![]() |
|
z wifi na pevnýZdravím pánové, je to trocha mimo mísu, tak se omlouvám, ale víc hlav, víc rozumu. Chci přejít z wifi na pevný int./měl jsem tlf. přípojku/ z důvodu občasných výpadků. Na mé adrese je možno až 55mega. Kromě těch drop-outů jsem byl ale spokojen, rychlost 10mega, což na základ stačilo. Chtěl bych ale vyzkoušet i iptv, takže by to posílení, ale hlavně stabilitu, chcělo. Ted mám mikrotik router, který si nemůžu vynachválit. Jenomže na pevnom připojení nic takového není. Takže zyxel, nebo comtrend, jaké máte zkušenosti s poskytovately? Přiznám se, že O2 moc nemusím. Nebo co by jste doporučili? Moc děkuji za názory. |
badr
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 180 |
![]() |
|
RE: z wifi na pevnýDoporučím ti VDSL modem přepnout do bridge módu a nadále využívat Mikrotik. |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 294 |
![]() |
|
bretahPřesně na to jsem myslel, ale nechtěl jsem se moc vypisovat. Díky za názor, bojím se ale, aby neodešel, má přece už pět let, minimálně. |
badr
![]() |
|
RE: z wifi na pevnýPokud Mikrotik odejde, VDSL modem přehodíš na default a pojedeš dál. Pak budeš mít čas na koupi nového Mikrotiku a nebo to necháš být. A jestli to bude O2 nebo někdo jiný je jedno. O2 má tu výhodu, ač už nevlastní kabely, tak pořád to má stejného majitele jako Cetin, provozovatele kabelů. |
pecou
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 221 |
![]() |
|
RE: z wifi na pevnýS custom firmwerom od provajdera tazko pojde dat ten VDSL router do bridge modu |
noha
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 382 |
![]() |
|
RE: z wifi na pevnýVDSL routerů je milion včetně vynikajících. Stačí se neomezovat nabídkou O2 a koupit kdekoliv jinde přesně podle vlastních preferencí. |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
![]() |
|
RE: z wifi na pevnýU O2 bych byl s jejich nabídkou velmi opatrný, protože deklarovaný rychlosti jsou vždy ve stylu "až..." a vůbec to nemusí odpovídat skutečnosti. A zcela jistě se nevázat nějakou smlouvou na rok nebo dokonce 2.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: z wifi na pevnýNení nutno bazírovat na VDSL routeru v bridge. Z Mikrotiku si uděláš switch z wifinou, nebo ještě lépe klasický router, kdy na vrstvě Wlan necháš přidělit jakoukoliv ip routerem VDSL a další rozsahy si určíš dhcp pool-em v Lan vrtvě. Ničemu to nevadí, stačí jen dobře nastavit maškarádu a NAT-y. Pokud by si náhodou chtěl využít veřejnou IP, pak nastavíš na vdsl přidělení pevné IP pro Mikrotik na jeho MAC.koaxial & utp
|
Diaboltp
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 438 |
![]() |
|
RE: z wifi na pevnýDěkuji pánové za názory, zatím mám jenom jedno pravidlo, určitě ne O2, zatím to vypadá na T-mobile, ale těch provajderů, co to poskytují u nás, je hodně. |
badr
![]() |
|
RE: z wifi na pevnýVeřejná IP je další špek, co O2 už nemá, resp. má IPv6 a neveřejnou IPv4. U T-Mobile je veřejná IPv4 tuším až u připojení pro podnikatele.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
![]() |