![]() |
|
VU+zero - Openpli4 - motorAhoj, včera se mi ztratil signál na Hotbirdu 13E na transpoderech kde je Canal+SportHD a Canal+Sport2HD (bez problému to vždycky jelo, premier league), myslel jsem si, že je to počasím, ostatní transpodery na 13E fungují, to samé i ostatní družice. Mám USALS na motoru, když najedu do nastavení motoru a dám o krok na východ ručně, tak signál na transpoderu kde je Canal+SportHD najede. Ale nemůžu přijít jak to uložit. Pořád je dole napsáno ZAMKNUTO. Menu - nastaveni - hledání programů - nastavení pozicionéru - Jemné nátáčeni. Nevíte jak to jemné natáčení uložit? Kdyby tam nebyla premier league tak to neřeším. Díky moc |
jurasek
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 482 |
![]() |
|
RE: VU+zero - Openpli4 - motorPrepni na canal seriale tam to naskoci potom canal sport a jede to,taky se mi to obcas stane.HEZKY DEN |
baryn9
Registrace: 8/2013 Příspěvků: 639 |
![]() |
|
to baryn9ahoj, tak bohužel na Canal Seriale taky nemám signál, podle abecedy kanalů ho mám až na Canal+4K Ultra HD. Na tom Canal+sport to píše: LADĚNÍ SELHALO. Když jsem vytáhl z krabice Amiko Alien 8900 tak Canal+sport signál naskočí. Takže musí být problém v VU+zero, něco je asi seklé, restart nepomohl, jemným laděním signal hned naskočí, ale nevím jak to uložit tu pozici. |
jurasek
![]() |
|
RE: VU+zero - Openpli4 - motorzměň si zeměpisnou délku v usals o 10 minut nahoru nebo dolů a vyzkoušej |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: VU+zero - Openpli4 - motorNejspíše máš nastavený nikoliv uložení pro jednotlivé družice, ale USALS - tedy pro všechny. Pak jednotlivá pochopitelně uložit nejde.Správné řešení je ovšem posunout parabolu - ta se ti pohnula. Posunutí elektrickým se změní celá dráha orbitu, takže nebudou přesně družice po celé dráze motoru. Ale třeba do jara vydrží a nastavíš to pořádně až bude teplo. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
usalsno mám usals pro všechny družice, všechno funguje od 30W-62E, na hotbirdu opravdu všechno jde kdo poláků, tam není signál, ale je divné když vyměním příjmače tak poláci jdou, parabola nebude určitě pohlá, už 10 let drží bez problémů.Když zruším usals tak pak půjde ručně měnit pozice jednolivých družic? A pak můžu se zpátky vrátit na Usals pouze zadáním zeměpisné délky a šířky? |
jurasek
![]() |
|
vyzkoušejNevím, jak je to přesně ve Tvém "starém" openPLI, ale vyzkoušej tohle. Vlez do nastavení tuneru, změn konfiguraci na mod-nastavitelný, tam přiřad k Hotbirdu v menu - nepoužívat usals a zeptá se Tě to na manuální pozici-v případě jednoho kroku na východ/západ pozice 001 atd. Výsledek by mněl být takový, že Ti celý orbit funguje na usals s výjimkou Hotbirdu, který bude mít manuální pozici, kterou si zadáš v pozicionér-setup. Takhle nějak jsem to dělal při intelsatu 27,5W, kde rotor už nemá signál.Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: VU+zero - Openpli4 - motorNěkdy mi pomohlo resetovat motor... |
hoss
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 511 |
![]() |
|
to tukanpeckaa, mooc děkuju, funguje to, narostl signal na všech transpoderech Hotbirdu. Nyní mám signal na Canal+sport 87 %, už do toho nevrtám, to stačí bohatě :)) Ještě jednou díky moc za radu |
jurasek
![]() |
|
@jurasekAhoj,taky jsem točil motorem přes Usals,mašinka amiko 8 260+.Byli problémy se satelitem 75°E, 27°W a taky 26°E.Dali se doladit jemným pohybem anténou,ale uložit nešlo.Usals natočil anténu okamžitě zpět na pozici, kterou má zadanou v zem.šíře a zem délky.Dělal jsem to tak, že jsem několik stupňů ubral nebo přidal na zem.šířce.Proto jsem přešel zpět na pozicionér a je pohoda.U antény jsem byl mockrát,ta je v pořádku.To jen tak na přečtení. |
rezek
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 417 |
![]() |
|
RE: VU+zero - Openpli4 - motorParabola se ti ovšem pohnula.Možná nechápeš, ale všechny transpondéry na jedné družici nemají stejný signál (a ani stejné vysílací parametry), proto když se anténa trochu pohne, vypadnou nejprve ty nejcitlivější...Takz přijímače nemají stejné tunery a stejnou citlivost, takže s některým to na mezi fungovat může a s některým ne. Posunul jsi teď pozici HB, ale ostatní družice jsou pohnuté taky...raději to v létě udělej pořádně. Jinak se nevyhneš tomu, že budeš mít potíže na dalších družicích, jak půjde čas. Ale pokud používáš jenom silné družice nemusí se to projevit. Dobrým testem pro příjem HB je stanice Supertennis HD. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
to AntonínSamozřejmě, že je to "ochcávání", ale v některých případech /třeba mně se nechce předělávat stožár/ to stačí a je to funkční...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
supertennisna super tenisu mám nyní 80 % na canal+sport 2 mám 89 %, spokojenost, parabola 85 cm, Prostějov |
jurasek
![]() |
|
RE:VU+zerooZdravím!Zase dám za pravdu Antonínovi :správné nastavení paraboly !!! Když k ní nemohu,přestavím polohu,ale když musím korigovat více poloh jedním směrem,otočím tím směrem na konzole.Problém mi nastal po GO motora,zůstaly vůle čepu i na šneku,pokud to ne- sedlo.A špeci na Amiku - USALS-60°,19,2 a 30°W přesné a 16°E skoro nic ! 13°E obstojně...V menu je položka pro korekci každé polohy zvlášť.Nechci objevit USA,možná někomu...P. ![]() ![]() ![]() |
ralp5
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 209 |
![]() |
|
![]() |