Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Kvalita obrazu na ČT 1 včera

ČT 1 včera dávala pohádku Anděl Páně,ale s katastrofální kvalitou obrazu i zvuku.Buďto je to mým recicerem(VU+Zero) ale to si nemyslím, protože stejně hnusně se obraz zobrazoval i na Optiboxu.Naprosto nekoukatelné, při pohledu z menší vzdálenosti jak 3 m změť barevných bodů a fleků.Nechápu a nerozumím tomu, proč se toto děje výhradně na ČT.I ten Šlágr má lepší obraz než ČT 1 včera. Rv Rv Rv

Carlo62
Registrace: 1/2018
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kvalita obrazu na ČT 1 včera

Také mě zarazilo, jak je obraz nekvalitní, přitom film je z roku 2005. ČT 1 máme přes satelit (Astra 23,5), televizi Panasonic TX-50DX780. Na ČT 2 byl přitom ve stejnou dobu obraz dobrý (Nebožtíci přejí lásce, Bosé nohy v parku).

Askep
Registrace: 3/2018

Já rád poslouchám dobrou hudbu a na takový (nevhodné slovo)ity jako ČT nekoukám :((

lglb
Registrace: 9/2017

Re:kvalita Čt včera

Já jsem se díval na Čt 2 ,Nebožtíci přejí lásce, super film ,obraz také na 1 R^

Je těžké být (nevhodné slovo)em, protože konkurence je veliká. ? Miroslav Horníček

Anubis
Registrace: 7/2008

@Carlo62

Problém je bohužel již v samotné filmové surovině, na kterou se film natáčel. Natáčelo se na 16 mm film a mastering v ČT proběhl v processingu Super 16. Poté převod na 35 mm distribuční kopii. V kinech bylo vidět zřetelné zrno filmové suroviny, zvláště pak v nebeských scénách ve světlém gamutu.
Tedy problém bych ČT nepřičítal - jistě ne v oblasti odbavení a distribuce vysílaného program.u

JanHora
Registrace: 8/2018

Lglb

Prozradíš špetku?

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Přijímám televizi přes DVB-T a kvalita ČT 1 byla vporadku.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

Je mi jedno, na co to natáčeli, nejsem odborník na všechno, jako někteří.Ale jen konstatuji, že se na to nedalo dívat.Stejně tak se nedá koukat na seriály jako Panoptikum Města pražského (1987), který má stejně tak nekvalitní obraz, a další a další.Jako by to byl nějaký neodborný zásah ze strany techniků v ČT.Zajímavé je , že na 80 let staré filmy se dá bez problémů dívat a na 15 let starý film ne.

Carlo62
Registrace: 1/2018

Na 16mm film se natáčel třeba seriál Přátelé zeleného údolí, kde je kvalita opravdu tristní. Jinak se seriály běžně točily na 35mm (nebo magnetický pásek). A pokud je kvalita špatná, pak prostě z důvodu, že ČT už nenašla v archívu původní materiál, ale jedná se o nějakou další kopii.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@Saxon

Ahoj Saxone, když jsi tu narazil na "kvalitní hudbu,tak jedině Pink floyd, ale momentálně poslouchám Stratovarius nebo Avantasia.
Krásné Vánoční svátky.

Vu+ Duo, motor

sumar
Registrace: 10/2006

Kvalita obrazu?

k té se nemá cenu v česku vyjadřovat a kor na parabole, to je škoda klávesnice

pedro
Registrace: 9/2007

sumar

proč jedině Pink Floyd já je za super skupinu nepovažuju napíšu třeba iron maiden,judas priest atd pro mě jedině metal forever každý má rád něco jinýho pink floyd pro mě nuda.

kanon
Registrace: 2/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra