Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Samsung-ladění

Dotaz, pokusil jsem se naladit u zákazníka Samsung UE55NU7172 (nejsem si 100% jist označením), leč přístroj naladil vždy jen na začátku vybranou variantu - anténu, satelit.Druhá varianta zešedne a již není aktivní? Obě nejdou potvrdit.Doposud jsem se s tímto omezením nesetkal a nepřipadá mi to normální ! Na začátku se navíc přístroj chlubí "připojením" obou variant. Setkal se s někdo z Vás s podobným problémem ?

valsora
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

Samsung-ladění

Upřesňuji typ ..NU7093U

valsora

RE: Samsung-ladění

pokusil jsem se naladit u zákazníka Samsung
nejsem si 100% jist označením
co to je ?
ladíš ani nevíš co ?
definuj pojem zákazník
pokud se venuješ tomu profesionálne nežebrej o rady na parabole ;P
pokud si pokoutný ladič tak to není pro tebe zákazník Rv
pripadá mi to že si si sám koupil v akci krám a nevíš ted kudy kam :lookaround:

Benderovec
Registrace: 3/2018

A co takhle nastavit možnost "Typ připojení antény" na hodnotu "Dva oscilátory"?

konas
Registrace: 12/2014

u Samsungu se tunery takto chovaji standartne.
Tuner si pamatuje naladene predvolby ve vsech rezimech.
Pouze je nutne si tuner manualne prepnout v menu na preferovany rezim, dvb-s/t/c.
V pripade, ze majitele bude tato situace otravovat, doporuceni je externi satelitni resiever propojeny pomoci HDMI

miravopi
Registrace: 6/2007

@Benderovec

Zdar,mnohý z nás pracuje/dodává zařízení,které zná (např.zajištění SAT,DVB-T příjmu s vlastním odzkoušeným přijímačem).Semo-tamo,se však můžeme dostat do situací (vinou zákazníka,který si již zakoupil "svoje zařízení"),které chce naladit/zprovoznit.Subjektivně bych se dostal do těchto potíží patrně taktéž,protože na splantanosti typu "dvou oscilátorů",opravdu nemám čas ani nervy (díky kolegům z fóra,to nyní již vím :)) ).Toto se mi (resp.nikomu z nás), na cca 130,01 % patrně nestane,pokud budeme dodávat i onu televizi a držet na ni záruku,samozřejmě s cenou o 50% vyšší,než je na e-shopu,naštěstí to všichni zákazníci (ne)chtějí.:))

hdpe
Registrace: 11/2007

Kritizovat dokáže každý, poradit už ne. Když nechceš radit, tak nereaguj. Hezké svátky.

vlcek
Registrace: 1/2009

@Benderovec

To bylo určeno pro tebe, ty hezké svátky pro všechny.

vlcek
Registrace: 1/2009

@vlcek

Jo banderovci,to byli správný živnostníci,ti poradili hodně lidem.Taky mám v rodině pár přbuzných,co se s nimi potkali v zakarpatí a ti co zbyli o nich vyprávěli. :(( :(

korkoran
Registrace: 10/2006

Už ten název nicka o uživateli lecos vypovídá...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@miravopi

Díky za odpovědˇ !Takhle nějak má vypadat profi reakce na téma.Mimochodem tazatel má pravdu i s tím modelem UE55NU7172,který uvedl.Chová se stejně(nenormálně).A tobě zvláštˇ - hezké Vánoce!

jerzy
Registrace: 7/2008

Samsung má šílený ladění satelitu. Rychlé ladění prolítne pouze předvolené kanály. Pokud vysílá kanál, který v seznamu není, tak ho nenaladí. Existuje sice funkce úplná ladění, ale to ladí strašně dlouho. 19,2°E to ladilo asi 2h. Teď ladím Turksat 42°E už pátou hodinu a jsem teprve na 32%. Neznáte někdo nějakou fintu? Jedna mne napadá, ručně zkontrolovat všechny předvolené kmitočty a chybějící ručně nastavit, ale to by trvalo snad ještě dýl.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

Ladění u Samsungu a Lg je v pohodě.Nyní jsem si koupil Finlux a to je tedy něco.pierrepetr zde psal,že má přivětivé menu no možná,protože lze uložit do jednoho oblíbený, programy ze všech tunerů.Ale ladění je katastrofa,protože musím ladit programy všech čtyř družic jen volné nebo kodované.Rozdělit to nejde.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

Všem konstruktivním radilům děkuji. Dnes jsem se do objektu s pěti přípojkami vrátil, hlavně proto abych pokořil Samsunga a bezproblémově naladil vše Free ze satu a k tomu pozemní. Changhongy
byly do hodiny, JVC za chvilku ale Samsung nadále vzdoroval. Při ladění SATu jsem zjistil, když zastavím vyhledávání(a zcela jej nedokončím) , mohu se vrátit ke "změně nastavení", kde dovolí změnit na anténu a dohledat pozemní. To nepovažuji za regulérní řešení, i když už to tam je, tak jsem objednal podporu. Dám ještě zprávu.

valsora

@Jarous

U mě Finlux, JVC za jedna. Samšrot a eLDží posílám do kopru. K primárnímu SAT příjmu ovšem doporučuju pouze SAT STB, kterým TV SMR°D bedýnky nesahají ani po vadžajnu.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

@meduzka

Přesně tak.Samšunt a LG bych do baráku nepustil. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

Zpráva o podpoře od Samsungů. Spojení televizoru po dovolení dálkové správy bylo rychlé. Technik se mi poptal co vlastně chci, když už je to tam poskládané. Tak jsem mu vysvětlil krkolomný způsob-popaný výše. Moje chápání automatického ladění, kdy se smažou všechny vyhledané stanice bylo příliš doslovné. Smažou se jen ty z laděného pásma T,C,S.

valsora

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra