné zařízení?

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

@joscer- samozrejme

@Antonín- nevidí, ked vojdem do routra a pozeram čo je pripojené tak tá Ariva tam nie je, ostatné zariadenia vidím, IP adresy ,MAC, príp. meno ak to najaké má.
Teraz som už nahodil starý router ,rodina chce pozerať a samozrejme funguje.

ešte skusim napísať výrobcovi.
Ale vyzerá to tak že Arivka pojde niekomu na chalupu, do garáže alebo do smetí, ktovie...

Dík za snahu. ;)

suto123

Spíše vakl, nebo nějaké chybné nastavení, než to, že by zařízení s jedním routerem fungovalo řádně a s jiným vůbec ne.
Sice je možné všechno, ale moc pravděpodobné to není.
Bez měření není vědění.
Zkusil jsi to s jiným kabelem?

Antonín

Iný kabel tiez vyskúšaný, nič.

suto123

Asi nemáš po ruce hub, abys ho dal mezi to?

Antonín

Nie,ale to už by bolo komplikované,to by asi stačilo dať další router alebo switch ... Počkám čo napíšu z Asusu, ale mam pocit že meniť sa bude tá Ariva. :lookaround:

suto123

Já jsem to myslel jen jako pokus. Switch bez routeru. Možná by ti to něco ukázalo.

Antonín

Ariva v dom.síti

Je to hodně zvláštní,ale u mě je něco podobného.Nový Asus RT-AC58U taky Arivu (v mém případě 102E) nevidí.Když v nastavení Arivy zapnu DHCP,aby byla adresa přidělená automaticky ,tak se Ariva vypne!Skončil jsem tak s webrádii,která si pouštím už jen z PC do zvukové aparatury.A na nic jiného satelit v domácí síti mít nemusím.Všechno začalo zapojením nové tv Samsung do dom.sítě.Ale řešit to nemá smysl.Arivy těchto řad jsou už stejně passé...

jerzy
Registrace: 7/2008

Před několika lety jsem se podobným problémem na černém fóru setkal. I když se to zdá jako blbost, ale pomohla změna MAC adresy Arivy za nějakou "důvěryhodnější". Jen upřesňuji, nešlo o kolizi MAC adres, ale ten router nechtěl s Arivou komunikovat, dokud se mu nedala úplně jiná MAC, např o 1 rozdílnou od jiného komunikujícího zařízení (PC, TV ...).

zdec
Registrace: 10/2009

@zdec

Tak jsem to vyzkoušel,ale bohužel.Přitom v routru jsou viditelná všechna zařízení jak staticky připojená,tak přes DHCP.Jen Ariva ne a ne.

jerzy

Skus este pozriet ake maju tieto routre ip adresu. Mne sa stalo, ze sat. Prijimac pri pripojeni do siete zamrzol a nedal sa pouzivat. Problem bol v tom, sat. mal problem z adresou routra 192.168.100.1 ale s adresou 192.168.1.1 fungoval v pohode. Mozno nahoda mozno nevyladeny soft. Bolo to tusim pri Zirkone ihd smart, ktory uz chvalabohu nepouzivam.

peto20008

Filtr MAC adres, filtr IP, nějaká chyba v softu, špatně nastavená síť.
Pokus se změnou MAC adresy na nějakou hned vedle o jedno od fungujícího zařízení je rozumný.
Pokus s nastavením IP routeru na 192.168.0.1 a IP přijímače na 192.168.0.2 a nějakého pokusného kompu na 192.168.0.3 je taky rozumný.

Antonín

Aleluja!

Takže nakoniec sa podarilo,aj ked som už nedúfal,pomohol príspevok od @zdec. R^

Najskôr som dal MAC len náhodne samé čísla(Ariva má malé písmená, v routri sú len veľké), stále nič, tak som dal adresu mojho PC, posledné číslo +1 , vypol, zapol a funguje. :O

Už ju vidím aj v routri so statickou IP.

Vďaka za rady a snahu pomôcť. ;)

suto123

Já takové štěstí nemám.Každopádně co funguje pro Arivu 200,nefunguje pro novější řadu 102E.Chyba bude v softu Arivy,který nespolupracuje s novým routerem.Zkusím nahrát jiný firmware.

jerzy

No pokud to s jednou MAC adresou funguje a s jinou ne, tak to asi bude v routeru nastavený nějaký filtr, to nebude chyba v arivě, leda by tam byla normálně zadaná neplatná MAC adresa.

Antonín

@Antonín

Nakonec mi nezbývá,než souhlasit.S žádným jiným softem se totiž Ariva nechová jinak.Klidně bych ji připojil už i přes DHCP,ale to se automaticky v Arivě vypne.Takže fakt jediným řešením je nastavit router jinak - a to i přesto,že komplet všechna další připojená zařízení (a že jich je!) fungují správně jak přes LAN kabel,tak i přes wi-fi.

jerzy

DHCP se nemůže v ničem samo od sebe automaticky vypínat.

Antonín

No, když už jsi vše vyzkoušel, tak poslední možnost je zkusit Arivu přenést do jiné sítě ke kamošovi, pokud se chyba přenese je vadná síťovka v Arivě, s tím už jsem se taky setkal, diky bohu bylo to v záruce, takže výměna za nový box. Tak to vyzkoušej jinde a uvidíš.

VU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)

Wozi
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra